راهکار کاهش اعتراض ها چیست؟/ ابطحی: هشدارهای حسن خمینی در تضعیف جمهوریت نگرانی عموم نخبگان است

ابطحی گفت: یک فردی مثل قذافی از وقتی انقلاب کرد تا وقتی که کشته شد در شرایط انقلابی ماند و معتقد نبود که منتخبین مردم باید قانون مشخص کنند.

حسام‌الدین اسلاملو: تاکید موکد و مکرر حجت‌الاسلام سید حسن خمینی بر حفظ جمهوریت نظام و ذکر این نکته که در ایران نه یک نظام خلافتی و نه امارت اسلامی بلکه یک جمهوری اسلامی برقرار است از موضوعات پربازدید میان خبرها بود. هشداری که دیروز(۱۴ خرداد) نیز در مراسم سالروز ارتحال امام خمینی (ره) در حرم بنیانگذار انقلاب اسلامی توسط حسن خمینی بازگو شد تا او با گرامیداشت یاد و خاطره امام و شهدای انقلاب اسلامی، همین موضوع را تکرار کند: «جمهوری اسلامی یک نظامی است که برآمده از خواسته‌های مردم است و حفظ جمهوریت را باید نصب‌العین خود قرار دهیم.»

«خبرآنلاین» برای بررسی بیشتر و تفسیر و تحلیل این سخنان و اینکه روی صحبت او با چه کسانی‌ست که جمهوریت نظام را به خطر انداخته‌اند به سراغ سیدمحمدعلی ابطحی رفت. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در تحلیل خود از تاکید هرباره نوه امام بر جمهوریت به خبرآنلاین گفت: «این موضوع تنها نظر ایشان نیست. ترکیب جمهوریت و اسلامیت جوهر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی‌ست. این جوهر در مواردی تضعیف شده است به خصوص در بخش جمهوریت آن.»

ابطحی برای اثبات تضعیف شدن جمهوریت نظام به مشارکت پایین در دو انتخابات گذشته استناد می‌کند: «نمونه‌اش انتخابات‌های گذشته بود که میزان کمی استقبال کردند درحالی که نظام جمهوری اسلامی قرار بود نظام مردمی باشد. از ابتدا هم بر اساس همین چهارچوب مردمی بودن شکل گرفته بود.»

او شکل‌گیری جمهوری اسلامی را با شکل‌گیری حکومت‌های دیگر منطقه مقایسه می‌کند: «تفاوت جمهوری اسلامی با بقیه در همین نقطه بود؛ سیر پیروزی انقلاب سرشتی مردمی داشت. برخلاف سایر حکومت‌های منطقه که با کودتای نظامی و یا حمایت خارجی شکل گرفتند.»

مثال ابطحی برای این موضوع حکومت قذافی‌ست و در ادامه توضیح می‌دهد: «یک فردی مثل قذافی وقتی انقلاب کرد تا وقتی که کشته شد در شرایط انقلابی ماند و معتقد نبود که منتخبین مردم باید قانون مشخص کنند. در برخی از کشورهای همسایه هنوز پارلمان وجود ندارد. این درحالی‌ست که هنوز چند ماه از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که برای اصل جمهوری اسلامی رفراندوم برگزار شد.»

ابطحی تاکید می‌کند: «با اینکه آن موقع تقریبا خیابان‌های کشور پر بود از انقلابیون و امام خمینی به عنوان رهبر انقلاب اگر می‌خواستند به نظر مردم توجه نکنند، می‌توانستند بگویند مردم فقط همین‌ها هستند که در حمایت از من در خیابان هستند و لازم نیست همه‌پرسی برگزار شود و رفراندم یعنی همین‌ها که توی خیابان‌ها هستند. اما با این وجود امام چنین چیزی نگفتند و صندوق رای گذاشتند و در آن فضای پرالتهاب چند ماه اول انقلاب، خواستار این شدند که مردم انتخاب کنند و خود مردم حکومت را اداره کنند.»

راهکار کاهش اعتراض ها چیست؟/ ابطحی: هشدارهای حسن خمینی در تضعیف جمهوریت نگرانی عموم نخبگان است

این فعال سیاسی در تفسیر خود از هشدارهای مکرر اخیر نوه امام می‌گوید: «نگرانی آقای سید حسن خمینی یک نگرانی جدی میان اکثر نخبگان سیاسی است. اینکه نقش مردم دارد کمرنگ می‌شود.»
این درحالی است که به گفته‌ی ابطحی: «انقلاب اسلامی ماهیتا و از اول بر اساس نظرات مردم شکل گرفت و این توجه به نظرات مردم باید هیشه بااهمیت بماند.» او در توضیح اینکه تفاوت جمهوری اسلامی با خلافت اسلامی و امارت اسلامی چیست، می‌افزاید: «فرقش در میزان تاثیرگذاری نقش و خواسته مردم است. در حکومت اسلامی و خلافت اسلامی از بالا به پایین یک حکومت شکل می‌گیرد. اما در جمهوری اسلامی نظرات مردم به سمت بالا می‌رود و مطرح می‌شود.»

این که تضعیف جمهوریت نظام چگونه و از کدام سو رخ داده یا دارد رخ می‌دهد نیز پرسشی‌ست که ابطحی در پاسخ آن می‌گوید: «اینکه برخی یک جوهر متفاوتی برای اصل انقلاب اسلامی در نظر بگیرند، موجب بروز این نگرانی در نوه بینان‌گذار جمهوری اسلامی شده است. جای نگرانی هست که نقش مردم خیلی جدی گرفته نشود و عده‌ای بخوهند بدون نظر مردم تلاش بکنند برای موفقیت‌های حکومتی خودشان.»

قدرت تاثیر هشدارهای نوه امام در این باره با توجه به اینکه خود او هم از دامنه‌ی ردصلاحیت‌های بخش انتصابی برای ورود به نهادی انتخابی مصون نمانده، پرسشی‌ست که ابطحی در پاسخ آن می‌گوید: «خود این موضوع نشان می‌دهد که نگرانی برای تضعیف جمهوریت نظام بی‌جا نیست.»

این فعال سیاسی درباره جمله‌ی مشهور بنیان‌گذار جمهوری اسلامی درباره ضرورت توجه به هر دو بخش جمهوریت و اسلامیت، توضیح می‌دهد: «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد. این جوهر جمهوری اسلامی است و بدون هرکدام از ماهیت می‌افتد. وجهه اصلی نظام در همین دو بخش است. جمهوریت و اسلامیت ماهیت این نظام است و از آرمان‌های اصلی امام بود.»

اینکه چطور در یک تناقض آشکار ممکن است جریانی هم خود را در تداوم راه امام تعریف کند و هم دنبال حذف جمهوریت باشد!؟ ابهامی‌ست که ابطحی در جواب آن می‌گوید: «باید از خود این جریان پرسید درحالی که هم امام به طور قطع بر جمهوریت تاکید داشتند و هم مقام رهبری معظم.»

ابطحی درباره عواقب بی‌توجهی به هشدارهای سیدحسن خمینی می‌گوید: «هرچه نقش مردم کمتر شود، حکومت کردن سخت‌تر می‌شود. چرا که اعتراض‌ها بیشتر می‌شود زیرا مردم حکومت را از خودشان نمی‌دانند. با اعتراض‌های بیشتر، حکومت ناچار به رو آوردن به سرکوب بیشتر است.»

بیشتر بخوانید:

۲۱۶۲۱۱

کد خبر 1773881

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 15
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    71 5
    قذافی در شرایط انقلابی نماند ، بلکه انقلابی‌گری را بهانه کرد در مقطع حساس کنونی مردم را نگه داشت
  • IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    94 6
    ما دلمون خوشه اسم حکومتمون جمهوریه ولی همین کشورهای منطقه که جمهوریت در انها مد نظر نیست بروید ببینید در چه رفاهی و قانون مدنی مترقی زندگی میکنن پس صرفا با کلمه جمهوریت کار مملکت و کشور در همه زمینه ها به پیش نمیبرد بلکه بایستی حکمران علاوه برشعار در عمل نیز مقید به جمهوریت باشد ما در شورای نگهبان چیزی به نام جمهوریت را مشاهده نمیکنیم
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    85 3
    تبلیغ رسانه ملی متفاوت است مشکلات را با راهپیمایی و تبلیغات نمی‌توان حل کرد
  • IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    52 3
    چند سال قبل صدا سیما سریال می‌ساخت و اظهارات کلیشه ای بهانه عدم اصلاح و تغییر درباره مقطع حساس کنونی را مذمت می‌کرد الان برگشت به تنظیمات کارخانه
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    74 2
    تا وقتی حاکمیت به نظرات مردم بی توجه باشه این جمهوریت فقط در حد اسم هستش و عملا از جمهوریت خبری نیست ،فقط خواسته مردم باید به مرحله ظهور برسه که حاکمیت گوش شنیدن نداره .
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    99 6
    از جمهوری اسلامی نه جمهوری مونده نه اسلامیش
  • IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    60 5
    آقای حسن خمینی می توانست کاری بکند برای عدم صلاحیت خود در خبرگان می کرد.
  • IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    71 8
    همه چیز کشور باید رای مستقیم مردم باشد و انتخاب شود
  • IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    69 5
    راه حل جلوگیری از اعتراض کور و انسداد ایجاد سازوکارهای مدنی در دست خود مردم است
  • GB ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    12 91
    دمکراسی دروغی بیش نیست گول نخورید
  • IR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    6 115
    همچنانکه از رهبری گفته شد اقتصاد دولتی دهه شصت دچار مشکلات شد شرکت های خصولتی هم مشکلاتی دیگری در سال‌های اخیر بوجود آورد
  • محمدرضا IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    64 3
    همین که به جای بهبود شرایط دنبال کاهش اعتراضات باشید یعنی همین آش و همین کاسه.
  • IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    23 5
    سید حسن خمینی درست گفته
  • IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    58 5
    این شرایط درست بشو نیست
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    33 2
    به بیان اسلام شناس شهید آیت الله مطهری حق انتخاب آزاد مردم حتی اگر انتخاب های اشتباه داشته باشند زیانش کمتر از حذف انتخاب گری و حذف منابع مردم است ، گاه در بدنه نخبگانی هم مشکل فهمیده میشه ، ما نخبگانی داریم که به صرف امثال کمپین سازی "تا کی مماشات "... ، تلقی پایان مسئله دارند و حاضر به درک عمیق مسئله نیستند ، نخبگانی داریم توهم انقلابی دارند که گویا اگر مردم گاهی اشتباه کردند پس میتوان پکیج های لوکس " انتخاب پیش ساخته " را از فروشگاه‌های زنجیره ای معتبر زندگی شهری می‌توان تهیه کرد و منابع مردم را حذف کنیم !!!
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    28 4
    بسیاری از نشانه های مثلا یک مشکل انباشته شده اجتماعی را بصرف ارزش و نقاط قوت و شهید و انقلاب نادیده میگیریم، هر سال خوش ذوق گفتیم انشالله گربه است انشالله هیبریدی است انشالله تهاجم مریخی ها بوده ، یکباره مشاهده کردیم نوجوان ها کف خیابان رفته اند !
  • IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    37 3
    مردم همین‌ها هستند که در خیابان هستند
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    10 40
    سید حسن جزو ذخیره های کشور است
  • IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    37 2
    در دهه شصت مگر کم حزب و گروه منحل شد
  • IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    6 50
    برای حفظ و ماندگاری ایران اسلامی کافی است به مبانی، سخنان، افکار امام خمینی (ره) رجوع نموده و پایبند باشیم و واقعا در عمل اجرا نماییم. نه در حرف که اینگونه باعث دین گریزی، دین زدگی، ایجاد تفرقه، دوگانگی، دو قطبی شدن جامعه گردیم. که باعث فروپاشی نظام گردد. انشاله به سخنرانی سید حسن خمینی که بازتاب و یادآوری سخنان، مبانی فکری و عقاید بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی( ره) می باشد. و راهکار اصلی حفظ و بقاء جمهوری اسلامی ایران می باشد. مبتنی بر حفظ جمهوریت نظام بر اساس مردم سالاری اسلامی و جلب رضایت 85 میلیون ایرانی با دموکراسی و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات از تمام قشرها و سلیقه ها و ایجاد پشتوانه مردمی قوی برای حفظ وماندگاری جمهوری اسلامی ایران سربلندو سرفراز لازم وملزوم هم می باشند.
  • IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
    68 1
    دشمنان جمهوری اسلامی مسئولینی هستند که با امکانات دولت و خیانت به بیت المال به ثروتهای بیشمار دست یافتند