۰ نفر
۱۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۷

ایرنا نوشت:

به دنبال وتوی پیش نویس قطعنامه تحریمی علیه دولت سوریه از سوی روسیه و چین، نماینده آمریکا در این شورا با بیان اظهاراتی خارج از عرف دیپلماتیک با خشم جلسه را ترک کرد.
شبکه تلویزیونی فرانس 24 گزارش کرد نمایندگان آمریکا و روسیه بطور غیر مستقیم به نزاعی لفظی پرداختند.
سوزان رایس سفیر آمریکا پس از انکه طرحهای ضدسوری کشورش با وتوی همزمان روسیه و چین ناکام شد، با ابراز تاسف با خشم گفت آمریکا از این (شکست) ناخرسند است.
وی که کشورش عملا شورای امنیت را به ابزاری برای پیشبرد اهداف نامشروع خود تبدیل کرده است، گفت معترضان در سوریه امروز شاهد بودند که چه کشوری حامی آنها و چه کشوری حامی انان نیست.
خبرنگار فرانس 24 از نیویورک گزارش کرد، رایس مدعی شد که هدف این قطعنامه جلوگیری از فروش سلاح به دولت سوریه توسط برخی کشورها بوده و درحقیقت وی روسیه و چین را به تمایل فروش تسلیحات نظامی و داشتن روابط اقتصادی با دولت بشار اسد متهم کرد.
آمریکا بزرگترین فروشنده تسلیحات در جهان است و دیگر فروشندگان تسلیحات در جهان با اختلافی فاحش پشت سر واشنگتن قرار می گیرند.
رایس سپس با خشم محل شورای امنیت را ترک کرد.
درهمین حال 'ویتالی چورکین' نماینده روسیه در شورای امنیت به بطور تلویحی سو استفاده های بعدی ازاین قطعنامه را که امکان مداخله نظامی - همچون لیبی- در آن می رود و طرف آمریکایی آنرا نقض کرد اشاره داشت.
چورکین گفت تصویب چنین قطعنامه ای برهم زننده فضای تغییرات و مذاکرات ملی در سوریه بوده و آنرا تحت تاثیرات منفی خود قرار می دهد.
وی با بی فایده دانستن تصویب یک قطعنامه تحریمی علیه مقامات سوریه افزود، این موضع کاملا برخلاف اصل استفاده از راه های مسالمت آمیز برای حل و فصل بحران در سوریه از طریق گفت و گو ملی در این کشور است.
چورکین روند تغییرات در سوریه را بطور تدریجی خواند و گفت نباید انتظار داشت تغییرات به سرعت در سوریه بوقوع پیوندد.
به گفته این شبکه خبری ،برای سومین بار است که تلاش غربی ها برای تصویب پیش نویس قطعنامه تحریمی علیه سوریه به شکست می انجامد.
شورای امنیت سازمان ملل اواخر سه شنبه، پیش نویس قطعنامه تحریمی علیه دولت سوریه را به رای گذاشت، که با 9 رای موافق و دو رای مخالف روبروشد.
متن قطعنامه ارائه شده از سوی طرف های غربی با 9 رای موافق، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، پرتغال، کلمبیا، گابن،بوسنی هرزگوین و نیجریه و دو رای مخالف، روسیه و چین و چهار رای ممتنع، هند، آفریقای جنوبی، برزیل و لبنان نتیجه ای در برنداشت.
در متن پیشنهادی کشورهای غربی عضو شورای امنیت، مسدود کردن دارایی های شماری از مقام های سوری درخواست شده بود. 26151

کد خبر 176713

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین