هشدار ایروان نسبت به آغاز جنگ دیگر علیه باکو/ آذربایجان به دنبال گروگان‌گیری ارامنه است

ایسنا نوشت: رئیس منطقه ارمنی‌نشین قره‌باغ گفت که جمهوری آذربایجان به‌دنبال «زیر پا گذاشتن» قرارداد آتش‌بس با میانجیگری روسیه در سال ۲۰۲۰ و «تجدید خصومت‌ها» علیه منطقه قره‌باغ است.

آراییک هاروتیونیان، رئیس منطقه ارمنی‌نشین قره‌باغ طی مصاحبه‌ای تلویزیونی به ارمنستان نسبت به انجام هرگونه اقدامی که ‌می‌تواند «حق تعیین سرنوشت ارامنه قره‌باغ» را زیر سوال ببرد، هشدار داد.

او با اشاره به انسداد کنونی منطقه قره‌باغ توسط جمهوری آذربایجان، مدعی شد: «این یک جنگ محاصره است که توسط باکو انجام شده است. جمهوری آذربایجان به اعمال فشار جهت تصاحب حداکثر امتیازات ادامه می‌دهد. این کشور به دنبال گروگان‌گیری ارامنه ساکن قره‌باغ است، درحالیکه همزمان با نسل‌کشی و فشار بر مقامات ارمنستان و بازیگران بین‌المللی به‌ دنبال تصاحب نسخه برتر و ممتازتری از زنگزور است.»

هاروتیونیان در این مصاحبه همچنین مدعی شد اقدامات جمهوری آذربایجان به‌مثابه «نسل‌کشی» است. اما این درحالی‌ است که باکو چنین ادعاهایی را رد می‌کند.

ادعاهای مقامات جمهوری آذربایجان درباره گذرگاه زنگزور پس از توافق آتش‌بس سه‌جانبه سران باکو، ایروان و مسکو مطرح شده است اما مسئولان ارمنستانی بارها این ادعاها را رد کرده‌اند. ایجاد این گذرگاه باعث قطع دائم مرزهای ایران و ارمنستان می‌شود و به باکو دسترسی بلامانع به جمهوری خودمختار نخجوان را خواهد داد.

ارمنستان بارها تاکید کرده که تلاش رئیس‌جمهوری آذربایجان برای افتتاح مسیرهای حمل‌ونقل منطقه‌ای هیچ ارتباطی با مذاکرات و بیانیه‌های امضا شده در این زمینه تا به امروز ندارد و برای ارمنستان «غیرقابل قبول» است.

آمریکا، اتحادیه اروپا و روسیه بارها خواستار «پایان فوری» این انسداد شده‌اند. باکو هم درخواست‌های آن‌ها را رد کرده و گفته است که ارامنه قره‌باغ فقط باید از طریق جمهوری آذربایجان غذا و سایر اقلام اساسی را تهیه کنند. رئیس منطقه ارمنی‌نشین قره‌باغ هم در واکنش به این درخواست گفت: «هر پیشنهادی که به ما داده می‌شود اول از همه باید به مقام و منزلت ما احترام بگذارد و با استانداردهای بشردوستانه بین‌المللی همسو باشد.»

ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور منطقه قفقاز اوایل دهه ۱۹۹۰ در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای کنترل منطقه مورد مناقشه قره‌باغ با یکدیگر درگیر شدند و اغلب یکدیگر را به گلوله‌باران مواضع خود متهم می‌کنند.

گذرگاه لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قره‌باغ است که در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ گروهی از مردم جمهوری آذربایجان که خود را «کارشناس محیط زیست» نامیدند، آن را مسدود کردند؛ جایی که گروهی از صلحبانان روس در آن مستقر هستند. باکو گفت که قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودروها می‌توانند آزادانه در هر دو سوی این گذرگاه حرکت کنند. با این حال در ماه آوریل سال جاری، جمهوری آذربایجان یک ایست بازرسی مرزی را در ورودی گذرگاه لاچین ایجاد کرد که با اعتراض ایروان مواجه شد.

این گذرگاه تنها مسیری است که ارمنستان از طریق آن می‌تواند غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ساکنان ارمنی قره‌باغ برساند؛ منطقه‌ای که حدود ۱۲۰ هزار قوم ارمنی ساکن آن هستند. قره‌باغ که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده، دارای جمعیت عمدتا ارمنی است و مکررا دو کشور بر سر آن درگیری‌هایی داشته‌اند.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1798642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 81
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    نسل کشی و جنایت تو خون علی اف و همفکرانش هست.
  • علی IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    چه کسی قراردادها رو زیر پا گذاشته؟ ارمنستان هنوز نقشه صدها هزار مینهای کاشته شده در خاک اذربایجان رو نداده ، هنوز نیروهای ارمنی رو از قره باغ خارج نکرده ،هنوز در حال قاچاق اسلحه به مناطق اشغالی هست، منابع اذربایجان توسط ارمنا تاراج میشه ، اذربایجانیهای رانده شده نه به قره باغ برگشتن نه به خانه هایشان در ارمنستان ...
  • علی IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    خانکندی خاک ادربایجان است و این رئیس خودخوانده نگران پاسخگوی در قبال جنایت های سی ساله خود،به مزخرف بافی روی آورده اما دور نیست آنچه باید اتفاق بیفتد
  • ناشناس IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    ارمنستان با جار و جنجال به ایجاد تنش و جنگ دامن میزند و نباید اشتباه تاکتیکی کند
  • IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    52 25
    شمامردم عادی ارمنی را تحت فشار نگذاریدمشکل حل میشود
  • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    آرائیک هارتونیان چیکاره است که اصلا نظربدهد.مگرکسی که برعلیه حاکمیت ملی کشوری که برطبق قطعنامه های متعدد سازمان ملل مالک آنجاست وهارتونیان ودارودسته اش به صورت غیرقانونی برای خود اقدام به تشکیل حکومت ونیروی نظامی کرده اندودرخوجالی نسل کشی به راه انداخته وموجب آوارگی یک میلون آذربایجانی راازسرزمینهای آباواجدادی خودرافراهم کرده اند والان راست راست براخودمی چرخند حق اظهارنظردارند؟اگه ارمنیها درگفته خودمبنی برپایبندی به توافق نهم نوامبرصادق هستنداول بایدزمینه بازگشت آوارگان آذری رابه خانکندی ومناطق اطراف آن وحتی منطقه زنگه زوررافرهم نمایند.نه اینکه فقط یک طرفه برندپیش قاضی
  • مصطفی آتشبار IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    زمان اشغال قره باغ باید فکر می کردید که روزی صاحبشان بر خواهد گشت
  • م.ا IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    خودتان ادعا می کنین که قره باغ جزئی از خاک آذربایجان است پس دخالت ارمنستان یعنی نقض حاکمیت آذربایجان.
  • آیدین IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    هر بلائی سر ارامنه بیاد حقشون است،
  • علی IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    هیچ صدمه ای به ارمنیا در خاک اذربایجان زده نشده اما ادعای نسل کشی دارن. اما صدها اذربایجانی توسط ارمنیا در چنگ اول قره باغ نسل کشی شدن اما صدای کسی هم در نیامد. اذربایجان حق داره در خاک خودش اقدامات انجام بده.
  • NL ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    من نمیدونم این آمار 120/000 ارمنی ساکن در قره باغ را چه کسی و از کجا اعلام کرده؛ در جنگ اول قره باغ ارامنه علاوه بر آذربایجانی های ساکن در خود قره باغ ،هفت منطقه(رایون) اطراف را که همه شان آذربایجانی بودند و جمعیتی حدود یک میلیون نفر را از خانه و کاشانه خود رانده و آواره کردند. حالا این آقا اومده از محاصره و فشار و نسل کشی ارامنه توسط آذربایجان حرف میزنه، ما نسل کشی مردم شهر خوجالی را فراموش نکردیم.و میدانیم چه بر سر زنان و کودکان و مردان بی دفاع آوردند. یا باید ارامنه تابعیت و قانون جمهوری آذربایجان را بپذیرند و در غیر اینصورت کشور زیبای ارمنستان بی صبرانه منتظر آنهاست.
  • بابک تبریز IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    ارمنی های آذربایجان مهاجر هستن.
  • صادق صابر AM ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    ارامنه مهربان سربلند