یک کارشناس خاور میانه معتقد است پذیرش فلسطین در یونسکو به عنوان دولت عضو در این سازمان شکستی سیاسی و دیپلماتیک برای آمریکا و اسراییل بود.

حسین رویوران در یادداشتی برای خبرآنلاین نوشت:یونسکو، اولین سازمان بین المللی گام نخست در به رسمیت شناختن دولت فلسطین را برداشت و با این اقدام خود، تعجب قدرت های جهانی را برانگیخت.هرچند این عضویت با توجه به نقش فرهنگی این نهاد تغییر چندانی در معادلۀ فلسطین ایجاد نمی کند، اما در هر حال این اقدام یونسکو ضربۀ بزرگی به اعتبار و عقیدۀ قدرت هایی بود که همواره با رأی مخالف خود، مانع احقاق کوچکترین حقوق فلسطینیان می شدند.

وی اظهار داشت نکتۀ قابل توجه دربارۀ یونسکو این است که این سازمان به رغم آنکه 22 درصد از بودجه آن توسط آمریکا و کشورهای غربی تأمین می شود، اما اختلاف نظرهای اساسی در بسیاری از مسائل با آنها دارد و شاید از همین رو بود که با تهدید مقامات آمریکایی در کمال ناباوری بعد از پیوستن فلسطین به یونسکو، واشنگتن کمک های مالی خود را به این نهاد فرهنگی-تمدنی قطع کرد.

رویوران در ادامه افزود:این اقدام آمریکا به خوبی ثابت کرد که آمریکا حتی در همین حد که فلسطین عضو سازمانی فرهنگی - تمدنی و نه سازمانی سیاسی باشد، مخالف است و تا چه میزان این مسئله به رغم سردادن شعارهای حقوق بشردوستانه برای واشنگتن غیرقابل تحمل است.

او با بیان اینکه پذیرش فلسطین در یونسکو به عنوان دولت عضو در این سازمان شکستی سیاسی و دیپلماتیک برای آمریکا و اسراییل بود،تصریح کرد این در حالی است که اقدامات مشابه در احقاق حقوق فلسطینیان در گذشته قابل اجرا نبود اما امروز به دلیل شرایط سیاسی موجود در جهان، اتفاقاتی رخ می دهد که خارج از اراده و خواست قدرتهای بزرگ است.

26149


متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.

کد خبر 182099

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین