وضعیت جعلی و سطح پایین تلویزیون؛ تبلیغ ماکارونی در خانه دوبلکس/ عادل فردوسی‌پور کجا مجری فعلی کجا؟

رضا درستکار معتقد است همه چیز تلویزیون نازل و سطح پایین شده از برنامه‌ها و سریال‌ها گرفته تا تبلیغات تلویزیونی که باعث کاهش مخاطب تلویزیون می‌شود.

مهسا بهادری: کمی به عقب‌تر بازگردیم، دو ماه پیش سال تحویل شد و دو مناسبت ملی و مذهبی یعنی عید نوروز و ماه مبارک رمضان با یکدیگر همزمانی داشتند و تنها دست‌آورد تلویزیون دو سریال بود، یا سوم خرداد که روز آزاد سازی خرمشهر بود حتی دهه فجر تمام این موارد باعث شد این پرسش در ذهنمان ایجاد شود، کیفیت آثار تولیدی تلویزیون کاهش پبدا کرده، چرا دیگر دست‌کم سریال‌های مناسبتی نمی‌سازد؟

این کمی عجیب است که مسئولان این رسانه حتی در باره مواردی مثل دهه فجر هم سریال جذاب نمی‌سازند، به همین بهانه سراغ رضا درستکار، منقد و کارشناس سینما و تلویزیون رفتیم تا ببینیم چه علملی سبب شده که تلویزیون دست از ساخت سریال‌های مناسبتی بردارد. که در ادامه می‌خوانیدو

چرا تلویزیون دیگر سریال‌های مناسبتی نمی‌سازد؟

من اساسا مخالف مناسبتی‌سازی هستم به این خاطر که رشد فرهنگ و سرگرمی که بسته به «مناسبت» نیست. حالا هم تلویزیون دست کسانی افتاده که بکل شناختی از «رسانه» ندارند، با «سرگرمی» بیگانه‌اند و دستگاه را معطل خاستگاه خود کرده‌اند.

ببینید! یک زمانی می‌شد تلویزیون و برنامه‌هایش را نقد کرد، حالا تلویزیون، برنامه‌ها و نحوه مدیریت‌شان اصطلاحاً «به‌نقد در نیامدنی» شده‌اند. چه را نقد کنیم!؟

من تعارف ندارم تلویزیون نگاه می‌کنم اما فقط «فوتبال» می‌بینم. ببینید! فاجعه‌ای که چه به لحاظ مدیریتی و بعد در کیفیت و به‌عنوان تولید محتوا در این دوره تلویزیون اتفاق افتاده حتی قابل اندازه‌گیری هم نیست. تلویزیون و فرهنگ و رسانه را متخصص پیش می‌راند، شما وقتی صندلی‌های آن را به نابلدها می‌دهید، یعنی که لج‌تان گرفته است و هر طور شده می‌خواهید فقط باشید، این فقط بودن همین حال و روزی است که این دستگاه دچارش شده است؛ کلا بدون برنامه، پر از تردیدها و دودلی، و رسما در قهقرا.

به این حجم برنامه‌های نازل نگاه کنید، به‌خدا نوبر است! حالا این وسط یکی دنبال «مناسبت ملی یا مذهبی» باشد، می‌شود نور اعلی نور! دو تا نصفی آدم تکراری و یک برنامه شلاقی و شلوغ از آدم‌های نچسب و ریشخند زبان، معرفت و فرهنگ. نمونه‌ها را که می‌دانید؟ از آن طرف هم هست وقتی من بیننده دیگر این برنامه‌ها را نگاه نمی‌کنم، چه ضرورتی دارد برنامه مناسبتی ساخته شود؟ وقتی محتواهایش از دم به‌دردنخور شده است و تولیداتش، دست کسانی افتاده که بیش از همه چیز، فکر حفظ جایگاه و موقعیت عده‌ای قلیل از خودشان هستند، طبیعتا اقبالی هم از طرف مخاطب نخواهند داشت.

آن چشمه‌ای که روزی می‌جوشید و نیروی عظیم فرهنگی و معنویت این سرزمین پشتش بود، و اساسا قرار بود یک دانشگاه باشد، اکنون کلاس اکابر هم نیست. این تلویزیون که روزگاری حلّال بخشی از مشکلات کشور ما بود ببینید به چه روزی افتاده، که مدیریت افکار عمومی‌اش معکوس از آب درمی‌آید! شما وقتی مرجعیت خودتان را از دست می‌دهید، طبیعی است که مردم حرف‌تان را هم باور نمی‌کنند.

درواقع شما می‌گویید پرداختن و نپرداختن به یک سری از موضوعات مخصوصا در بخش خبری تلویزیون، باعث شده که صداوسیما مرجعیت رسانه‌ای خودش را از دست بدهد؟

نکته این است؛ «رسانه یعنی اعتماد»؛ وقتی اعتمادی نیست، و پایگاه مردمی از کف رفته، چگونه می‌توان مرجعیت و اثربخشی را حفظ کرد؟

اگر تلویزیون الان برای بهبود تلاش بکند و سریال بسازد اوضاع بهتر می‌شود؟

مسئولان تلویزیون نه می‌خواهند و نه دیگر می‌توانند! حس من این است که مدیران اکنون در تلویزیون نسبتی معنوی با اطلاح‌طلبان یا اصولگرایان ندارند، این دسته، تلویزیون را به دست گرفته‌اند و با سماجت دارند آن‌را می‌تکانند. مساله این است که این خانه‌تکانی به انتظار بهار یا تحول و ارتقا نیست، تکاندن از جوهر و محتوا و اساس است!
آن‌ها کاری به هیچ چیز ندارند، می‌گویند فرضا ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر تلویزیون ما را تماشا می‌کنند، بس است. ما برای همان تعداد برنامه می‌سازیم! یعنی جمعیت عظیم کشور را در دایرکتوری خودشان نه می‌بینند، نه نیازی به دیدن‌شان دارند. چرا این برنامه‌های تلویزیون این‌قدر کم‌ارزش و نازل‌اند؟ چون نیازی نیست آن تعداد جامعه هدف راضی است، حتی اگر باز هم نازل‌ترش کنند.

بیشر بخوانید:

فیلم دفاع مقدسی که با دو میلیون تومان ساخته شد/ کل دنیا درباره جنگ‌هایشان فیلم می‌سازند ولی اولویت تلویزیون این نیست

تلویزیون باید تا صد سال آینده بابت حذف «نود» عذر خواهی کند/ کارگردان «زخم کاری» پشیمان شد که من را زود کشته!

وقتی بوعلی سینا هم برای ترکیه می‌شود/ خوب است که درباره مختار سریال می‌سازیم اما نه وقتی که هنوز درباره فردوسی نساختیم/ ترکیه از مولانا پول در می‌آورد

گفتیم مسئولان نمی‌خواهند و نمی‌توانند، فرض را بر این بگذاریم که هم می‌خواهند، هم می‌توانند، آیا در این‌صورت می‌تواند مخاطب از دست رفته خودش را با تولید برنامه‌های درست بازگرداند؟

آن‌که رفته که برنمی‌گردد! با وضعیتی که الان وجود دارد، بعید می‌دانم. وقتی تلویزیون می‌توانست آن مرجعیت را بازگرداند که اوضاع را به سمت شایسته‌سالاری و رقابت سالم و جامع همه‌ی طیف‌های هنرمندان مملکت پیش ببرد و... عزیزان دلاور تلویزیون ما انگار در وسط تشک کُشتی یک تنه رفته‌اند و مدال را بر سینه خود نصب دیده‌اند، رقیبی هم در میدان نیست!

الان چه کسانی در تلویزیون شایسته هستند؟ مثلا در همان حوزه ورزش نگاه کنید، هم کسی مثل عادل فردوسی‌پور را از دست دادند که یک زمان مرجع ورزش‌دوستان بود و هم کسی را آوردند که مردم دوستش ندارند، این یک بازی دو سر باخت است! مقبولیت اجتماعی و ورزشی و قریحه ناب عادل کجا، جایگاه به‌دست نیامده مجری ورزشی حالا کجا؟ هرقدر درصد خطای یک کارشناس کمتر باشد، مقبولیت اجتماعی بیشتری و استمرار قابل قبول پیدا می‌کند. برای مدیران تلویزیون ایران، این موضوعات اساسا مفهمومی ندارد، زیرا آن‌ها هر جا بوده‌اند، لج کرده‌اند و جواب گرفته‌اند!

از قدیم می‌گفتند هنرمند باید خاک صحنه را بخورد تا به درجه استادی برسد. «کسوت» الکی به‌دست نمی‌آید. عزیزان اکنون تلویزیون هم مدیریت نمی‌دانند و هم کسوت ندارند.

یک زمانی یکی از این‌ دوستان که الان مدیری مهم شده، جوش عدالت‌ورزی در «تخصیص منابع» را می‌زد! خب امسال که صداوسیما بودجه چندبرابری گرفت، این دوست خودش راس هرم تصمیم است، خب امسال چرا نظام تخصیص رعایت نشد؟ و همه طیف‌های هنری یا رفتند یا کنار گذاشته شدند؟ نظام تخصیص، فراموش می‌شود، آیا عدالت را هم می‌توان درز گرفت؟

وضعیت نفرت‌انگیز و جعلی تلویزیون؛ تبلیغ ماکارونی در خانه دوبلکس/ عادل فردوسی‌پور کجا مجری فعلی کجا؟
رضا درستکار

این کم کاری تلویزیون کار را به جایی رسانده که ترکیه درباره ابن‌سینا سریال می‌سازد اما خودمان هیچ‌کاری درباره مفاخرمان انجام نمی‌دهیم!

الان کسی دوست ندارد حتی درباره فردوسی کاری ساخته شود، چه رسد به...! ببینید! مردم به برنامه، فیلم و سرگرمی نیاز دارند و نیازشان را از جایی تامین می‌کنند که شاید عقل تلویزیون به آن قد ندهد. اصرار بر ساخت فراوان برنامه‌های خاص، اجازه ساخت سریال و فیلم درباره مفاخر را نمی‌دهد، چون آن سهال‌الوصول و در دسترس است و این مشکل و مشکل‌آفرین! شیوه‌های آقایان، به گریز مخاطب انجامیده است. تلویزیون حتی نمی‌داند گر همه‌شب، شب قدر بودی، شب قدر، بی‌قدر بودی.

فقط برنامه‌ها مشکل دارند؟

خیر، تبلیغات تلویزیون هم وحشتناک است، طرف در ویلای دوبلکس خود تبلیغات ماکارونی می‌کند، اصلا این جعلی که در فضای تبلیغاتی هست واقعا نفرت‌انگیز است.

57245

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1770538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 36
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    تلویزیون چرا اینجوریه ؟؟
    • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
      8 6
      من فقط شبکه ی خبر رو گاهی وقتا میبینم وعلاقه ای به بقیه ی سبکه ها ندارم .خیلی ابکی و بی محتوان.....
  • IR ۲۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    خبرآنلاین چی بهت میدن ؟
    • متین IR ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
      51 5
      چرا به شما برخورده
    • IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
      25 2
      به تو چی میدن؟؟؟؟!!!!!!!!!!
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    یکی به من بگه مگه هنوز کسی تلویزیون می‌بینه؟
    • IR ۰۰:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
      یکی به من بگه هنوز کسی هست این سوال مزخرف رو بپرسه و باهاش توهم روشنفکری بزنه؟
    • مهدی IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
      3 21
      بله همه می‌بینند حتی خود زرنگت
  • IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    همشونم یه حال عجیبی دارن خیلی خوشحالن فقط ما افسرده‌ایم
  • بی نام IR ۲۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    از یکطرف می گویید تلویزیون مخاطب ندارد ، از یکطرف مرتب زاغ سیاه تلویزیون را چوب می زنید ، درنهایت هم همه چیز را به فردوسی پور ختم می کنید، واقعا” که خسته کننده هستید.
    • محسن IR ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
      زاغ سیاه چوب نمیزنن، دلشون به حال سرمایه های این مملکت میسوزه که در همه جا منجمله صدا و سیما ، بدلیل بی مدیریتی و بی سوادی داره حیف و میل و نابود میشه!
    • IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
      12 5
      استاد بی نام... وقتی فقط تیتر رو میخونی و میای نظر میدی اینجوری میشه دیگه... اول بخون بعد بیا دُر بیفشان بزرگوار
  • IR ۲۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    111 3
    تازه جالبیش اینکه همشون خیلی خوشحالن بابا ماکارونی دیگه شیشلیک نیست پرسی 600 هزار تومن که
  • IR ۲۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    90 11
    چاره‌ی کار، تاسیس شبکه‌ی خصوصی است. مانند خیلی کشورهای دیگر که هم شبکه دولتی دارند و هم شبکه خصوصی. حکومت ما باید دست از اقتصاد و فرهنگ دستوری بردارد.
  • افسانه IR ۲۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    12 67
    سریال جشن سربرون و گیلدخت ثشنگ هستند لطفانظرمن رابذارید
  • مهدی IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    31 59
    آقای درستکار از منتقدین خوب هستند به شرط این که در عصبانیت نقد نکنند.نمیدانم ایشان چقدر برنامه های فوتبالی می بینند ولی قطعا قضاوتش در مورد توانایی های مجری فوتبال برتر کارشناسانه نیست.شما ممکن است از کسی خوشتان نیاید ولی دلیل نمی شود که واقعیتها را کتمان کنید.زمانی که عادل تازه وارد صدا و سیما شده بود بخاطر صدای نه چندان مناسبش واقعا گزارشهایش مورد پسند نبود تا این که کم کم با استمرار حضورش و اطلاعات به روزش نسبت به گزارشگران آن زمان‌ مردم به صدایش عادت کردند و حضور طولانی مدت با برنامه های چندین ساعته و عبور گهگاه ش از خطوط قرمز تلویزیون و هوش بالا در گیر دادن به بعضی و چشم بستن بر عده ای دیگر او را به نقطه ای رساند که داخل سازمان صدا و سیما برای خودش امپراطوری نود را راه انداخت که عملا داشت بعنوان اپوزسیون خود صدا و سیما عمل می کرد. حالا کسانی که صدا و سیمای عادل را دوست دارند کاسه کوزه ها را بر سر‌این بنده خدا میثاقی می شکنند.البته در مورد سایر برنامه ها تقریبا با ایشان هم عقیده ام و به شدت حرصم می گیرد وقتی به جای سریال عیاری باید بنشینم پای سریالهای مزخرف و در پیتی ده نمکی
  • دهکردی IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    50 13
    کارشناس محترم درست گفتن !این سیما کاری به مخاطب نداره وبراش مهم نیست خدا خیر بده به آقایان لاریجانی وضرغامی که کارهای آنها اگر نبود تلوزیون ما برای همیشه خاموش بود!!
  • علی IR ۲۲:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    17 96
    یادتان باشه فرودسی پور بیش از ۲۰ سال در تلویزیون بود، این آقای مجری جدید دو سال نشده باید به ایشان زمان داد، بعدش شما دوستش ندارید بمعنی این نیست که دیگران هم دوستش نداشته باشند خوبه تلویزیون نگاه نمی‌کنید و این همه نقد دارید نگاه می‌کردید چه می‌گفتید خخخخخخخ
    • شکوه IR ۰۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
      98 16
      خب ایشونم گفت شما ساندیسخورا عاشق سیمای میلی و مجریان و برنامه های فعلی هستین و امثال فروغی بیسواد و رانتی هم داره مطابق ذائقه شما نوابغ دوران برنامه تحویلتون میده! پس خوش باشید بیشتر ۲۰۳۰ و آمنه سادات ببینید و برای خودتون کف بزنید و هورا بکشید!! منتشر کن سانسورچی بزدل
  • IR ۲۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    32 53
    سید خندان =خود گویی و خود خندی عجب مرد هنرمندی
  • IR ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    12 46
    آخرش تلویزیون می‌بینید یا نه؟
  • IR ۲۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    63 1
    تبلیغ ماکارونی در خانه دوبلکس رو خیلی خوب اومدید. کلا تبلیغات تلویزیونی خیلی مسخره است و اصلا هیچ سنخیتی با جانعه امروز ما ندارد. مثلا همه تبلیغات از آفتابه تا تلویزیون ال ایی دی در خانه های بزرگ و آشپزخانه های مدرن و با لباسهای عمدتا آبی آسمانی و بازیگران زیبا روی و خوش تیپ انجام میشود. ممکن است این ابزار خوب باشد برای تبلیغات در کشورهایی که مردمش با تورم وحشتناک امروزی ما هر روز فقیر تر از دیروز نمی شوند، اما اینجا نتیجه عکس دارد و مردم را در این شرایط عصبانی می کند.
  • سعید IR ۰۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    7 16
    دوست عزیز شمایی ک انقدر از عدالت وبرابری صحبت کردید اسمی از میثاقی نیاوردید بنده خدا ی ابی بهش دادن همه زورشون گرفته
  • سید مصطفی IR ۰۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    11 1
    حیف که از وجود عادل فردوسی پور عزیز نمیتونیم استفاده کنیم. راستی گناهشو کی به گردن میگیره برای کسی که چندین سال زحمت کشید و وقت گذاشت و ای کاش همیشه با وجدان تصمیم بگیریم و احترام بگذاریم به نظر میلیون ها مخاطب. به امید چنین روزی یا حق
  • امین IR ۰۴:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    3 34
    آقای درستکار نقد باید عادلانه باشه این فقط نظر شخصی شماست ... ،دلیل مقبولیت عام عادل فردوسی پور فقط و فقط بیان موضوعات سیاسی و اجتماعی و نقدهای اینچنینی بود که به مذاق مخاطب خوش می آمد چون برنامه نود رنگ و بوی سیاسی گرفته بود و از هدف اصلیش به کل خارج شده بود دلیل حذفش هم همین بود ،. برای همین نباید برنامه فوتبال برتر و مجری توانمند و باسوادش محمد حسین میثاقی رو به راحتی زیر سوال برد. (فردوسی پور کجا ،مجری فعلی کجا ؟!)
    • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      4 0
      صدا و سیما یک سازمان دولتی است با عملکرد غیرحرفه ای و هدر دهنده بین المال. به همین دلیل شبکه های تلویزیونی در ایران مخاطب ندارند.
  • IR ۰۵:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    27 8
    جمهوری اسلامی فقط ارزش برای مفاخر اعرب فیلم ساخته، اصلا برای دانشمندان ایرانی اهمیت نداره، تلویزیون ملی تا میتونه فرهنگ و آداب گذسته ی ایران را میخواهد به باد فراموشی بسپارد.
  • IR ۰۶:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    2 7
    از کل ببیند ها گیل دخت بپرسید خدا وگیلی نقش اسماعیل اصلا بهش میاد یک جای سریال از بند نتونست بالا بره کل اعضای خانواده از انتخاب این نقش برایراین بازیکر مات و مبهوت اما بقیه بازیگران داستان قشنگ کردند
  • IR ۰۶:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    2 6
    رشید پوردانقدر مجری محبوب هست که اکر انتخابات ریلست جمهوری شرکت کند ۲۰میلیون رای میاره منطورم مجری های بسیار خاص تلویزیون هستند
  • IR ۰۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    9 1
    اره واقعا کلا تبلیغ های چرند و برنامه های ضعیف و تکراری
  • IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    1 1
    فقط برید؟ برنامهای پویا نگاه کنید گه چطور پسر بچه ،داستانهای نوید ،، را تشویق به انداختن جلوی خودرو وسط حیابان میکند برایراینکه اب چاله روی دختر بچه نریرد
  • حسن IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    7 1
    من فقط فوتبال میبینم وسلام.حتی وسط دو نیمه میزنمشبکه ملی جیم!
  • عدالت US ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    8 8
    جای تقدیر است که هنوز میتوان کلام حق شنید.🙏
  • عدالت US ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    1 3
    جای تقدیر است که هنوز میتوان کلام حق شنید.🙏
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
    11 1
    دولت قبل کار رسانه اخبار فقط رصد قیمتها و پیگیری افزایش قیمتها بود جالبه الان کوچکترین پیگیری نمیشه،اگه دلار گرون بشه کسی نمیگه ولی به محض ارزون شدن اعلام میشه .اسم این مغلطه رو هم گذاشتن افزایش امید به زندگی
  • IR ۰۷:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    8 1
    من الان نزدیک به شش سال تلویزیون ایران ندیدم