وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه سعی می کنیم لایحه تحول بانکی را تا پایان سال به مجلس ارائه کنیم، گفت: ساختار تعیین نرخ سود بانکی پس از تصویب طرح تحول بانکی تغییر می کند.
سیدشمسالدین حسینی در حاشیه همایش طرح تحول بانکی از نکات مورد توجه در تحول بانکی را توجه به بانکداری اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از محورهای طرح تحول بانکی واقعی کردن عقود بانکی و استفاده از ظرفیتهای عقود اسلامی است.
وی افزود: برخی از این عقود از جمله مرابحه استثنا و خرید دین اجرایی شده و در کنار این موارد باید به تقویت نظارت بر سیستم بانکی بپردازیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه هم اکنون 250 میلیون حساب سپرده در نظام بانکی وجود دارد، ادامه داد: هم اکنون حدود 18 هزار شعبه بانکی و بالغ بر 196 هزار کارمند نشاندهنده گستردگی حجم فعالیتهاست و به همین دلیل نظارت هم متناسب با آن باید تقویت شود.
حسینی تصریح کرد: یکی از محورهای طرح تحول بانکی تقویت نظارت بر عملکرد بانکهاست که بر این اساس باید کنترلهای درون بانکی و ارتباط بین بانکی بهبود یابد تا با تبادل اطلاعات اشراف بیشتری بر عملکرد سیستم بانکی ایجاد شود.
به گفته وی با ایجاد این سازوکارها تخلفات به شدت کاهش خواهد یافت.
حسینی در خصوص طرح تحول بانکی گفت: یکی از اهداف ما برقراری ارتباط اطلاعاتی بین نظامهای اقتصادی است و به عنوان مثال اگر فردی تسهیلات دریافت کند، باید همان ترازنامهای را ارائه کند که سیستم مالیاتی ارائه کرده است.
وی تاکید کرد: اگر این ارتباط ایجاد شود، شاهد تخلفات به مراتب کمتری در سیستم بانکی خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر زمان ارائه لایحه تحول بانکی به مجلس گفت: سعی میکنیم امسال این لایحه را به مجلس ارائه کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سؤال دیگر ی مبنی بر نحوه تعیین نرخ سود پس از اجرای طرح تحول بانکی گفت: خروجی تحول بانکی باید حرکت سیستم بانکی و تطبیق بیشتر آن با بانکداری اسلامی باشد که بر این اساس ساختار تعیین نرخ سود با آنچه که در بانکداری ربوی وجود دارد، متفاوت خواهد بود.
وی افزود: در بانکداری اسلامی بازدهی فعالیتهای اقتصادی همان نرخی است که ملاک تقسیم منافع بین سپردهگذار، سرمایهگذار و تعیین نرخ کارمزد برای بانکها خواهد بود.
وزیر اقتصاد در خصوص افزایش نرخ ارز گفت: نظام ارزی کشور در برنامه چهارم و پنجم توسعه شناور مدیریت شده است که معنای آن این است که عرضه و تقاضای ارز قیمت ارز را تعیین میکنند اما به این معنا نیست که بازار رها شود.
وی ادامه داد: بانک مرکزی با در اختیار داشتن منابع باید نرخ ارز را در بازار کنترل کند.
حسینی در پاسخ به این سؤال که آیا دولت برنامهای برای تعیین نرخ ارز به صورت چند نرخی دارد، گفت: دولت هیچ برنامهای در این زمینه ندارد و هدف ما تعیین نرخ ارز به صورت واحد است.
وی ادامه داد:هم اکنون برداشت من این است که عدد 1300 تومان برای ارز بالاست و بانک مرکزی باید با حضور در بازار نرخ را تعدیل کند.
حسینی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص ارائه استعفای ابوالحسنی اظهار داشت: وی استعفای خود را ارائه کرده و با این استعفا موافقم. اما هنوز آن را تائید نکردهام تا فرد جایگزین را انتخاب و آقای ابوالحسنی را در جای دیگری استفاده کنم.
وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال که با وجود افزایش نرخ تورم نرخ سود در سال آینده افزایش خواهد یافت،گفت:خیر؛ اکنون نمیتوان برای سال آینده نرخ سود را تعیین کرد.
وی ادامه داد: برای تعیین نرخ سود باید ابعاد مختلف آن بررسی شود و نرخ سود که در بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی ارائه میشود به صورت علیالحساب است و هیچ گاه به صورت قطعی تعیین نمیشود.
وی تاکید کرد: تعیین نرخ سود باید با تامل بیشتری بررسی شود.
/39/39
نظر شما