۰ نفر
۴ مهر ۱۳۹۰ - ۰۶:۲۰

تهران امروز نوشت:

ثبت نام حج عمره که پس از دو سال وقفه امسال از سر گرفته شد با حرف و حدیث‌ها و حاشیه‌های زیادی روبه‌رو بود. ثبت نام زودتر از موعد بانک‌ها بعد از رسانه‌ای شدن و اعلام بی‌خبری سازمان حج! از اولین حاشیه‌هایی بود که به‌وجود آمد و موضع گیری سازمان حج در این خصوص فقط صدور اطلاعیه‌های مبنی بر غیر قانونی بودن ثبت نام زودتر از موعد مقرر بود و دیگر هیچ. اما ثبت نام امسال حاشیه‌های دیگری نیز داشت. یعنی به محض شروع ثبت نام حج عمره، بانک‌ها در اطلاعیه‌هایی اعلام کردند که به متقاضیان سفر به عمره وام جعاله با سود 14 درصد پرداخت می‌کنند که این تبلیغات باعث شد تا عده زیادی به امید دریافت این وام برای ثبت نام عمره پیشقدم شوند و با این تبلیغات حجم زیادی از نقدینگی وارد سیستم بانکی کشور شد

اما این اقدام بانک‌ها نیز بعد از گذشت نزدیک به دو هفته از شروع قانونی ثبت نام با واکنش سازمان حج مواجه شد. این اقدام بانک‌ها که مراجع از آن با نام وام‌های ربوی نام می‌بردند باعث شد تا تعداد زیادی از افرادی که امید به گرفتن این وام و رفتن به سفر عمره داشتند به علت غیر شرعی بودن وام‌ها تصمیم به بازگشت وام و باز پرداخت پول خود بگیرند که در این راه نیز از طرف بانک‌ها سنگ اندازی‌هایی انجام شد. اما آخرین تیر حاشیه‌سازی در خصوص ثبت نام حج عمره امسال را خود سازمان حج پرتاب کرد.

 طبق اطلاعیه های قبلی سازمان حج تاکید شده بود در ثبت‌نام‌های جدید حج عمره مفرده هیچ محدودیتی برای ثبت‌نام افراد متقاضی حتی افرادی که چند بار به عمره مشرف شده‌اند و یا فیش اعزام در دست دارند، وجود ندارد و هر فرد صرفا با مراجعه به یکی از ۲ بانک ملی و ملت و با پرکردن فرم ثبت‌نام و پرداخت مبلغ ۸۰۰ هزار تومان در لیست ثبت‌نامی‌های قطعی اعزام عمره قرار می‌گیرد. 10 روز بعد از اعلام این اطلاعیه بیش از 3 میلیون نفر برای عمره ثبت نام کردند.

 با این حساب تعداد افرادی که تا آخرین روز ثبت نام (24مهرماه) ثبت نام می‌کنند بیشتر از 5 میلیون نفر خواهد بود، در حالی که به گفته مسئولان سازمان حج این سازمان موظف به اعزام 800 هزار نفر عمره گذار در سال خواهد بود که با احتساب تعداد ثبت نام کنندگان در بازه زمانی یک ماهه در خوشبینانه‌ترین حالت طی 8 سال سازمان حج موفق خواهد بود که ثبت نام کنندگان در سال جاری را به عمره اعزام کند! اما با توجه به این نکته که ثبت نام برای اعزام 3 ساله در نظر گرفته شده سازمان حج در اطلاعیه‌ای غیر مترقبه اعلام کرد که موظف به بردن 5/ 2 میلیون نفر به صورت قرعه‌کشی به این سفر معنوی است و بقیه افرادی که در قرعه کشی نامشان در نیامده مخیرند که هزینه ثبت‌نام خود را از بانک پس بگیرند یا به صورت سپرده‌گذاری آن را نزد بانک نگه دارند و سود حاصل از آن را از بانک مربوطه دریافت کنند.

 با این حساب در دومینوی ثبت نام حج، واریز پول به بانک‌ها و قرعه کشی سازمان حج برندگان اصلی این بازی فقط بانک‌هایی هستند که با سوء استفاده از بی‌اطلاعی شهروندان نقدینگی موجود در جامعه را جذب کرده‌اند و سازمان حج نیز هیچ مسئولیتی در این باره قبول نخواهد کرد.

47301

کد خبر 175212

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فاطمه US ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۴
    2 18
    چرااونهایی که فیش حج دستشونه با اطمینان دوباره حج ثبت نام میکنند؟اصلا چرا باید یک آدم هر سال به حج بره اونوقت یکی مثل ما به مشکل اینجوری بر بخوره؟عدالت تو سفر حج هم رعایت نمیشه.
  • رضا IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۴
    1 1
    سازمان حج بايد تا همون سقفي كه مي تونست اعزام كنه ثبت نام مي كرد.(يعني همون دو نيم ميليون نفر )
  • بدون نام IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۴
    3 0
    عزيزم يعني تا حالا متوجه نشدين كه هدف از اين ثبت نام جمع آوري نقدينگي از دست مردم و كنترل تورم و نرخ سكه و ارز بوده؟!!
  • بدون نام IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۴
    2 1
    افرادی که چند بار به حج مشرف می شوند ومنابع ملی را هدر می دهند که چه
  • بدون نام IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
    12 0
    خیلی جالبه وضعیت حج عمره خودمان را با وضعیت عمره سایر کشورها مقایسه کنید عطش مردم به جای خود ولی سوء استفاده از این عطش برای اعزام وتبدیل حج عمره به عنوان یک دکان برای بانکها وسازمان حج وزیارت باید به چالش گذاشته شود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین