از دو سال پیش، مجلس و سازمان استاندارد اعلام کردند بخش بزرگی از برنج های وارداتی، آلوده هستند. مجلس اعلام کرد میزان مجاز آرسنیک در برنج نباید بیش از 15 صدم پی. پی. ام باشد، اما 5 نمونه برنج وارداتی، آرسنیک بالاتر از حد مجاز دارند. همچنین 8 برنج وارداتی، سرب بالاتر از حد اساندارد دارند.
غیر از اینها همچنین هشت نوع برنج وارداتی به فلزات سنگین آلوده هستند و مجلس توصبه کرد مردم از خرید و خوردن آنها امتناع کنند. برنج آلوده، وارداتی از هند و پاکستان بودند.
کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کرد 60 نمونه از برنج های وارداتی از مبادی گمرکات کشور همچون چابهار، زاهدان، بوشهر و غیره براساس روش استاندارد نمونه برداری شد و در آزمایشگاه هایی که مورد تایید مسئولان بود سه فلز سنگین یعنی کادیوم، سرب و آرسنیک مورد آزمایش قرار گرفتند.
در مورد فلز سنگین سرب و کادیوم چون حد مجاز آن در ایران تعریف شده قضاوت در مورد آلودگی یا عدم آلودگی چندان مشکل نبود که از میان 60 نمونه سرب هشت نمونه از این برنج ها بالاتر از حد مجاز بود.
سازمان استاندارد ابتدا آلودگی برنج های هندی و پاکستانی را تایید کرد، اما پس از تحولاتی، آزمایشات را تکذیب کرد.وزیر بهداشت هم از ابتدا آلودگی برنج های وارداتی به آرسنیک و سرب را رد کرد و سفت و سخت پای این حرف خود ایستاد.
اکنون گزارش هایی از توزیع و فروش برنج های پاکستانی به عنوان برنج ایرانی منتشر شده است.
با این حال پایگاه اطلاع رسانی دولت گزارش داده است، دولت در راستای حفظ سلامت جامعه و با هدف جلوگیری از ورود کالاهای بی کیفیت ، برای برنج های وارداتی استاندارد سلامت تعیین کرد. شورای عالی استاندارد در جلسه کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیطزیست بنا به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد بند (5) ماده (20) قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ـ مصوب1371ـ اجرای استاندارد ملی خوراک انسان ـ بیشینه رواداری فلزات سنگین با شماره ملی (12968) برای انواع برنج وارداتی را اجباری کرد.
4747
نظر شما