رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان هر سال چند بار از منابع مختلفی اعلام می‌شود و دانشگاه‌های برتر دنیا در رده‌بندی‌های متفاوتی قرار می‌گیرند. در این میان چند دانشگاه ایران به ویژه دانشگاه تهران و صنعتی‌شریف به عنوان برترین دانشگاه‌های ایران در این پله‌ها بالا و پایین می‌روند.

در جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان در مهرماه امسال، پایگاه تایمز در دومین سال از انتشار رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان بدون حضور پایگاه QS گزارش جدید خود را از رتبه دانشگاه‌های جهان منتشر کرد که مطابق آن دانشگاه صنعتی‌شریف برای اولین بار در رتبه‌ای میان 301 تا 350 قرار گرفته است. این پایگاه 13 شاخص جدید برای تعیین سطح تمامی فعالیت‌های دانشگاه‌های جهان از آموزش گرفته تا انتقال دانش در نظر گرفته است که این 13 شاخص در پنج دسته آموزش، تحقیقات، میزان ارجاع به مقالات، درآمد صنعتی و ترکیب بین‌المللی دسته‌بندی شده‌اند.
اما اکنون دانشگاه ششریف اعلام کرده این رتبه را قبول ندارد و رتبه این دانشگاه در جهان بهتر از 300 است.

 

شاخص های رتبه بندی چیست؟
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با بیان اینکه جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف در سازمانها و شرکتهای ملی و بین‌المللی مهمترین عامل ارتقای این دانشگاه است می گوید: تجربه نشان می دهد که یکی از نقاط ضعف دانشگاه‌ها نبود نظام ثبت آماری است، نداشتن آمار و گزارش نکردن واقعیت‌های هر دانشگاه آن گونه که در آمارهای بین‌المللی مشاهده می‌کنیم چهره نادرستی از عملکرد جمهوری اسلامی ایران به تصویر می‌کشد، در حالیکه فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی که در دانشگاه‌های بزرگ کشور صورت می‌گیرد ارزشمند و درخور توجه است.
به گفته دکتر جعفر مهرداد  رتبه بندی تایمز ماموریت‌های اصلی دانشگاه‌‌های تراز اول جهان را از نظر پژوهشی، آموزشی، انتقال دانش و فعالیت‌های بین‌المللی مطالعه می‌کند و بزرگترین بررسی را در مورد شهرت و اعتبار جهانی دانشگاه‌ها به کار می‌گیرد و نظر متخصصان را دریافت می‌کند.
وی درباره تغییر دیگر در شاخصهای مورد نظر در رتبه بندی تایمز می گوید: رتبه بندی تایمز شاخص بهره وری پژوهش را با احتساب کل تعداد مقالات منتشر شده یک دانشگاه نسبت به اعضای هیئت علمی آن نرمال سازی کرد که این یک تغییر مهم محسوب می‌شود به عنوان مثال، پژوهشگران در رشته‌های علوم زیستی و پزشکی که 2 یا 3 مقاله در سال منتشر می‌کنند در حالی که پژوهشگران رشته‌های هنر و علوم انسانی و علوم اجتماعی به طور متوسط کمتر از یک مقاله منتشر می‌کنند.
مهراد تغییر دیگری که در شاخص های رتبه بندی تایمز رخ داد را حذف شاخص درآمد عمومی پژوهشی بر می شمارد و می گوید: در سال 2011 تغییر مهم دیگر حذف شاخص درآمد عمومی پژوهشی بود که از نبود داده‌‌های آماده قابل مقایسه بین کشورها صدمه می‌دید.
 

دانشگاه صنعتی شریف این رتبه را قبول ندارد
با اینحال مسئولان دانشگاه صنعتی نسبت به این نتایج اعتراض کردند و بیانیه ای را صادر کردند. دانشگاه صنعتی شریف در این بیانیه تاکید کرده است: رتبه ‌بندی مذکور با توجه به مجموعه‌ ای از شاخصها شامل فعالیتهای آموزشی (30درصد)، پژوهشی (30درصد)، ارجاعات به مقالات و نفوذ تحقیقاتی (30درصد)، چشم‌انداز بین المللی (5/7درصد) و همچنین حجم درآمدهای ناشی از تحقیقات دانشگاه (5/2درصد) صورت گرفته است.
داده‌ های مربوط به عوامل ذکر شده با استفاده از روشهای مختلف شامل نظرسنجی (پرسش و اخذ پاسخ در مورد اعتبار آموزشی و پژوهشی دانشگاهها از بیش از 17 هزار نفر از متخصصان امور آموزش و پژوهش در زمینه های مختلف علمی و موقعیتهای مختلف جغرافیایی)، استفاده از پایگاههای داده مربوط به مقالات و نتایج تحقیقات و درخواست بخشی از اطلاعات از خود دانشگاه ها جمع آوری شده است.
این دانشگاه بر این باور است که جامع و مانع بودن شاخصهای این رتبه ‌بندی و وزن آنها در سنجش نهایی با الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت در عرصه فعالیتهای دانشگاهی فاصله دارد. به عنوان مثال، در این رتبه بندی وزن فعالیتهای ارتباط با صنعت اندک است، در حالی که این دانشگاه براساس سیاستهای ابلاغی نظام یکی از مهم ترین رسالتهای خود را رفع مشکلات صنعتی جامعه می ‌داند. به علاوه در این رتبه ‌بندی اشاره ای به شاخصهای فرهنگی دانشگاه به عنوان یک کانون انسان ‌ساز در جامعه نشده است.

 

کاربران خبرآنلاین چه می گویند؟

اما خبرآنلاین پس از اعلام رتبه دانشگاه شریف از کاربران خود خواست درباره این رتبه اظهار نظر کنند. بسیاری از کاربران نوشتند رتبه دانشگاه ها شریف و دانشگاه های بزرگ دیگر ایران، چندان مناسب نیست. برای خواندن نظرات کاربران خبرآنلاین اینجا و اینجا را بخوانید.

47232

کد خبر 177765

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    24 5
    نگران نباشین دانشجوها و اساتید هم رتبه 300 شما را قبول ندارند و بالای 1000 می دونن رتبتون رو. در ضمن این رنکینگ یک رنکینگ عادی است و جزو رنکینگهای اصلی نیست. تو اونا ببینین رتبه دانشگاه رو
  • بدون نام IR ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    24 5
    رتبه 300 خيلي هم خوبه واسه اين دانشگاه ، استاد و دانشجو كه از اون همه دبدبه و كبكبه اش فقط يه اسم مونده فارغ اتحصيلاني دارد كه به لحاظ علمي در قد و قواره حتي اسم اون دانشگاه هم نيستند اساتيدي كه بماند
  • پاشا IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    17 2
    خیلی هم رطبه درخوری است. اول اینکه این دانشگاه فقط رشته های خاصی رو داره و برخی از امتیازات مربوط به اندازه دانشگاه و تنوع رشته هست، چیزی که شریف نداره و یک سری از امتیازات هم مربوط به ارتباط با دانشگاه های مطرح دنیا ست که در مورد شریف تنها ارتباط اینه که فارغ التحصیلان لیسانس آن، برای فوق لیسانس به سمت همان دانشگاه های مطرح فرار میکنند.
  • پاشا IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    21 1
    دقیقاً... برخی امتیازات مربوط به بزرگی دانشگاه و تنوع رشته ها هست، چیزی که شریف نداره. دوم اینکه شریف یک دانشگاه ایزوله است. متاسفانه دانشگاه های ما به دلیل مسائل دیپلماسی با دانشگاه های مطرح دنیا کاملا قطع ارتباط کرده اند. تنها ارتباط شریف با دانشگاه های مطرح اینست که دانشجویان فارغ التحصیل، به صورت مستقل برای مقطع کارشناسی ارشد، به مقصد اون دانشگاه مطرح خارجی سفر میکنند.
  • بدون نام IR ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    6 9
    سلام من یک دانشجوی کارشناسی ارشد هوافضای شریف(سال دوم) هستم، دیروز در اتاق استادم بودم که یک خانمی برای تعیین استاد راهنما به اتاق استاد بنده مراجعه کرد، ایشون گفت که تقریبا 20 نفر از دانشجوهای واحد علوم تحقیقات، امسال در دانشکده هوافضای ما قبول شدند!!! خوب دیگه امسال که 300 ام شدیم سال بعد 3000 ام میشیم
  • بدون نام IR ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    4 0
    مساله دانشگاه شریف و برخی از دانشگاههدای کشور ما این است که دانشجویان واقعا با استعدادی وارد آنها می شوند، اما به دلیل ضعف شدید تجهیزات، مشغولیت زیاد استادان در صنعت، بسیاری از زمان این دانشجویان صرف امور کم ارزش شده یا به عبارتی تلف می شود، بنابراین بسیاری از دانشجویان یا به دنبال تقویت بنیه مالی خود در بیرون دانشگاه یا پیدا کردن موقعیتی مناسب برای تحصیل هستند و تلاش های تحقیقاتی کامل نمی شوند. بنابراین در شرایط حاضر رتبه 300 چندان رتبه نامناسبی برای این دانشگاه محسوب نمی شود، کما اینکه در سایت های مشهور مانند Top Universities و Webometrics رتبه از این مقدار بالاتر است.
  • بدون نام IR ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    2 14
    پاشا جان ابتدا دیکته تو درست کن بعد راجع به شریف نظر بده. رتبه درسته نه رطبه!!!!!!!!!!!!ضمنا دانشگاه شریف انصافا از 300 هم بهتره و واقعا بچه های نابغه اونجا درس می خوانند البته اگه قدرشونو بدونند
    • بدون نام IR ۱۸:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۱
      6 0
      منم از بچگی ریاضی 20 میشدم ولی دیکته 17 و 18 میگرفتم. حالا شما کاری به دیکته نداشته باش، اصل موضوع را بچست. این اشتباهات لپی هستش!
    • پاشا A1 ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
      7 1
      ببین عزیز جان، اول اینکه نخبه به این نمیگویند که شما کتاب های دبیرستان را در تیلیت کنید و در آزمون کنکور شرکت کنید و رتبه شما میان 300 هزار نفر زیر 1000 بشه. چون اگه ملاک این باشه، رتبه 10 هزار کنکور هم نخبه است، چون میان اون 300 هزار نفر، 290 هزار نفر رو جا گذاشته. ضمن اینکه دانشگاه شماره 1 جهان مثل هاروارد و ام آی تی. اصلا مسئله ای به اسم کنکور ندارند. کافی است شما معدل بالا داشته باشی و پول دانشگاه رو هم کسی به شما قرض دهد (مثل بانک یا پدر و مادر) آنوقت از شمای دانش آموز یک نخبه می سازند. چون آنها به آدم ها به چشم یک موجود هوشمند نگاه میکنند که نیاز به "دانش" و "مهارت" داره. علم انباشتی است، همانطور که اون دانشجوی مثلا نخبه دانشگاه شریف کتاب های دبیرستان را با عمق بیشتری در مغز خود انباشت
  • تیمسار IR ۲۱:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    4 4
    چطوری پارسال که تو رنگینگ بین 5000 تا 10000 بود بسرعت نور رسید 300 ؟
  • بدون نام IR ۲۱:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    4 10
    به عنوان یه ایرانی به حال بعضی از نظر دهنده ها تاسف می خورم که از این که شریف بیاد پایین خوشحال میشن
  • بدون نام IR ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    15 0
    از سرش هم زیاده. این دانشگاه و بسیاری دیگر از دانشگاه های ما با استانداردهای جهانی فوق العاده فاصله دارن. توی مملکت ما به کمیت آموزش بها می دن و نه کیفیت اون.
  • بدون نام IR ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
    8 2
    وقتی سرمایه داری در دانشگاه ها رسوخ می کند، دیگر هدف آموزش نیست، بلکه ایجاد درآمد است. با چنین وضعیتی، دانشگاه های ما از شریف تا غیرانتفاعی و آزاد فقط به فکر پول درآوردن هستند. بنابراین به زودی ما رتبه یک علمی جهان را به دست خواهیم آورد.
  • لدنی- کیش IR ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
    9 12
    چرا کسی نمیخواد قبول کنه که این دانشگاه یکی از بهترین های ایران و البته در خیلی از کشورها از جمله امریکا به خوبی شناخته شده است. معیار هرچی باشه، این دانشکاه برای همه ابرانی ها افتخار داره.
    • بدون نام IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۱
      5 3
      من فکر میکنم حتی اگر رتبه شریف 200 هم بود، باز باید تاسف میخوردیم. یک نگاهی هم بیاندازید به دانشگاه های کره جنوبی در لیست این 500 دانشگاه. برای کشور ایران به این عظمت و با این امکانات، 2 تا رنکینگ دست و پا شکسته برای دانشگاه تهران و دانشگاه شریف در لیست 500 تا، همچین شاهکار نیست. سوال اصلی این است که اگر برترین دانشگاه ایران 75 میلیونی 300 دنیاست، پس آن 299 تای جلوتر چه هستند و از کدام کشورها هستند؟ ضمن اینکه اینو بگم رتبه 300 تا 350 یعنی هر جایی بین این 300 تا 350 و نه لزوماً خود 300.
  • binam A1 ۰۳:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
    0 3
    kheili jalebe ke man har websiti ke raftam rankinge daneshgahe sharif kamtar az 600 nabude. chetori inja neveshte 600 ????? khabar online lotfan javab bede
    • گروه جامعه IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
      2 2
      کاربر گرامی، لطفا این لینک را ملاحظه کنید http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2011-2012/301-350.html
  • بدون نام MY ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
    7 2
    حالا بیا این بار رو کوتاه بیا و قبول کن
  • بدون نام A1 ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
    7 2
    پ ن پ انتظار داره تو دنیا اول باشه !!!
  • بدون نام IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
    10 3
    راست ميگن شريف از هاروارد و اكسفورد بالاتره!حقشون خوردن
  • بدون نام IR ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۱
    9 0
    آقایان عزیز همه ما می دانیم که دانشجویان دانشگاه شریف جز افراد باهوش و با استعداد هستند اما صحبت سر خود دانشگاه، امکانات آن، مدیریت آن و سیاست های کلی آن است که در حد یک دبیرستان مثلا کشور غربی نیست. اکثر فارغ التحصیلان آن جذب دانشگاه خوب خارجی میشوند که البته نه به دلیل فارغ التحصیل شدن از این دانشگاه است بلکه به دلیل مستعد بودن خود فرد است وگرنه هستند کسانی که این دانشگاه فارغ التحصیل میشوند اما سواد ندارند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین