رنج مضاعف کودکان مبتلا به سرطان، «دارو نیست»/ وین بلاستین ۱۲۰ هزارتومنی هر ویال ۱۵ میلیون تومان در دست دلالان

به جز وین بلاستین آلمانی و مجارستانی، قیمت سایر داروهای شیمی درمانی در بازار آزاد و آنچه در دست دلال است نیز، بسیار زیاد و حتی باورنکردنی است؛ به عنوان مثال قیمت غیردولتی  هر آمپول «کیترودا/ Keytrud  » بین ۵۰ تا ۹۰ میلیون تومان است. آمپول «انکاسپار/ oncaspar» با قیمتی بین ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون به فروش می رسد. قیمت آمپول «ادستریس/ adcetris» نیز ۸۰ میلیون تومان است. سایر داروهای شیمی درمانی مانند بلینسیتو/ blincyto، نلارابین/ nelarabine بین ۴۰ تا ۳۵ میلیون در بازار آزاد قیمت دارند.

مرضیه حسینی: بحران دارو در کشور، به ویژه فقدان داروهای شیمی درمانی، به مشکلی بزرگ برای خانواده‌های درگیر سرطان و بیماری‌های خاص بدل شده است. از آنجا که ارزبری این داروها بالاست، وزارت بهداشت ارزی برای واردات دارو در اختیار سازمان غذا و دارو قرار نمی‌دهد؛ نمونه های هندی موجود نیز بسیار کم اثر هستند و عوارض زیادی دارند. این در حالی است که نمونه‌های آلمانی و باکیفیت همین داروها دست دلال‌های داروست و با قیمت‌های نجومی به فروش می‌رسد. در این میان، وضعیت کودکان مبتلا به سرطان و بیماری‌های خاص بسیار نگران کننده است. آنچه در ادامه می‌آید، روایت دردناک مادر کودکی مبتلا به بیماری نوروفیبروماتوز در جستجوی داروست.

حسرتی که شکل یک ویال است

خسته و درمانده به بیمارستان ۲۹ فروردین می‌رسم، اینجا آخرین امیدم برای پیدا کردن داروی پسرم بردیا است به همه داروخانه‌هایی که داروی بیماران خاص را دارند مراجعه کرده بودم، به همه فامیل و دوست و آشنا سپرده بودم که داروخانه‌های شهرهای محل زندگی‌شان را برای داروی بردیا سر بزنند؛ حتی به محک (خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان) هم مراجعه کرده بودم اما بی‌فایده بود.

به بخش داروهای شیمی درمانی مراجعه می‌کنم، شلوغ است. مادرها و پدرهای نگران و مضطرب توی صف ایستاده‌اند. امروز دوشنبه است و تا روز چهارشنبه که نوبت شیمی درمانی بردیاست وقت زیادی ندارم. قلبم تند تند می‌زند، ملتمسانه می‌پرسم: آقا! «وین بلاستین» مجارستانی یا آلمانی دارید؟ سرش را تکان می‌دهد و می‌گوید:«نه متاسفانه! ماه‌هاست که این دارو را حتی به ما هم نداده‌اند یعنی اساسا وارد نکرده‌اند! فقط هندی موجوده حتی ترک هم نداریم.»

داروخانه دور سرم می‌چرخد، به سختی روی صندلی ولو می شوم، تنم گُر گرفته، به یخ های آب شده‌ای که برای بردن دارو آورده بودم زل می زنم و نسخه را توی دستم مچاله می‌کنم و اسم بردیا و وین بلاستین پشت پرده ای از آب محو می‌شود.

رنج مضاعف کودکان مبتلا به سرطان، «دارو نیست»/ وین بلاستین ۱۲۰ هزارتومنی هر ویال ۱۵ میلیون تومان در دست دلالان

هر ویال وین بلاستین آلمانی۱۵ میلیون تومان

شکست خورده و ناامید به خانه برمی‌گردم، پسرم خودش را به آغوشم می‌اندازد و می‌گوید:«مامان پاهام درد می کنه.»

به هشتاد توده توی پاهایش فکر می‌کنم و چیزی در قلبم شروع به سوختن می‌کند. به چهارشنبه فکر می کنم به دارویی که نتوانسته‌ام تهیه کنم، به ناچار شماره کسی که با دلال دارو در ارتباط است را می‌گیرم و می‌پرسم: وین بلاستین آلمانی دارید؟ می‌گوید: «داریم هر چندتا که بخواهی اما قیمتش ۱۵ ملیون تومان است البته این قیمت امشب است!»

می‌گویم چطور دارویی را که قیمت داروخانه‌ای آن ۱۲۰ هزارتومان است، ۱۵ میلیون تومان می فروشید!؟چطور دلتان می آید از درد و رنج پسر کوچک من و صدها کودک شبیه به او تجارت کنید؟ بی‌آنکه ذره‌ای متاثر شود، می‌گوید: «یقه کسانی را بگیرید که مسبب این وضعیت هستند، به هر حال نظرتان عوض شد تماس بگیرید.»

به قیمت ۱۵ میلیون تومانیِ ۵۰ ویال وین بلاستینی که نیاز داشتم فکر کردم به دست‌هایم نگاه کردم، چیزی برای فروش نمانده بود، نه ماشینی برای فروش داشتیم و نه خانه‌ای! حتی پول رهن خانه را هم پیشتر خرج خرید دارو کرده بودم. پدرم ماشینش را فروخته بود و مادرم همه پس‌اندازش را در اختیارم قرار داده بود اما هنوز هم ۷۵۰ میلیون تومان برای ۵۰ ویال حتی در وهم و خیال من هم نمی گنجید.

کنار بردیا نشستم، پاهای ورم کرده‌اش را بوسیدم و حس کردم تکه‌ای ذغال در قلبم افتاده. به صورت معصومش نگاه کردم و گفتم خدایا با این وضعیت دارو، من و صدها مادر دیگر چاره‌ای نداریم جز آنکه بنشینیم و ببینیم که جگرگوشه‌هایمان درد می‌کشند و می‌میرند. چرا باید کودک چهار ساله من تاوان دشواری واردات دارو را بدهد اما همان دارو را دلال به قیمت ۱۵ میلیون تومان بفروشد. بعد در دلم چهره دلال‌های دارو را مجسم کردم، از پزشکان و نماینده‌های مجلس و صاحبان شرکت‌های تجاری گرفته تا مسافرهایی که داروها را با هدف فروش چند صد برابری به ایران می‌آوردند.

عوارض داروهای هندی

پسر من چهار سال دارد و به بیماری نادر «نوروفیبروماتوز/ neurofibromatosis »، به معنی توده‌هایی که روی رشته های عصب تشکیل می‌شوند، مبتلا است.

یکی از این توده‌ها توی مغز و روی عصب بینایی‌اش تشکیل شده و حدود هشتاد توده دیگر پاهایش را درگیر کرده. دکتر برای جلوگیری از رشد توده مغزی، یک سال شیمی درمانی تجویز و تاکید کرده دارو حتما «وین بلاستین/ vinblastine » مجارستانی و آلمانی باشد؛ زیرا نمونه هندی این دارو که در بازار موجود است، نه تنها اثربخشی لازم را ندارد که با عوارض مختلفی از جمله تهوع، اختلال در حرکت، کهیر و سردرد برای کودک همراه است. در طول ۶ ماه گذشته هر ویال وین بلاستین مجارستانی را با سختی تهیه کرده بودم، ممنوعیت وارد کردن داروهای شیمی درمانی برای محک و عدم واردات دارو از طرف سازمان غذا و دارو در طول ماه های اخیر اما، دسترسی پسر من و صدها کودک دیگر به داروی شیمی درمانی را دشوار کرده است.

رنج مضاعف کودکان مبتلا به سرطان، «دارو نیست»/ وین بلاستین ۱۲۰ هزارتومنی هر ویال ۱۵ میلیون تومان در دست دلالان

قیمت ۱۰۰ میلیونی داروهای شیمی درمانی و پاسخ سازمان غذا و دارو

به جز وین بلاستین آلمانی و مجارستانی، قیمت سایر داروهای شیمی درمانی در بازار آزاد و آنچه در دست دلال است نیز، بسیار زیاد و حتی باورنکردنی است؛ به عنوان مثال قیمت غیردولتی هر آمپول «کیترودا/ Keytrud » بین ۵۰ تا ۹۰ میلیون تومان است. آمپول «انکاسپار/ oncaspar» با قیمتی بین ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون به فروش می رسد. قیمت آمپول «ادستریس/ adcetris» نیز ۸۰ میلیون تومان است. سایر داروهای شیمی درمانی مانند بلینسیتو/ blincyto، نلارابین/ nelarabine بین ۴۰ تا ۳۵ میلیون در بازار آزاد قیمت دارند.

قیمت بالای این داروها از آن روست که داروهای شیمی درمانی یا وارد نمی شوند و یا واردات آنها به شکل محدود است که همان تعداد اندک نیز در اختیار دلال قرار می‌گیرد. سازمان غذا و دارو، تحریم‌ها را علت وارد نکردن دارو به کشور می‌داند در حالی که دارو مشمول تحریم نیست. حتی شرکت تولید کننده« وین بلاستین و وین کریستین» در آلمان هر ساله محموله‌ای را به ایران هدیه می‌دهد اما این دارو مدت‌هاست که تنها در اختیار دلال‌های داروست و به شکل دولتی توزیع نشده. وجود داروهای هندی در بازار نیز این روست که سازمان غذا و دارو مناقصه برگزار می کند و هر شرکتی که اعلام کند می تواند با قیمت پایین تری دارو وارد کند، موفق می شود در مناقصه برنده شده و ارز دولتی بگیرد.

از همین روست که شرکت‌ها به سراغ داروهای ارزان هندی و در نهایت ترکی می روند. دولت خود به خوبی می‌داند که داروی هندی اثربخشی لازم را ندارند اما چون ارز بری کمتری دارند و وزارت بهداشت هم ارزی برای تهیه داروهای خارجی و با کیفیت اختصاص نمی‌دهد، واردات آن انجام می شود. آنگونه که از شواهد برمی‌آید، نه تنها قرار نیست مشکل واردات دارو حل شود، که در ماه‌های آینده با کمبود داروهای تولید داخل به دلیل گران بودن و عدم دسترسی به مواد اولیه نیز مواجه خواهیم بود.

بیشتر بخوانید:

بحران از داروهای خاص به داروهای عمومی رسید/ طولانی شدن لیست داروهای کم‌یاب

امسال بدترین سال تامین دارو بعد از دوران جنگ/ چه شد تابستان امسال آنتی‌بیوتیک نایاب شد؟

کد خبر 1757348

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • م IR ۰۷:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    43 7
    مجلس تصویب کند هر کس مبادرت به فروش دارو خارج از ضوابط و توسط غیربه دلیل دخالت در سلامت واختلال در درمان محکوم به اعدام هست
    • IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
      2 0
      مجلس خودش بخشی از مشکل است
    • IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
      2 0
      به جای آن بهتر نیست مجلس از قانونی که وجود دارد استفاده کند و وزیری که نمی تواند کار کند را استیضاح کند و بی خودی به هر کسی از طرف مردم رای اعتماد ندهد؟
    • IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۴
      0 0
      باید تصویب کنند که هر کس با سیاستهای غلط کشور رو به افلاس و بدبختب انداخته باید اعدام بشه
  • ناشناس IR ۰۷:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    137 5
    اینا مهم نیستند ؛ مسئله مهم حجاب هست
  • IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    98 0
    مسئولان بی لیاقت
    • IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
      0 0
      وای اگر از پس امروز بود فردایی
    • IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
      1 0
      چطور خوابتان میبره اقایان مجلس ودولت ان وضع ازرکوردهای باورنکردنی قیمت ارزسکه خانه ماشین موادغذایی و...ان هم وضع اشتغال وامید به اینده افسردگی کامل برای جوانان اتفاق افتاده مردم راعملا زمین گیرکرده اید حتی قادر به اجاره ۳۰تا۴۰ مترهم نیستند واین هم فاجعه دارو وبیماران چرااینهمه اه وناله دراخرت برای خودمیخرید واقعا چه فاجعه ای مانده که رقم نزده باشیدچراازخدای بزرگ خوف نمیکنید
  • IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    115 0
    شرم بر حکومتی که فقط و فقط فکر اهداف و منافع خودش است و ملت بدبخت خودش راازیاد برده. ومیلیونها ایرانی هزارها درد بی درمان گرفته اند
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    106 1
    فعلا اولویت حکومت حجاب است
  • IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    85 0
    به نظرتون واقعآ کلمات میتونن درد رو توصیف کنن؟ یا میتونن از افراد پست و حقیر تجسمی ایجاد کنند قطعاً نه. ولی شما اگر خواستید رذالت رو ببینید کفیه تلوزیون دولتی ایران رو باز کنید و نمایندگان مجلس ، وزرا و ... رو تماشا بفرمایید این متن رو هم منتشر نکنید مهم نیست همه میدونن که ما باید تاوان خیلی چیزها رو بدیم
  • IR ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    118 1
    این گزارش رو بفرستید بیت رهبری. اینجا چاپ می کنید که چی بشه؟
  • US ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    77 0
    ایا این است وضعیت موعود ؟ لعنت بر این شرایط وزندگی
  • IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    51 2
    لا اله الا الله وضعیت ناراحت کننده اما واقعی مسئولان یک سری به بیمارستان‌های بدون دکتر و داروی مرکز بزنند شهرستانها که هیچ ...
  • احسان الله IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    82 2
    کسانی که با جون این کودکان و روان خانواده هاشون بازی میکنن از هر لجنی لجن تر هستند این متن رو لطفا انتشار بدید تا بخونن و به گوششون برسه
  • احسان الله IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    50 2
    حیوان به حیوان رحم داره این دلالان زالو صفت به هم نوع رحم ندارند هیچ به کودکان هم رحم ندارند خدا به سر خودتون و خانودهاتون بیاره دلالان بی همه چیز
    • حامد اورجینال IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۴
      0 0
      دوست عزیز، مشکل از دلالان نیست. اونا دارو میارن و به یه قیمتی میفروشن. فکر میکنین اگه دلالان نباشن، اون دارو تو داروخانه ها پیدا میشه؟ آیا دلیل پیدا نشدن اون دارو وجود دلال هست؟ خیر.
  • م. IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    64 0
    حرف شما کاملاً درسته. ولی بدونید شرکت‌های فوریتی وارد کننده دارو هم توسط سازمان غذا و دارو برای واردات گلچین میشن. اینو به عنوان یک وارد کننده میگم حتی تو مناقصات هم اعلام نمیکنن که چه قیمتی توسط چه کسی برنده شده. از ماست که بر ماست.
  • علیرضا IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    35 1
    تاسف تاسف
  • ناشناس IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    43 2
    الا لعنة الله علی الظالمین
  • غلامرضا IR ۱۲:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    85 1
    ما تمام این مشکلات رو تمام و کمال حس کردیم و در نهایت پسرم از دنیا رفت. اصلا و ابدا دلخوش به این مقدار نباشید. دارویی که تحریم نیست، وارد نمیشه و این چیزی جز خیانت نیست.
  • علیرصا IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    78 0
    اگه این گزارش در یک کشور بی دین لا مذهب هم تهیه شده بود وزیر بهداشت که هیچ رئیس جمهور اون را برکنار میکردن
  • IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    40 1
