در حالیکه گفته می شود یکی از شروط اصلی احمدی نژاد برای رستم قاسمی سروسامان دادن به قرارداد کرسنت است این روزها ..

در حالیکه گفته می شود یکی از شروط اصلی احمدی نژاد برای رستم قاسمی سروسامان دادن به قرارداد کرسنت است این روزها مسوولان در اظهارنظرهایی متفاوت از تلاش هایی برای صادرات گاز به امارات در قالب کرسنت خبر می دهند.

این درحالی است که کرسنتی ها پس از چند سال مذاکره با ایران در نهایت به دادگاه بین المللی شکایت کرده اند و به گفته کارشناسان ایران در نهایت محکوم این میدان خواهد بود.

در این بین رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تأکید بر بررسی این قرارداد در این کمیسیون پیش‌بینی کرد که با مذاکره‌های انجام شده، دو طرف این قرارداد به تفاهم برسند. محمدابراهیم نکونام با اظهار خوش‌بینی برای حل مناقشه قرارداد کرسنت، تاکید کرد: کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس، اسناد این قرارداد را بررسی می‌کنند و کارشناسان این کمیسیون با در نظر گرفتن کرامت و جایگاه و حفظ حقوق ملت ایران، مفاد این قرارداد را جزء به جزء مطالعه می‌کنند.

نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی با بیان احتمال این‌که قرارداد کرسنت در چارچوب کرامت ملت ایران اجرا شود، تأکید کرد: پیش‌بینی من از سرنوشت این قرارداد، این است که دو طرف معاهده در چارچوب حفظ کرامت و حقوق ملت ایران به تفاهم می‌رسند و این قرارداد اجرایی خواهد شد.

پیش ازاین نیز عبدالرضا رحمانی‌فضلی، رئیس کل دیوان محاسبات کشور، هم در تاریخ ۲۱ شهریورماه امسال در حاشیه نشست خبری خود، در پاسخ به خانه ملت درباره آخرین وضعیت قرارداد پرحاشیه کرسنت گفته بود: این قرارداد، نمونه‌ای از معاهده‌هایی است که در بسته شدن آن قانون نادیده گرفته شده و نتیجه آن هم، این شده است که هنوز با گذشت سال‌ها از انعقاد آن، درباره این پرونده درگیری و مشکل داریم، اما باید اعلام کنم که پرونده کرسنت همچنان در حال پیگیری است.

کرسنت نخستین قرارداد گازی ایران برای حضور در بازار خلیج فارس در سال ۲۰۰۱ میلادی (۱۳۸۱)  بود که میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت پترولیوم امارات متحده عربی برای صدور سالانه پنج میلیارد مترمکعب گاز منعقد شد.

در مجموع، این قرارداد، ارسال ۱۱۶ میلیارد مترمکعب گاز ترش (فرآوری نشده) تولیدی از لایه گازی میدان سلمان (ساسان) را در مدت ۲۵ سال به شیخ‌نشین شارجه تضمین می‌کرد، اما پس از اعتراض ایران به قیمت گاز پیشنهاد شده در قرارداد، تاکنون از اجرای قرارداد جلوگیری شده است.

پایین بودن نرخ فروش گاز طبیعی به این شرکت اماراتی و برخی مشکلات دیگر، موجب شد که قرارداد کرسنت به یکی از جنجالی‌ترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت ایران تبدیل شود، به‌طوری که حتی برخی از مسئولان از احتمال فسخ این قرارداد گازی خبر دادند و برخی هم نام «کرسنت چای» را برای آن برگزیدند.

/221/39

کد خبر 174919

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اصل 90 IR ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    بفرمایید نرخ مندرج در کرسنتچای چقدره و قیمت فعلی هر مترمکعب در بازار منطقه چقدره . و آیا از آن تاریخ گاز آن میدان هدر رفته یا مصرف شده است . لطفا در جهت شفاف سازی و اینکه دانستن حق ملت است کامل و جامع مطلب بنویسید
  • بدون نام CA ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    وقتی در قرار داد زد وبند باشد میشود این.بیچاره مردم
  • بدون نام IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    0 0
    این همه گفتید حق می گیریم ، اخر زیر بار قرارداد رفتید که ..... متاسفم برای خودم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین