ژاپن و آژانس فضایی این کشور موسوم به JAXA چند دهه است که تلاش کردهاند تا انرژی خورشیدی را از فضا به زمین بتابانند.
در سال ۲۰۱۵ بود که دانشمندان JAXA با موفقیت ۱.۸ کیلووات نیرو که انرژی کافی برای تغذیه یک کتری برقی است را در فاصله بیش از ۵۰ متری به یک گیرنده بیسیم منتقل کردند. اکنون ژاپن آماده است تا این فناوری را یک قدم به واقعیت نزدیکتر کند.
پایگاه ژاپنی Nikkei گزارش داده است که یک مشارکت دولتی-خصوصی در ژاپن تلاش خواهد کرد تا انرژی خورشیدی را در اوایل سال ۲۰۲۵ از فضا به زمین ارسال کند.
این پروژه به رهبری نائوکی شینوهارا، استاد دانشگاه کیوتو که از سال ۲۰۰۹ روی انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا کار میکند، تلاش خواهد کرد تا مجموعهای از ماهوارههای کوچک را در مدار زمین مستقر کند. سپس این تاسوارهها سعی خواهند کرد آن میزان از انرژی خورشید را که آرایههای خورشیدی آنها جمعآوری میکنند به ایستگاههای دریافتی زمینی در فاصله صدها کیلومتری بتابانند.
استفاده از صفحات خورشیدی مداری و امواج مایکروویو برای ارسال انرژی به زمین برای اولین بار در سال ۱۹۶۸ پیشنهاد شد. از آن زمان، چند کشور از جمله چین و ایالات متحده، زمان و هزینه خود را صرف پیگیری این ایده کردهاند.
این فناوری جذاب است، زیرا آرایههای خورشیدی مداری یک منبع انرژی تجدید پذیر بالقوه نامحدود را نوید میدهند.
در فضا، پنلهای خورشیدی میتوانند انرژی را بدون توجه به زمان شبانهروز جمعآوری کنند از امواج مایکروویو برای ارسال نیرویی که تولید میکنند، استفاده کنند. وجود ابرها نیز جای نگرانی ندارد و اختلالی در این روند ایجاد نمیکند.
با این حال، حتی اگر ژاپن با موفقیت مجموعهای از آرایههای خورشیدی مداری را مستقر کند، این فناوری همچنان به داستانهای علمی-تخیلی نزدیکتر خواهد بود تا واقعیت، چرا که تولید آرایهای که بتواند یک گیگاوات انرژی، معادل تقریباً خروجی یک راکتور هستهای را تولید کند، با فناوریهای موجود در حال حاضر حدود هفت میلیارد دلار هزینه دارد که به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست.
۵۸۵۸
نظر شما