    به عنوان داروسازی که در یک داروخانه دولتی کار می کند عرض می کنم که بار کج دارو و تجهیزات پزشکی با این همه بی سروسامانی به مقصد نمی رسد. از بحث نابسامانی درمان می گذرم چون احتیاج به بحث مفصل دیگری دارد که چرا مردم در بخش درمان آواره مراکز مختلف و غالبا بی کیفیت هستند یا چرا این قدر درمان به سلامت غلبه کرده است اما در بحث دارو باید فهمیده باشیم که سیاست های کمی پس از دوران جنگ که مبتنی بر روئیدن قارچ گونه شرکتهای تولید کننده، واردکننده، پخش، داروخانه و ... بدون تناسب با رشد جمعیت یا داشتن یک ذره فکر و استراتژی در پس همه این آمار و ارقام گول زننده به نتیجه ای بهتر از به منزل نرسیدن بار کج منتهی نخواهد شد. تحقیق کنید ببینید چه حجمی از دارو در این سیستم گل و گشاد و مدیریت ناپذیر دپو شده و بعد از تاریخ انقضا چه هزینه ای برای معدوم کردن آنها می شود؟ فکر اساسی لازم دارد که از این سیستم و آدمهایش بر نمی آید.
  • IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    31 5
    ما همیشه به موسسه محک کمک میکنیم اگه این موسسات به افراد بیمار کمک نمیکنن بگید که ما هم پول ندیم بهشون
    • مهاجر IR ۰۷:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۴
      0 0
      فکر میکنی کمکهای مردمی به نهادهایی مثل محک چند درصد هزینه های درمان این بیماری ها رو پوشش می ده؟این نهادها صرفا جهت کم کردن مشکل هستن.مشکل اصلی باید از جای دیگه حل بشه که متاسفانه فعلا(و البته مثل همیشه) دارن سر مردم رو با موضوعات حاشیه ای گرم میکنن و میزنن و میبرن...
  • IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    71 1
    افتخارات رییسی
  • ناشناس IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    71 0
    مشکلی نیست به گذارید آقا زاده ها جیبشان پر شود .
  • آریا IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    1 0
    خیالی نیست. عوضش دنبال جلوگیری از کشف حجابیم. جون آدم ارزشی ندارد فقط حجاب مهم است
  • IR ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    2 0
    کجان سینه چاکان مدافع حجاب؟ اینجا چرا خفه خون گرفتن
  • IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    1 0
    به چه روزی افتادیم؟
  • GB ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    0 0
    از دوربین‌هایی که برای مردم آزاری و‌پیام بی حجابی نصب کردین ،برای شناسایی دلالان دارو‌ استفاده کنید
  • US ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    0 0
    باید این دلال‌ها را اعدام کرد. تنها کسایی که با اعدامشان صدر در صد موافقم. هر کی موجب ایجاد بازار سیاه دارو بشه را باید حکم اعدام بدن.
  • IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    2 0
    ما هم بک بیمار سرطانی در منزل دا بم و دقیقا می‌دانیم که گزارش چه حسی دارد. از وزرات بهداشت که قطع امید کرده ایم. اما حسن این گزارش این است که فردای قیامت هیچ مسئولی نتواند بگوید من خبر نداشتم. آقایان مسئول اگر وجدان دارید پیگیری کنید. جرم مسئولینی که در رسانه ها مصاحبه می کنند و می گویند هیچ کمبود دارویی نداریم بیشتر است. به شعور مردم توهین می‌کنند. اگر قرار باشد وضعیت درست شود اول باید بپذیرید که مشکلی هست...
  • علی IR ۲۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    1 0
    خوش به حال آقای رییسی . داروی ضد سرطان پیشکش . داروهای پیش پا افتاده ای کمیاب شده اند که طی ۵۰ سال گذشته سابقه ندارد
  • IR ۲۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
    1 0
    از وزرای محترم! بهداشت بجز تملق و چاپلوسی چیزی تا بحال دیده اید؟؟؟خیلی متوقعید!
  • ناشناس IR ۰۰:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۴
    0 0
    باسلام قرآن می‌فرمائید «إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصَادِ» ( فجر: ۱۴) پس مواظب باشید
  • US ۰۴:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۴
    1 4
    داروهای ژنریک، داروهایی هستن که بعد از تمام شدن دوره محافظت از مالکیت فکری (که معمولا 10 سال هستش) توسط شرکت هایی بغیر از شرکت اولیه تولید می شن و ارزون تر هستن. تمامی مواد موجود در دارو و عوارضشون دقیقا با داروی اولیه یکی هستش. هرکسی چیزی بغیر از این به شما بگه حرف مفته. پس اگه من آسپرین ایرانی، هندی یا آلمانی بخرم مواد داخلش با آسپرین شرکت بایر یکیه. خب حالا فرض کنید من آدمی هستم که برج سازم و پول مشکل من نیست خب میرم آسپرین بایر میخرم. گرون تره ولی برنده. اگر من کارگر ساختمونی هستم آیا عین یه برج ساز کفش می پوشم؟ نه پس عین اون هم نمی تونم دارو بخرم. باید از لحاظ اقتصادی به موضوع نگاه کرد وگرنه احساسی بخوایم نگاه کنیم اون مادرم هم بهترین دارو و دکترها رو برای فرزندش میخواد ولی نمی تونه. همونطور که من هم دوست دارم بهترین ماشین، خونه و زندگی رو برای خانواده فراهم کنم ولی نمی تونم. این تفکر سرمایه داری هستش و مرام درش جایی نداره. دولت هم واردات داروی ژنریک که شما می فرمایید رو انجام میده از هند ولی شما که داروی آلمانی و اصل می خواید باید هزینش رو پرداخت کنید.
  • شیدایی IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۴
    2 0
    من ناراحتی خون دارم اخیرا داروخانه هلال احمر در تهران با من تماس گرفت د ۵۰٪ پول دارو بمبلغ ۵۴ میلیون تومان بصورت علی الحساب از من خواست ۵ ماه بعد دارو تحویل می دهد آخی ۵ ماه بعد من زنده ام. این چه نمایشی دارید بازی می کنید خجالت بکشید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین