در یک سال گذشته، شاهد سه گام انتخاباتی دولت برای تعیین ترکیب مجلس نهم بودیم.

به گزارش خبرآنلاین، کمیته سه​نفره منتخب رئیس​جمهور که راه به جایی نبرد، «جبهه پایداری» تشکیل شد و هنوز وجاهت انتخاباتی آن مشخص نشده ، کانون انتخاباتی دیگری از سوی دو وزیر دولتی تاسیس گردید تا میخ دولت را محکم​تر در مجلس بعد بکوبند.
از آذرماه سال گذشته که رئیس​ دولت کمیته سه​نفره ای را به نام «بازتعریف اصولگرایی» تشکیل داد، بسیاری این گمانه را مطرح کردند که عاقبتش به کام دولت برای تعیین ترکیب مجلس بعد خواهد بود.
نخستین بارقه​های فعالیت​های انتخاباتی این کمیته مقارن شد با ایام مشهور به «دورکاری» رئیس جمهور که فعالیت این کمیته را در شکل پیشین خود متوقف کرد. اعضای این کمیته برای ادامه فعالیتشان ناگزیر به کسب مجوز از جامعتین شدند و در قالب هسته​ای منتخب از سوی آیت​الله مهدوی کنی و آیت​الله یزدی توانستند به ادامه فعالیت انتخاباتی خود مشروعیت بخشیدند.
در همین ایام بود که دومین فاز ورود انتخاباتی دولت با تشکیل جبهه پایداری کلید خورد. اخراجی​های کابینه احمدی نژاد با همراهی حامیانش در مجلس تحت لوای آیت​الله مصباح یزدی، جبهه​ای تشکیل دادند که اگرچه عضویتشان در جبهه متحد اصولگرایان پذیرفته شد اما به جای ورود مشارکت آمیزبه آن، شروطی سهم خواهانه مطرح کردند. چه آنکه حضورشان در ترکیب 8+7 را منوط به افزایش اعضای بیشتر خود در این ترکیب کرده و نسبت به حضور دو نماینده از سوی  قالیباف و لاریجانی، اعتراض کردند.
از تشکیل این جبهه در آخرین روزهای ماه تموز تا کنون سه ماهی گذشته و هنوز جبهه پایداری بر طبل جدایی طلبی خود می کوبد . هرچه آیت​الله مهدوی​کنی در راس جبهه متحد از این جبهه نوظهور دعوت کرد تا در جلسات 8+7 حضور یابند، آنها از موضع خود کوتاه نیامده و همچنان شروطشان را تکرار کردند.  این در حالی است کار از اتمام حجت آیت​الله مهدوی​کنی هم گذشته و جبهه متحد بدون حضور آنها فعالیت​های خود را در سراسر کشور آغاز کرده است.
در این اثنا سومین گام انتخاباتی دولت در فاز دیگری برداشته شد. « کانون دانشگاهیان ایران اسلامی» به عنوان یک تشکل صنفی دانشگاهی با حضور موثر وزرای علوم و فرهنگ و ارشاد اسلامی پا به عرصه انتخابات مجلس نهم نهاد. تشکلی که کنگره​اش با حضور موثر سیدمحمد حسینی و کامران دانشجو برگزار شد و شهاب الدین صدر و غلامحسین الهام شانه به شانه این دو وزیر در معرفی اهدافش پیش آمدند.
در بیانیه پایانی سومین کنگره این کانون که در آخرین روزهای مهر ماه برگزار شد آمده است: «توقع جامعه از دانشگاهیان آن است که در عرصه های مختلف پیشرو و پیشگام باشند. ایفای این نقش در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ضرورت تشکیل «جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی» را اجتناب ناپذیر ساخته. کانون دانشگاهیان با اعلام موجودیت این جبهه تمام دانشگاهیان و نیروها و تشکل های دانشگاهی را جهت تحقق حضور حداکثری دانشگاهیان در صحنه فرامی خواند».
نگاهی به اعضای جدید شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی نشان از سهامی خاص بودن این تشکل دارد. تشکلی که از میان 9 نفر عضو شورای مرکزی آن، فقط دو نفر پست​های وزارتی در دو وزارتخانه علوم و فرهنگ ندارند.
اعضای اصلی شورای مرکزی « کانون دانشگاهیان ایران اسلامی» عبارتند از: 1- هاشم داداش​پور مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ارشاد. 2- علی اکبر متکان معاون توسعه منابع و مدیریت نیروی انسانی وزارت علوم. 3- سیدجواد ساداتی​نژاد معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم. 4- محمد رضا پورابراهیمی، سرپرست صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران وزارت علوم. 5-  عباس مقتدایی عضو شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشاد. 6-حجت​الاسلام عسگر دیرباز رئیس دانشکده الهیات قم.
اعضای علی​البدل هم سه نفر هستند: 1- محمدمهدی فداکار معاون اداری مالی وزارت ارشاد.2- رضا صادقی سرابی رئیس دانشگاه اراک و رئیس سابق دانشگاه لرستان. 3- عباس قربانی عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان.
به جز قربانی که  سمتش عضویت در هیات علمی دانشگاه اصفهان است و مقتدایی که عضو شورای فرهنگی وزارت ارشاد است، دیگران همگی در پست​های معاونت و مشاوره و ریاستی دو وزارتخانه علوم و ارشاد هستند.
اعضای این کانون از مدت​ها قبل، فعالیت​های انتخاباتی خود را کلید زده​اند. کما اینکه مقتدایی خودش را به عنوان کاندیدای احتمالی از اصفهان معرفی کرده و پورابراهیمی نیز در انتخابات مجلس هشتم از حوزه کرمان نامزد اما صلاحیتش از سوی شورای نگهبان رد  شد و به نظر می​رسد که همچنان مایل به عضویت در خانه ملت است. اما چه بسا که کانون مزبور چهره​های شناخته شده دیگری را نیز برای حضور در  انتخابات مجلس نهم حمایت کند.
سوال اینجاست که «کانون دانشگاهیان ایران اسلامی» خود را یک تشکل اصولگرا ذیل چتر جبهه متحد تعریف می​کند یا در نظر دارد که شاخه دانشگاه جبهه پایداری باشد؟ حضور الهام در جمع آنها و چهره​هایی چون شهاب الدین صدر، این گمانه را تقویت می​کند که آنها نیز جدایی طلبی جبهه پایداری را هم​نوایی کنند.
/29
 
کد خبر 179885

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین