کیومرث منشی زاده در سومین نشست طنز مطبوعاتی با حضور در غرفه خبر آنلاین با اشاره به علی اکبر دهخدا که بسیاری او را از پیشقراولان طنز مطبوعاتی می دانند گفت : دهخدا نه طنزش قابل توجه بود و نه دیگر فعالیت های ادبی اش .

اصلا به نظر من او نه شاعر بود نه لغت می فهمید که اگر غیر از این بود نباید می گفت : یاد آر ز شمع مرده یاد آر .
آنها که ادبیات فارسی خوانده اند خوب می دانند که شمع کشته می شود و نمی میرد .شاهد این مدعا در ادبیات فارسی هم بسیار است ، فی المثل سعدی می گوید :
شمع را باید از این خانه به در بردن و کشتن
تا که همسایه نفهمد که تو درخانه ما یی
تازه این شعر را جناب دهخدا در رثای محمود سخایی شهید کودتای 28 مرداد سروده اند ! منشی زاده در ادامه درباره عدم امکان قیاس وضعیت طنز در مطبوعات پیش از انقلاب با پس از انقلاب نکات جالب توجهی را بیان کرد که مشروح آن را به زودی در سایت خبر آنلاین خواهید خواند . آخرین نشست از سلسله نشست های بررسی طنز مطبوعاتی با حضور شهرام شکیبا و سید عبدالجوادموسوی فردا در نمایشگاه مطبوعات برگزار می شود.
1724

کد خبر 181329

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بایلیبیب IR ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    10 2
    اصلا دهخدا وابسته به اجانب بوده والسلام خیالتان راحت شد . باباکسی را برای مصاحبه بیاورید که حرفهای مقبول بزند وگرنه هر ننه قمری چرند و خزعبلات را می تواند به هم ببافد
  • بدون نام IR ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    6 1
    چنین نیست. در برخی گویش ها بویژه گویش تاجیکی واژۀ «مردگی» که معنی مرده می دهد، مترادف با شمع یا چراغ خاموش شده به کار می رود. در گویش های خراسان بزرگ از جمله گویش کابلی نیز واژۀ «مرده» همین کاربرد را دارد. یاد یک ضرب المثل چینی افتادم که می گوید: اما از دست کسی که تنها یک کتاب خوانده!
  • حسین IR ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    6 1
    پس احتمالا عمه بزرگه من لغت نامه را تدوین کرده استاد بزرگوار
  • عباس سلیمی آنگیل IR ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    2 1
    کسی یا چیزی که کشته شود می تواند بمیرد! مهم این است که ایرانیان شمع را و آتش را جاندار می پنداشتند و صفت کشتن را به جای خاموش شدن می گذاشته اند. دهخدا بی گمان این را می دانست که مردن را به کار برده است و جان بخشی کرده است. ضمن ن که مقالات چرند و پرند پایه ی طنز امروزین پارسی هستند و آقای منشی زاده که بر شانه ی غول هایی چون دهخدا نشسته است نباید با این ادبیات سخن بگوید. شعر دهخدا ضعیف بود اما نثر طنز امیزش قوی. این شعر را هم برای صور اسرافیل سرود عزیزم.
  • بدون نام DE ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    8 1
    این نخودی کیست که از حرفهای گنده گنده میزند!!
  • حسین IR ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    4 1
    احتمالا آقای منشی زاده لغت می فهمند
  • بدون نام IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    10 1
    ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست
  • حبیب IR ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    11 1
    جالبه! جدیدا هرکی میخواد معروف بشه از این حرفا میزنه!
  • بدون نام IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    2 1
    منظور شاعر یاد آوری از روشن کردن شمع به یاد شخص در گذشته مورد نظر ش است نه خاموش کردن شمع ا
  • حسين IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    5 1
    خسته نباشيد از شما بعيده مفاخر ادبي كشورو با صحبت هاي كساني كه اسمي ازشون در ادبيات نيست مسخره كنيد.
  • بدون نام IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    5 1
    آقای منشی زاده ادبیات دان و تهمت زن عزیز، کشتن فعلی است که توسط فاعلی به انجام می رسد(مثل علی شمع را کشت) شمع کشته شده و یا فرد کشته شده را مرده می خوانند که در مقابل زنده است. کشته و یا مرده هر دو مفعولند و استعمال آن هیچ نقصی در عبارات ادبی بوجود نمی آورد. اما طنزهای امروزی که بکار برده می شود بیشتر ناسزاست تا طنز، بهتر است در اصلاح این راستا بکوشید. مرحوم دهخدا اگر هم آن لغت نامه عظیم را فقط رونویسی کرده باشد باز هم کار بسیار بزرگی انجام داده است> خدایش بیامرزد که دستش کوتاه است و نمی تواند عبارت جوک مانند شما را با طنز پاسخ دهد.
  • مازیار IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    9 1
    متاسفم برای شما که با یک سری افراد فاقد تخصص در زمینه تاریخ ادبیات معاصر صحبت میکنید . و در پاسخ این مرد باید گفت نشاید که نام بزرگان به زشتی بری
  • امین IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    8 1
    عجب ! پس دهخدا کلاً شوت بوده و ما نمی دانستیم. من هم برنامه نویس وب هستم. و می گویم مارک زوکربرگ اساساً چیزی از وب سرش نمی شود!
  • حسين IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    7 1
    جناب منشي زاده اگر اين مطالب را به طنز گفته اي بايد گفت شوخي با مفاخر ادبي درگذشته كه دستشان از دنيا كوتاه است كار نكوهيده يست .ولي اگر حرفهايتان جدي باشد حديث شما مانند خرده فروش دوره گرديست است كه وارد شهر جديدي شده و جهت جلب توجه رهگذران ابتدا روي مجسمه يكي از بزرگان نصب شده در مركز شهررفته و مدتي ژانگولربازي درميآورد و وقتي براي دستگيريش ميآيند دادو فرياد ميكند كه بابا هدف من اساعه ادب نبود بلكه خرمهره هايي داشتم براي فروش.دوم اينكه دهخدا اين شعر را براي ميرزا جهانگيرخان صوراسرافيل گفته و سوم اينكه:شاهدي گفت به شمعي كامشب... شمع خنديد كه بس تيره شدم تا ز تاريكيت ايمن كردم.آيا شمع اينجا خودكشي كرده؟خير عزيزم او با علم به نابودي، خود را فدا ميكند/بزرگش نخوانند اهل خرد/كه نام بزرگان به زشتي
  • بدون نام US ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    8 1
    جناب منشی زاده شما نظرت بسیار محترم. اما این نظرات را برای خودت نگهدار برادر من! تا کی باید برای اثبات اینکه ما بزرگیم دیگران را بکوبیم و خراب کنیم. شما اگر همه فن حریفی هنرت را به همه بنما تا تلالو هنرت چشمها را خیره کند نه اینکه یک گوشه بنشینی و یکی از نوابغ تارخ فرهنگ و هنر این سرزمین را بنوازی! یاد چند وقت پیش افتادم که در یک محفل ادبی نوجوانی پشت تریبون رفت و بدون هیچ مقدمه ای شروع به ایراد گرفتن از اشعار حضرت حافظ نمود. بعد از این درافشانی ایشان شروع به قرائت غزلی از خود کرد که نه وزن داشت و نه قافیه! سرانجام از تریبون که پایین آمد دست نوشته او را به بهانه ای از دستش گرفتم دیدم که 24 غلط املایی هم دارد!!!
  • اصلان IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
    5 1
    به نظر بنده ايشان (منشي زاده) تقصيري ندارد، مقصر كسي است كه با او مصاحبه مي كند و نظرش را جويا مي شود. در هر صورت آنچه مهم است اين است كه مرحوم دهخدا از فضلاي بزرگ عصر ما بوده كه هيچ آدم عاقلي نمي تواند منكر علم و دانش او شود. آقاي منشي زاده به هدفش كه معروف شدن بود، با اين سخنان به آن هدفش رسيد.
  • شنگول IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
    8 1
    احتمال زياد مي دهم ايشان قصد شوخي و طنز داشته و گفته‌هايش چون ناقص منتشر شده، توليد سوء‌تفاهم كرده وگرنه همه مي دانند كه دهخدا بسيار پيش از 28مرداد 32 اين سرودة معروفش را گفته‌است و نيز همه ميدانند كه لغت‌نامة دهخدا بزرگترين و كامل‌ترين فرهنگ لغات گرد‌اوري شده در ايران است و اگر او نابلد بوده پس كاربلدها در طول تاريخ زبان فارسي چه غلطي ميكرده‌اند كه يك نابلد گذاشته توي كاسه‌شان؟! و ضمناً شمع آن‌قدر ميسوزد تا بميرد مگر اين‌كه دست نابه‌هنگامي او را بكشد و جوانمرگش كند پس آقاي منشي زاده يا شوخي مي‌كرده كه احتمالش بيشتر است و يا خيلي پرت است.
  • مهم نیست IR ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۶
    3 1
    به این آقا بگید: ای مگس عرصه ی سیمرغ نه جولانگه توست عرض خود می بری وزحمت ما می داری
  • بدون نام IR ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۷
    1 1
    باشه بابا روح دهخدا آن شعر را این جوری تصحیح کرد: «یاد آر ز شمع کشته یاد آر»
  • ناصر IR ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
    2 0
    بصورت کاملا اتفاقی به خرده فرمایش اقای منشی رسیدم هر چند دوستاران فرهنگ ومفاخر کشورعزیزمان به شایستگی پاسخ جناب منشی زاده را دادند.اما من نیز میگویم انسان اگر هیچ نداند واظهار نظر نکند بهتر از آن است که کم بداند واظهار فضل در عرصه عمومی نماید . بزرگش نخوانند اهل خرد که نام بزرگان به خردی برد
  • علی IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    0 0
    ایران سرزمین ناسپاسی است مرحوم دهخدا عمری را صرف تهیه لغتنامه کرد از خواب و خوراک و اسایشش زد تا این فرهنگ دهخدا که همه ما بارها از ان استفاده کردیم تهیه کند حالا یک نفر از راه رسیده می گوید لغتنامه نوشتن بلد نبود
  • علی IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    0 0
    ایران سرزمین ناسپاسی است مرحوم دهخدا عمری را صرف تهیه لغتنامه کرد از خواب و خوراک و اسایشش زد تا این فرهنگ دهخدا که همه ما بارها از ان استفاده کردیم تهیه کند حالا یک نفر از راه رسیده می گوید لغتنامه نوشتن بلد نبود

آخرین اخبار