سيد علي رياض در گفت و گو با خبرنگار اعزامي خبرآنلاين به مدينه منوره گفت: سه نفر از اين زائران به دليل شکستگي در حادثه رانندگي جده مدينه، يک نفر به علت تصادف، يک بيمار قلبي و يک بيمار کليوي در ميان بازگشتگان به کشور قرار دارند.
وي با اشاره به اينکه آمار فوتي در چند روز اخير افزايش نداشته است گفت: تا کنون دو نفر در مدينه و سه نفر در مکه فوت کرده اند.
زائران در شجره نگران نباشند
رياض با اشاره به اقدامات انجام شده براي انجام مناسک حج بيماران بستري در عربستان گفت: تا کنون7 بيمار براي به جا آوردن مناسک حج به مکه معظمه اعزام شدند.
وي از استقرار يک «آمبولانس کد» با تجهيزات کامل و امکانات ICU و دستگاههاي احيا در مسجد شجره خبر داد و يادآور شد که پزشکان و پرستاران خانم و آقا تا زماني که يک ايراني در مسجد شجره براي احرام حضور داشته باشد آماده خدمتگذاري هستند.
وي با بيان اينکه تا کنون هياتي از بعثه الجزاير و کارکنان وزارت بهداري در مدينه از بيمارستان ايراني در اين شهر بازديد کرده اند اظهار داشت: در بازديدهايي که اين گروهها از بخش هاي مختلف داشتند از نظم و سازماندهي نيروهاي متخصص ايراني در دو ساختمان متعجب و خواستار انتقال تجربيات در اين مجموعه شدند.
پيش بيني يک موبايل براي هر بيمار ايراني در بيمارستان هاي عربستان
رياض از در اختيار قرار دادن موبايل براي زائراني که در بيمارستانهاي عربستان بستري مي شوند خبر داد تا بيمار هر روز بتواند با کادر پزشکان ايراني در تماس بوده و مشکلات خود را به صورت لحظه اي به پزشکان سعودي منتقل کند. علاوه بر اين که اين تلفن ها کانال ارتباطي ميان خانوده هاي زائران در ايران و آنها است تا از نظر عاطفي و رواني نيز بيمار و خانوده اش دچار مشکل نشوند.
در منا و عرفات بالونهاي پزشکي را خواهيد ديد
وي با بيان اينکه اولين گروه از پزشکان و کادر مستقر در مدينه منوره روز سه شنبه عازم مکه شده اند گفت اقدامات مفيدي براي ايام تشريق پيش بيني شده است.
رياض با اشاره به اينکه مرکز پزشکي ايراني در منا دو بالون براي راهنمايي زائران به آُسمان خواهد فرستاد تا از تمامي نقاط قابل رويت باشد افزود: در حال ايجاد آمادگي براي مقابله با گرما زدگي در منا و عرفات هستيم و تمهيداتي براي آماده کردن اتاق سرد براي مداواي فوري گرمازدگان انديشيده و فراهم شده است.
زائران رعايت کردند، سرماخوردگي کاهش يافت
وي درباره سرماخورگي در ميان زائران ايراني که بيماري رايجي در موسمک حج است نيز گفت: پس از اطلاع رساني که از طريق نشريه زائر در اين باره انجام شده ميزان مراجعه کننده براي سرماخوردگي کاهش داشته است.
همه بايد شماره پزشک کاروان را داشته باشند
رئيس مرکز پزشکي حج هلال احمر با يادآوري اينکه هر کاروان يک پزشک مستقر دارد خواستار آن شد علاوه بر اينکه مشخصات پزشک و نشاني اتاق او در معرض ديد همه زائران قرار داشته باشد شماره تلفن همراه پزشک کاروان نيز در اختيار همه زائران قرار بگيرد.
دکتر رياض در بخش ديگري از گفت و گو با خبرآنلاين با اشاره به اينکه 150 نفر کادر پزشکي مرکب از 23 پزشک متخصص خانم و آقا و 32 پرستار، زائران ايراني را در مرکز پزشکي حج هلال احمر همراهي مي کنند درباره اقدامات رفاهي که براي آنان در نظر گرفته شده است گفت: براي پزشکان و کادر هلال احمر در حج امسال تلفن هاي مستقيم vop براي برقراي تماس با خانوادهايشان آماده شده است که همه نيروها مي توانند از آن دز طي روز استفاده کنند.
/2727
نظر شما