به گزارش خبرآنلاین، کتاب «بررسی فقهی ـ حقوقی جرایم مطبوعاتی» به پیشنهاد پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد. در این اثر، جرایم مطبوعاتى در معناى عام یعنی ارتکاب جرم از طریق مطبوعات، خاص و سیاست جنایى در جرایم مطبوعاتى مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در بحثهاى حقوق اسلامى و قوانین ایران، این کتاب بر اساس فقه امامیه تدوین شده است.
در این بررسی، پیشینه موضوع و تحولات پیشآمده، شناخت منابع حقوق و وظایف در قلمرو مطبوعات، شناخت فعالیت مطبوعات در انگلستان و پیشینه جرمانگاری در آن کشور، بهعنوان یکی از باسابقهترین کشورها در زمینه برخورداری از نظام حقوقی مدنظر قرار گرفته است. مبانی جرمانگاری در قلمرو مطبوعات در حقوق اسلام و ایران و مقایسه عناوین جرایم مطبوعاتی در فقه و حقوق از بخشهای مهم این کتاب است.
این کتاب در چهار فصل تدوین شده است، فصل نخست شامل سه مبحث «مفاهیم و تعاریف»، «تاریخ تحولات جرمانگارى در حوزه مطبوعات» و «منابع حقوق مطبوعاتى»، فصل دوم شامل مباحث «مبانى جرمانگارى در حقوق مطبوعات» و «مبانى آزادى اطلاعات از منظر حقوق اسلامى و حقوق موضوعه»، فصل سوم شامل «عناوین مجرمانه در حقوق افراد حقیقى و افراد عمومى در دو حوزه حقوق اسلام (ایران) و انگلستان، مقایسه و جهات تشابه و افتراق در دو نظام حقوقى» و فصل چهارم شامل «بحث و بررسى واکنش و پاسخدهىها به جرایم مطبوعاتى، ارائه انواع پاسخهاى ممکن و مناسب» است. در پایان کتاب هم نتایج و پیشنهادهایى براى اصلاح و بازنگرى قانون مطبوعات ارائه شده است.
291/60
نظر شما