به گزارش خبرآنلاین، در این مراسم که با حضور حمیدرضا حاجیبابایی وزیر آموزش و پرورش، محیالدین بهراممحمدیان رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره و معاون وزیر، حمیدرضا کفاش دبیر جشنواره فیلم رشد، سیدعلیرضا سجادپورمدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی و جمعی از مدیران و دستاندرکاران جشنواره و دستاندرکاران آموزش و پرورش و سینمای کشور برگزار شد، برگزیدگان جشنواره معرفی شدند.
وزیر آموزش و پرورش در این مراسم گفت: «از همه مهمانان عزیز که از کشورهای مختلف در این جشنواره شرکت کردهاند، تشکر میکنم. جشنواره فیلم رشد عمیقترین و بهیادماندنیترین جشنوارهای است که فیلمسازان در آن حضور یافته و آثارشان را به رقابت گذاشتهاند. این جشنواره در شرایطی است که سعی کرده تمام نکات مثبت چهل دوره گذشته خود را حفظ کند و نکات جدید و درخور توجهی را هم به آن اضافه شود.»
حمیدرضا حاجیبابایی ادامه داد: «در آستانه تحول عظیم و بزرگ تعلیم و تربیت هستیم. همه زیباییها در وجود انسان به ودیعه گذاشته شده. باید همه این زیباییها را شناخت. قطعا کسی که بهترین فیلم را خلق میکند، باید در نظام تعلیم و تربیت نسبت به انسان شناخت پیدا کرده باشد.»
دبیر جشنواره دیگر سخنران مراسم بود که در صحبتهای خود گزارشی از چگونگی برگزاری جشنواره او گفت: «در این دوره جشنواره 1416 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد 1145 اثر از ایران و 371 اثر از کشورهای خارج بود. مجموعا با داوریهایی که انجام شد 294 فیلم انتخاب و در 16 سالن سینمایی تهران به نمایش درآمد.»
حمیدرضاکفاش به برنامهریزی این جشنواره اشاره کرد و گفت: «جشنواره فیلم رشد کارش را از فروردین ماه امسال آغاز کرد، ما بیش از 12هزار فراخوان این جشنواره را به زبانهای مختلف با اولویتبندی وزیر محترم آموزش و پرورش در قالب موضوعات 12 گانه به سراسر جهان ارسال کردیم که 42 کشور در این رویداد شرکت کردند.»
بخش دیگر برنامه اختصاص به پیام رئیسکل کمیته بینالمللی صلیب سرخ جهانی داشت که دکتر صدری رئیس منطقه آیسسکو این پیام را خواند.
سپس رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره در سخنانی گفت: «یکی از نگاههای ما به مبحث آموزش در دوره تحول بنیادین بستههای آموزشی است. برای ما فیلمهای آموزشی در تعلیم و تربیت اهمیت بهسزایی دارد. معتقدم جشنواره فیلم رشد فرصتی را فراهم کرد تا فیلمسازان این آثار آموزشی خود را در معرض دید قرار دهند تا علاوه بر دانشآموزان، صاحبنظران در عرصه بینالمللی هم این آثار را ببینند و در مورد آن نظر دهند.»
محیالدین بهراممحمدیان گفت: «به اعتقاد من، فیلمهای آموزشی در تربیت دانشآموزان تأثیر زیادی دارند. جشنواره فیلم رشد کهنترین جشنوارهای است که این فرصت را به همه فیلمسازان میدهد.»
در بخش دیگر برنامه مهدی چوبینه بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد و در ادامه مراسم جوایز و تندیسهای رشد چهلویکم به برگزیدگان اهدا شد. جوایز چهلویکمین دوره جشنواره فیلم رشد به این شرح است:
مستند: تندیس زرین برای فیلم «معلم» به کارگردانی محمدعلی فارسی از ایران، تندیس سیمین برای فیلم «نگهداری از مرداب» ساخته اولیور دیکینسون از فرانسه و انگلستان، دیپلم افتخار برای فیلم «جشنها و آئینهای کیهانی ایرانیان» ساخته حسن رمضانزاده از ایران و سه تقدیر از فیلم «اوشار» ساخته فرزاد علینژاد از ایران، فیلم «سعی خواهم کرد» ساخته سوزانا پیلگریم از آلمان و فیلم «من میتوانم» به کارگردانی یونس فیضی از ایران.
داستانی بلند: تندیس زرین برای فیلم «پرواز مرغابیها» به کارگردانی علی شاهحاتمی از ایران، تندیس سیمین برای فیلم «سیب و سلما» ساخته حبیبالله بهمنی از ایران، دیپلم افتخار برای فیلم «آلزایمر» ساخته احمدرضا معتمدی از ایران و تقدیر از فیلم «علفزار» ساخته محمدعلی طالبی از ایران.
پویانمایی: تندیس زرین برای فیلم «غول» ساخته ژرار اولیویه از فرانسه، تندیس سیمین برای فیلم «شهر خاموش» ساخته امیر مهران از ایران، دیپلم افتخار برای فیلم «مسیرهای نفرت» ساخته دیمیان وندوف از لهستان و تقدیر از فیلم «بیبازگشت» ساخته کیانوش و فرنوش عابدی از ایران.
داستانی کوتاه: تندیس زرین برای فیلم «دوتا و نصفی قهرمان» ساخته مارتین باسلر از آلمان، تندیس سیمین برای فیلم «ماجرای آن روز» به کارگردانی داریوش غذبانی از ایران، دیپلم افتخار برای فیلم «من شیرینم» ساخته روحالله اکبری از ایران و تقدیر از فیلم «یار دوازدهم» ساخته فریدون نجفی از ایران.
فرهنگیان فیلمساز: تندیس زرین برای فیلم «سفر سرد» ساخته جلال نصیریهانیس از ایران، تندیس سیمین برای فیلم «وقتی که نور میتابد» به کارگردانی شهریار پورسیدان از ایران و دیپلم افتخار برای فیلم «کیوره» ساخته رحیم بلندی از ایران.
دانشآموزان فیلمساز: تندیس زرین برای فیلم «برای یک مشت برف» ساخته جولین ایزری از لهستان، تندیس سیمین برای فیلم «گاهی هست، گاهی نیست» کارگروهی دانشآموزان از ترکیه، دیپلم افتخار برای فیلم «چیدن سپیدهدم» ساخته تیمور قادری از ایران و سه تقدیر از فیلم «خطا» ساخته جاشاون سمپل از بلژیک، فیلم «پای دار» ساخته دلفیا سواری از ایران و فیلم «صلح از جنس کاغذ سفید» ساخته محمدحسین سلیمی و مسعود عزیزی از ایران.
برگزیدههای داوران بخش کودکان استثنایی
هیچیک از فیلمهای ارسالی حائیز رتبههای اول تا سوم نشدند و از فیلمهای «سوگ» ساخته مرتضی فرشباف از ایران، «آنتوان» به کارگردانی لورا باری از ایتالیا و «معلم کاشف» ساخته لادن صحرایی از ایران تقدیر شد.
هیچیک از فیلمهای ارسالی حائیز رتبههای اول تا سوم نشدند و از فیلمهای «سوگ» ساخته مرتضی فرشباف از ایران، «آنتوان» به کارگردانی لورا باری از ایتالیا و «معلم کاشف» ساخته لادن صحرایی از ایران تقدیر شد.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ: «نفس نرم نسیم» ساخته سعید همتیوند، «صدای پای من» ساخته مهرداد خوشبخت و «جنایت در سکوت» به کارگردانی بهروز نورانیپور.
انجمن اولیا و مربیان: فیلم بلند: «دختران» به کارگردانی قاسم جعفری» از ایران، فیلم کوتاه: «بیسرو صدا» ساخته محمد حمزهای از ایران و دیپلم افتخار به «خواب و بیدار» ساخته ارد زند از ایران.
سازمان پدافند غیرعامل: اهدای جایزه به فیلم «پدافند غیرعامل» ساخته رضا حیدرنژاد از ایران و همچنین این سازمان از بهزاد مظاهری فرهنگی سینماگر برای سه فیلم انیمیشن «زمین مناسب»، «چیدمان» و «وسائل خانه و ایمینی زلزله در کلاس» تقدیر کرد.
دفتر منطقهای آیسسکو: آیسسکو با اهدای جایزه نقدی از فیلمهای زیر قدردانی کرد: «نگهداری از مرداب» ساخته اولیور دیکینسون از فرانسه و انگلستان، «سعی خواهم کرد» به کارگردانی سوزانا پیلگریم از آلمان، «غول» به کارگردانی رار اولیویه از فرانسه، «مسیرهای نفرت» ساخته دیمیان وندوف از لهستان، «دوتا و نصفی قهرمان» به کارگردانی مارتین باسلر از آلمان، «برای یک مشت برف» ساخته جولین ایزری ازلهستان، «گاهی هست، گاهی نیست» کارگروهی دانشآموزان از ترکیه و «خطا» ساخته جاشاون سمپل از بلژیک.
ترویج فرهنگ شهروندی: تقدیر از فیلمهای «سبز، زرد، قرمز» ساخته مهناز علیزاده، «تنپیچ» به کارگردانی سمانه ممتازمند، «صدای باران» ساخته جلال ساعدپناه، «صرفهجویی در مصرف زمان و عمر» به کارگردانی پژمان علیپور، «سکوت باران» ساخته گلکو نشاطی، «یارک» به کارگردانی عزیزاله محمدپور، «نقش نهان» به کارگردانی محمد معماریان و «مدرسه عشایری» ساخته سروش باقرزاده.
در این بخش همچنین از محمدجواد جعفر پور دانشآموزی که در فیلم «شکارچی شنبه» بازی کرده تقدیر شد.
سازمان بورس و اوراق بهادار: این سازمان از کلیه معلمان فیلمساز راه یافته به مرحله نهایی، تقدیر کرده و به آنها جایزه داد.
تجلیل ویژه از سه فیلم «بابا» ساخته سهیل بعنونی، «میز نگارهها» به کارگردانی سیدوحید طباطباییان و «کیمیای عشق» ساخته الهام کاکی.
سازمان بورس و اوراق بهادار: این سازمان از کلیه معلمان فیلمساز راه یافته به مرحله نهایی، تقدیر کرده و به آنها جایزه داد.
تجلیل ویژه از سه فیلم «بابا» ساخته سهیل بعنونی، «میز نگارهها» به کارگردانی سیدوحید طباطباییان و «کیمیای عشق» ساخته الهام کاکی.
جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد از هشتم تا پانزدهم آبان در تهران برگزار شد.
58243
نظر شما