خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بیت المقدس به قلم ماریوس شاتنر نوشت : اسرائیل روز جمعه در آستانه تلاش فلسطینان در سازمان ملل متحد برای به رسمیت شناخته شدن یک کشور مستقل فلسطینی و همچنین در بحبوحه نگرانی ها درخصوص مراجعه فلسطینیان به دیوان کیفری بین المللی برسر ادامه ساخت و ساز اسرائیل در شهرک های یهودی نشین ، حضور نظامی خود را در کرانه باختری رود اردن تقویت کرد.
رادیو دولتی اسرائیل از تقویت نیروهای اسرائیلی در کرانه باختری رود اردن خبر داد و روزنامه یدیعوت آهارونوت نیز نوشت سه گردان از سربازان ذخیره اسرائیل که شامل هزار و پانصد نفر است فراخوانده شده اند و یگان هایی که در این منطقه حضور داشتند تقویت شده اند . این اقدام اسرائیل در آستانه درخواست فلسطینیان در سازمان ملل متحد برای به رسمیت شناخته شدن یک کشور مستقل فلسطینی در نشست بیست و سوم سپتامبر مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفت. روزنامه یدیعوت آهارونوت همچنین نوشت ژنرال آوی مزراهی فرمانده نیروهای مرکزی اسرائیل که شامل کرانه باختری رود اردن است دستور قاطع داده است که درصورت آغاز هرگونه ناآرامی خویشتنداری کنند و از کشتار خودداری کنند . این روزنامه نوشت نیروهای مستقر در کرانه باختری رود اردن مجهز به تجهیزات ضد شورش ازجمله گاز اشک آور هستند تا بتوانند بدون استفاده از مهمات جنگی ، هرگونه تظاهرات را کنترل کنند . همچنین گزارش شده است ارتش اسرائیل حضور خود را در اطراف شهرک های یهودی نشین در کرانه باختری رود اردن تقویت کرده است تا هم از شهرک نشینان محافظت کند و هم از هرگونه حمله شهرک نشینان افراطی به فلسطینیان جلوگیری کند . مقامات اعلام کردند در درگیری های روز جمعه در روستای کسری در شمال کرانه باختری رود اردن یک فلسطینی و یک اسرائیلی کشته شدند. مقامات فلسطینی گفتند حدود دوازده نفر از شهرک نشینان یهودی تلاش کردند وارد روستای کسری شوند اما ساکنان این روستا از ورود آنها جلوگیری کردند .
پس از آن یکی از شهرک نشینان با هفت تیر به طرف یک فلسطینی تیراندازی کرد . شهرک نشینان گفته اند اگر فلسطینیان همزمان با تلاش خودشان در سازمان ملل متحد ، در اطراف شهرک های یهودی نشین تظاهرات کنند آنها نیز در شهرهای فلسطینی تظاهرات خواهند کرد . محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین قرار است روز جمعه برای مردم فلسطین سخنرانی کند. تشکیلات خودگردان فلسطین قصد دارد در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ، به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطینی را در این سازمان برپایه مرزهای پیش از جنگ هزار و نهصد و شصت و هفت خاورمیانه درخواست کند .
با ادامه بن بست برسر راه مذاکرات بین اسرائیل و فلسطین ، عباس تصمیم گرفت تلاش های فلسطین را برای به رسمیت شناخته شدن یک کشور مستقل فلسطینی در سازمان ملل متحد افزایش دهد .
مذاکرات صلح بین فلسطینیان و اسرائیل اکتبر سال گذشته کمی پس از آنکه اسرائیل فعالیت هایش را درزمینه شهرک سازی در کرانه باختری رود اردن و شرق بیت المقدس ازسر گرفت بار دیگر متوقف و با بن بست روبرو شد.
آمریکا به عنوان یکی از پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد با صراحت اعلام کرده است اگر فلسطینیان در نشست ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان ملل متحد از شورای امنیت درخواست عضویت در این سازمان را مطرح کنند ، از حق وتو استفاده خواهد کرد .
اسرائیل نیز مخالفت شدید خود را با هرگونه تلاش فلسطینیان در این زمینه اعلام کرده است . عباس تاکید کرده است رفتن به سازمان ملل متحد به معنی انزوای اسرائیل یا مقابله با آمریکا نیست بلکه به معنی دستیابی به آرمان فلسطین در به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک کشور مستقل است .
5151
نظر شما