مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونیهای مرغداری با اشاره به معدومسازی 25 تا 30 درصدی مرغها طی سال گذشته گفت: واسطهها با اطلاع از خلاء ایجاد شده به یکباره در عرضه تخممرغ خلل ایجاد کرده و موجبات افزایش قیمت را سبب شدند.
حمید فاضلی با اشاره به اینکه رشد قیمت تخم مرغ ناشی از عدم مدیریت واردات به هنگام است، اظهار داشت: در بحث افزایش قیمت تخم مرغ اصلیترین دلیل معدومسازی حدود 25 تا 30 درصد چرخه تولید در صنعت مرغ است که البته آثار و تبعات ناشی از آن در سال 90 بروز کرده است.
وی ادامه داد: متأسفانه بعد از بروز این مشکل نه تنها اختیار مدیریت وضعیت ایجاد شده به تولیدکنندگان و فعالان واقعی در این صنعت داده نشد بلکه به عناوین مختلف موجب تشدید چالشهای مطرح در این زمینه شدند.
وی افزود: با حذف حدود 25 تا 30 درصد ظرفیت تولید کشور فرصت مناسبی برای واسطههای اقتصادی پیش آمد تا به این بازار ورود و به بهانه جبران کسری تخممرغ مصرفی کشور، امتیاز تأمین و واردات تخم مرغ از دیگر کشورها را گرفتند که همین بحث منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شده است.
مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونیهای مرغداری کشور گفت: طی ماههای اخیر به دلیل عدم هماهنگیهای لازم بین تأمینکنندگان و واردکنندگان تخم مرغ و سازمان دامپزشکی، تخم مرغهای وارداتی مورد تأیید این سازمان واقع نشد و بار وارداتی بازگشت داده شد.
وی تصریح کرد: عرضهکنندگان تخم مرغ با اطلاع از خلاء ایجاد شده به یکباره در عرضه تخممرغ خلل ایجاد کرده و موجبات افزایش قیمت تخم مرغ را سبب شدند.
وی تأکید کرد: تا زمانی که چرخه تولید در صنعت مرغداری کشور به حالت قبلی بازنگردد و بروکراسی اداری ترخیص کالا از گمرک تسهیل نشود، همچنان با مشکل مواجه خواهیم بود بنابراین برای گذر از این مشکل لازم است موانع پیشرو رفع شود.
فاضلی با اشاره به اینکه بالغ بر 100 درصد واردات تخممرغ مصرفی کشور از ترکیه تأمین میشود، گفت: جالبتر اینکه چرا واردکنندگان تخممرغ به جای واردات تخم مرغ از هند اصرار به واردات تخم مرغ از ترکیه دارند هم جای سؤال دارد چرا که به مراتب قیمت تمام شده در هند پایینتر از ترکیه است.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان از ظرفیتهای لازم برای مشارکت در تنظیم بازار مرغ و تخم مرغ برخوردار هستند اما اینکه صادرکنندگان مجوز علیرغم رایزنیهای صورت گرفته و بررسیهای انجام شده توسط سازمان دامپزشکی، چرا با صدور مجوز واردات تخم مرغ از هند مشکل دارند مقوله مجهولی است که بیپاسخ مانده است.
وی با اشاره به اینکه جبران تمامی زیان و ضررهای ناشی از عدم مدیریت تنظیم بازار متوجه مردم و تولیدکنندگان است، افزود: برای گذر از این مشکل تسهیل بروکراسیهای اداری واردات تخم مرغ و کمک به سازوکارهای منتهی به تولید تخم مرغ باید در اولویت برنامههای مسئولان امر قرار گیرد.
وی تأکید کرد: وضعیت فعلی بازار تخم مرغ تا زمان جبران کسری 25 تا 30 درصدی آسیبهای وارده بر چرخه تولید مرغ ادامه خواهد داشت اما طی این مدت میتوان با واردات اصولی از یک ماه آتی قیمتها را کنترل و تا پایان سال به طور کامل چرخه تولید را بهبود و بازار تخم مرغ و مرغ را منطقی کرد.
/39/39
نظر شما