خطر ابتلا به سنگ کلیه در مردان حدود ۱۱ درصد و در زنان ۹ درصد تخمین زده شده است. علائم شایع آن شامل درد شدید، حالت تهوع، استفراغ، ادرار خونی و تب و لرز است. سنگ کلیه می تواند در دراز مدت منجر به عفونت، تورم و نارسایی کلیه ها شود. دیابت، کم آبی، نقرس، بیماری التهابی روده و چاقی، از عوامل موثر در ایجاد سنگ کلیه هستند.
کلیه یکی از اندام های داخلی بدن است که اهمیت بسیاری در دفع مواد زائد و حفظ تعادل بین مواد معدنی در خون دارد؛ بدون برقراری این تعادل، اعصاب، ماهیچه ها و سایر بافت های بدن ممکن است نتوانند به طور طبیعی عمل کنند.
یافته های اخیر محققان دانشگاه پزشکی سیچوان نشان داد: مصرف بیش از حد قندهای افزوده ممکن است خطر سنگ کلیه را افزایش دهد. قندهای افزودنی در بسیاری از مواد غذایی فرآوری شده، به ویژه نوشیدنی های شیرین شده با شکر، آب نبات، بستنی و کیک ها فراوان هستند.
پژوهشگران دریافتند؛ این، اولین مطالعه ای است که ارتباط بین مصرف قندهای افزودنی و خطر سنگ کلیه را نشان داده است. محققان برای این مطالعه، داده های ۲۸ هزار زن و مرد بالغ که بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده (NHANES) جمع آوری شده بودند را تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج بررسی ها نشان داد: مصرف بیشتر قندهای افزودنی با افزایش خطر سنگ کلیه مرتبط است. بر اساس یافته ها، خطر ایجاد سنگ کلیه در شرکت کنندگانی که قندهای افزودنی بیشتری مصرف می کردند، ۳۹ درصد بیشتر بود. یافته های تحقیقاتی در مجله Frontiers in Nutrition منتشر شده اند.
بیشتر بخوانید:
تابستان روزی چند لیوان آب بنوشیم؟
۲۳۳۲۳۶
نظر شما