در تلویزیون ساز نشان نمی‌دهیم، فرزندانمان ساسی مانکن گوش می‌دهند/ چرا مخاطبان شخصیت غیرنرمال، روانپریش و بد دهن تتلو را دوست دارند؟

سعید معدنی معتقد است یکی از دلایل محبوبیت موزیک‌های ساسی مانکن این است که روی کارهایش فکر می‌کند، سالی یک اثر تولید می‌کند اما همان را با نیاز جامعه می‌سنجد، سلیقه جامعه ما هم تغییر کرده است اما مسئولان متوجه این ماجرا نیستند و می‌خواهند با شیوه دهه ۶۰ مدیریت را برعهده بگیرند و فرضا ساز را در تلویزیون نشان نمی‌دهند مخاطب جوان و نوجوان هم ساسی مانکن گوش می‌دهد و مشکل بعدی هم این است که مسئولان قدرت ندارند و قدرتمندان مسئول نیستند.

مهسا بهادری: تهاجم فرهنگی یک معنای خیلی ساده‌ای دارد، اگر از معناهای پیچیده کتاب‌های جامعه شناسی عبور کنیم، تهاجم فرهنگی را خیلی ساده می‌توانیم توضیح دهیم، نوجوانان تلویزیون نمی‌بینند اما تمام موسیقی‌های زیر زمینی یا تتلو و ساسی مانکن را حفظند.

ماجرای مهمی که در این میان وجود دارد، نقش مدیران فرهنگی در ظهور و بروز این افراد است، تتلو، ساسی مانکن و ... در داخل ایران و البته به صورت غیر قانونی مشغول فعالیت بودند اما تا این اندازه ضد فرهنگ عمل نمی‌کردند اما سیاست‌ها و گرایش‌هایی که مدیران داشتند، باعث شد تا آن‌ها از کشور خارج شوند و برای جلب توجه هر کاری انجام دهند و مدیران نه تنها نتوانستند با آنها رقابت کنند بلکه عرصه را کاملا به آن‌ها واگذار کردند.

امروز و در جامعه مدرنی که به واسطه شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی قدت و سرعت انتشار اطلاعات بسیار بالاست، همه مردم در هر زمینه‌ای حق انتخاب دارند و به واسطه همین ماجرا همه چیز می‌بینند، همه چیز می‌خوانند و همه چیز گوش می‌دهد، به عبارتی جامعه، جامعه همه چیز خواری است و در چنین موقعیتی اساسا محدود کردن افراد هیچ معنایی ندارد، حالا در چنین شرایطی اگر جامعه مبدا خوراک مناسبی برای مخاطبانش فراهم نکند، مخاطب گرسنه نمی‌ماند از جای دیگری خوراک فکری خود را تامین می‌کند، یعنی چه؟ وقتی صداوسیما اجازه نشان دادن ساز را صادر نمی‌کند مخاطب در فضای مجازی برنامه‌ای را تماشا می‌کند که محدودیت ندارد و آرام آرام هدف خود را به مخاطب ارائه می‌کند.

این ماجرا در تمام جوامع وجود دارد، اما تجربیات نشان داده در هر زمینه‌ای، هرچه افراد محدودتر باشند حرص و طمع بیشتری به خرج خواهند داد، یعنی در همه جای دنیا خواننده‌هایی مانند تتلو هستند اما به شجریان‌ها هم بها داده می‌شود.

برای بررسی این وضعیت با سعید معدنی، جامعه شناس گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.


هنرمندانی داشتیم که در کشور در حال فعالیت بودند و مسئولان می‌توانستند با ارائه مجوز به آن‌ها حفظشان کنند، یا دست‌کم آن‌ها تبدیل به ضد فرهنگ نشوند، اما این اتفاق نیفتاد، این هنرمندان هم‌چنان اثر بخشی دارند و حتی نسبت به قبل بیشتر هم شده است. در واقع نقش مدیران فرهنگی در آسیب‌های فرهنگیِ جامعه چیست؟

از دو محور می‌توان به این موضوع ورود پیدا کرد؛ یکی اینکه این پدیده در همه جوامع وجود دارد و در همه جوامع چنین خواننده‌هایی با چنین ویدیوهایی وجود دارند که بدون تایید حکومت و غیرقانونی فعالیت‌هایی دارند. هر حکومتی قواعدی را برای تلویزیون‌هایی که به آن‌ها مجوز داده، می‌چیند و ممکن است جوانانی مخالف با این قواعد کارهای دیگری انجام دهند. اما ما به این دلیل حساس هستیم که تصور می‌کنیم که ممانعت از اجرای آن‌ها در داخل آن‌ها به این سو کشیده شده‌اند. اما اگر جامعه ما غیر دینی هم بود باز امکان داشت برخی افراد هنجارشکنی‌هایی انجام دهند.

درست است که در همه جوامع چنین هنجارشکنی‌هایی وجود دارد و کسی آن را کتمان نمی‌کند اما نکته این است که حق انتخاب هم وجود دارد. ما در کشورمان حق انتخاب نداریم، این ماجرا تا چه اندازه تاثیرگذار بوده است؟

نکته‌ای که وجود دارد این است که به نظر من مسئولین فرهنگیِ ما قدرت ندارند. ما داستانی دو وجهی داریم که در آن، مسئولان قدرت ندارند و قدرتمندان مسئول نیستند. به عنوان مثال در کنسرتی در اصفهان به علت حضور یک نوازنده زن اجازه اجرا داده نشد و خواننده هم سالن را ترک کرد، در حالی‌که در تهران معاون وزیر ارشاد ‌گفت:«تاجایی که قدرت داشته باشیم سعی می‌کنیم اجازه دهیم.» همین حرف‌ها نشان می‌دهد که قدرت جای دیگری است و در جای دیگری تصمیم گرفته می‌شود؛ یعنی ماجرا به لایه‌های امنیتی برمی‌گردد. برای این اتفاقات جای دیگر تصمیم گرفته می‌شود، به همین دلیل است که مسئولان می‌گویند:«ما تلاش می‌کنیم تا جایی که توان داریم این مشکل را حل کنیم.» در داخل کشور با این مسئله دوگانه مواجهیم؛ مسئولانی که در ویترین هستند و ما آن‌ها را به‌عنوان مسئول می‌شناسیم؛ اما می‌دانیم که قدرت دست آن‌ها نیست و قدرت در جای دیگری است که می‌تواند نیروهای فشار، مسئولان امنیتی یا امام جمعه یک شهرباشد. به‌عنوان مثال امام جمعه یک شهر می‌تواند اجازه ندهد در شهرش کنسرت برگزار شود. این‌ها نشان می‌دهد هرکسی مسئولیت دارد، قدرت ندارد و هرکسی قدرت دارد مسئولیت ندارند. به‌همین خاطر وقتی معضلی پیش می‌آید نمی‌دانیم چه کسی مقصر است، وزیر ارشاد، معاونش، کسانی که پشت پرده تصمیم می‌گیرند یا گروه های فشار یا ...

در تلویزیون ساز نشان نمی‌دهیم، فرزندانمان ساسی مانکن گوش می‌دهند/ چرا مخاطبان شخصیت غیرنرمال، روانپریش و بد دهن تتلو را دوست دارند؟
سعید معدنی



شاید نتوانیم شخص خاصی را نام ببریم اما مجموع مدیران فرهنگی و تفکراتی که پشت تصمیماتشان وجود دارد را می‌توان مقصر دانست؟

من فکر نمی‌کنم. صادقانه باید بگویم که اگر این فشارها نباشد شاید مسئولان فرهنگی هم اجازه می‌دهند. کما این‌که خیلی‌هایشان که در تلویزیون هم هستند در گفت‌وگوهایشان از بسته بودن دست و بالشان می‌گویند. من با خیلی از این مدیران صحبت می‌کنم، برخی از آن‌ها دانشجویانم هستند، آن‌ها می‌گویند:«دست و بالمان بسته است و نمی‌توانیم هرطور بخواهیم مانور دهیم.» یادم می‌آید که تقریبا چیزی حدود ۱۰ سال پیش، برای ضبط یک برنامه‌ خانواده که در صبح پخش می‌شد به رادیو دعوت شدم ، آن‌جا صحنه جالبی را دیدم که یک خانم مجری از این‌ که پخش برنامه هفته پیش او مجوز نگرفته است بسیار مضطرب بود، دلیل این عدم اجازه هم این بود که او در آن برنامه آستینش بالا رفته بود ولی تمام مسئولین، تهیه‌کننده، برنامه ساز ومسئولین شبکه موافق پخش بودند و مشخص بود این تصمیم‌گیری برای ممانعت از پخش برنامه در دست افراد دیگری است. من فکر می‌کنم این شیوه تصمیم‌گیری چند لایه در کشور ما و استرسی که به مدیران فرهنگی وارد می‌کند چون آن‌ها هم نمی‌خواهند ریسک کنند، دست به دست هم داده‌اند و جامعه ما را ریاکار و دو رو بار آورده است.

متاسفانه ظاهر جامعه را با کاغذ دیواری خوشایندی تزیین کرده‌ایم اما در زیر آن مسئله دیگری مطرح است. زیر این دیوارها هرج و مرج‌های فرهنگی وجود دارد وهیچ چیز جای خودش نیست و گاهی که این کاغذها کنده می‌شود اوضاع آشفته ما نمایان می‌شود. در عرصه موسیقی هم برای مواردی مثل«ساسی مانکن» یا «تتلو» هم همین موضوع برقرار است. البته نکته‌ای که وجود دارد این است که به‌نظرم با توجه به این‌که آن‌ها آزادترهستند و درجهان آزاد تری زندگی می‌کنند دستشان هم بازتر است. هرچند من فکر می‌کنم «ساسی مانکن» که موضوع گفت‌وگو ماست، پشت کارش تفکری هم وجود دارد تفکری که شاید ما قبول نداشته باشیم.

یعنی اتاق فکر دارد؟

نه منظورم این است که روی آثارش فکر می‌کند. کما این‌که به یکی از منتقدین گفته :«من سالی یک بار ویدیو کلیپ منتشر می‌کنم ولی برای همین یک‌بار حسابی فکر می‌کنم ». او می‌فهمد که نوجوان و جوان چه چیزی را دنبال می‌کند و به آن نیاز دارد. شعرها، ترکیب‌ها و تلفی‌های تصاویر و تکه ویدیوهایی که استفاده می‌کند، نشان می‌دهد که اودرباره همه چیز فکر کرده و پشت کارهایش اندیشه وجود دارد. ساسی مانکن کمی با تتلو فرق دارد. تتلوشخصیتی غیرنرمال، روانپریش و بد دهن است. ساسی مانکن به لحاظ تصویری با فرهنگ ما متفاوت است اما مثل تتلو که به همه بی‌احترامی نمی‌کند و کمی وضعیتش با فرق می‌کند. در کل علت جذابیتشان این است که از هنر تصویر استفاده می‌کنند چیزی که در جامعه ما ممنوع است. در کشور ما تا کمی آستین بالا می‌رود برنامه را پخش نمی‌کنند! درصورتی‌که در کشورهایی که این خوانندگان حضور دارند آزادی زیادی حاکم است.

در تلویزیون ساز نشان نمی‌دهیم، فرزندانمان ساسی مانکن گوش می‌دهند/ چرا مخاطبان شخصیت غیرنرمال، روانپریش و بد دهن تتلو را دوست دارند؟

دقیقا چه اتفاقی افتاد که با وجود این‌که حواشی زیادی از تتلو منتشر شد و خیلی چیزها از او برملا شد و حتی کارش به بازداشت کشید، هنوز هم عده زیادی طرفدارش هستند. چه چیزی این افراد را تا این حد تاثیرگذار و نافذ می‌کند؟

در همه‌جای جهان همین‌طور است. به‌عنوان مثال در آمریکا یک هنرمند اپرا کمتر از کیم کارداشیان طرفدار دارد. در همه‌جای جهان خصوصا نوجوانان با سن کمتر از ۲۵ سال ناخوداگاه جذب چنین سلبریتی‌هایی می‌شوند. به همین علت در غرب سلبریتی‌ها خیلی مهم هستند و در تصمیم گیری‌های مهم و انتخابات رییس جمهور هم اثر دارند. این‌ها معمولا فالوئرهای میلیونی دارند و در همه دنیا معروف هستند. نوجوانان بیشتر تحت تاثیر احساساتشان هستند به یک عکس با فرد مشهور افتخار می‌کنند. اگر «مسی» از یکی از خیابان‌های لندن عبور کند جمعیت زیادی به استقبالش می‌آیند و از او امضا می‌خواهند و این در همه جای دنیا وجود دارد. ما در این جا همه چیز را خیلی محدود کرده‌ایم؛ در تلویزیون ساز نشان نمی‌دهیم، به صدای زن چه محلی بخواند چه سنتی و... به هیچ وجه اجازه پخش نمی‌دهیم و بعد در طرفِ دیگر جهان، آزادانه هر نوعی از موسیقی خوانده می‌شود. نوجوان هم به اقتضای نیاز و سرخوشی‌اش طبعا به آن موسیقی توجه نشان می‌دهد . ما درداخل همه چیزرا به شدت محدود کرده‌ایم و آن‌جا چون آزادی وجود دارد نوجوان ما با هزار قرض و سختی بلیط می‌خرد و تابرای کنسرت فلان خواننده که مثلا در استانبول برگزار می‌شود برود.

همین هم هزینه زیادی را از کشور خارج می‌کنند چون فقط یک نفر نیست که از کشور خارج می‌شود و فقط هم یک روز نمی‌ماند.

دقیقا همین اتفاق رخ می‌دهد، درآمدی که ترکیه از توریست‌های ایرانی برای کنسرت‌ها خیلی زیاد است، شاید چیزی نزدیک به درآمد نفتی ما. این‌هم از موارد جانبی این موضوع است. از وجوه مختلف ضرر می‌کنیم. دولت‌مردان ما باید بدانند که نسل عوض شده و نمی‌توان با همان شیوه‌‍‌های دهه ۶۰ پیش رفت. این نسل جدید نوادگانِ نسل انقلاب هستند و ذائقه، دنیا و سلیقه‌اشان فرق می‌کند و ما نمی‌توانیم با همان شیوه دهه ۶۰ نسل امروز را مدیریت کنیم. شاید بخش محدودی بنا به دلایلی هم سو باشند ولی اکثریت این‌چنین نستند و متفاوت فکر می‌کنند ولی متاسفانه مسئولین ما نمی‌خواهند این متفاوت فکر کردن را بپذیرند.

پس در یک جمله کوتاه دلیل گرایش نوجوانان و جوانان و مشهور شدن امثالِ تتلو و ساسی مانکن را می‌توان محدودیت‌های داخلی دانست؟

بله. محدودیت‌های بیش از حدِ داخل و آزادی بیش از حد آن‌ها در خارج که در تقابل باهم هستند. مورد دوم هم این است که این موضوع در جوامع دیگرهم وجود دارد.

۲۴۵۲۴۵

کد خبر 1844804

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 30
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    144 1
    همیشه یکسری کارشناس میان و توضیحاتی در مورد مسائل مختلف میدن و مسئولین ما هم کار خودشان را می کنند و مرغشان یکپا دارد. پس بیخود خودتان را خسته نکنید نرود میخ آهنی در سنگ
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    89 5
    بگوآمین یا رب العالمین
  • IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    89 8
    منتقدان و مخالفان خودشون رو به خواب زدند.امثال ساسی و تتلو برآیند واقعی اجتماع هستند، اکثر مردم همین شکلی اند، فقط مثل این دو تریبون ندارند که افکارشون رو نمایش بدن.یعنی واقعا بعضی فکر می کنند اکثر مردم صادق هدایت، جلال آل احمد، علی شریعتی و... را می شناسند و مانند آنها فکر و زندگی می کنند؟! ملت چشم و گوش شون به تلویزیون داخل(کمتر) و خارج و اینترنت وصله و هرچی از اون دربیاد رو چشم و گوش بسته قبول می کنند.برای همینه که در داخل افرادی سطحی نگر مثل عادل فردوسی پور، جواد خیابانی و... یا فوتبالیست و بازیگر سینما خیلی معروف تر و مقبول تر از فلان نویسنده، فیلسوف،محقق، دانشمند زنده هستند!
  • شاپور ساسان DE ۱۵:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    شما دلتون واسه بچه های مردم نسوخته . که اگه سوخته بود رانتو دزدی بچه هارو با تیر نمیزدید . اگه سوخته بود فکری به حال وضعیت اب و هوا میکردید اگه سوخته بود براشون رفاه ایجاد میکردید بجای رانت خواری که اگه سوخته بود نمی اشتید این خودرو های تابوت مرگ ساخته بشه . شما اگه دلتون واسه بچه ایران میسوخت منابع ایران را خرج اجنبی نمیکردید . که کودکان بلوچ بی شناسنامه هستن . شما از این میسوزید که بشکل اثر گذاری ساسی صدا و سیما رو نقد کرد .
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    64 13
    طبعا بهترین راهکار اضافه کردن 3 سازمان دیگر به عرصه جهاد فرهنگی علیه جبهه دشمن است. همچنین ساخت 17 فیلم و 15 انیمیشن و 3 شبکه رادیویی هم بسیار موثر است. خواهشمند است فراموش نشود به همه اینها بودجه خوب و درخوری داده شود.
  • US ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    106 5
    یک هفته هست تمام مملکت شده ساسی مانکن یعنی بی لیاقتی دیگه باید چطوری ثابت بشه
  • الهام IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    83 2
    عالی بود ، حقیقت همینه کاش مسئولین بی کفایت و عقب مونده ما بفمنن اینارو
  • IR ۱۸:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    11 62
    پس دلیل اینکه خوانندگان و هنرمندان غربی موسیقی مبتذل و اروتیک منتشر میکنند و کودکانشان و جوانانشان هم استقبال میکنند چیست؟! اونها هم محدودیت داخلی دارند!؟ توروخدا از پیله روشنفکرنماییتون خارج بشوید و قبول کنید همیشه در جهان بین خیر و شر تضاد هست و شر همیشه جذابیت دارد و خیر نباید برای مقابله با شر شبیه او بشود!!!!
    • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      56 7
      چیزی به اسم خیر و شر وجود خارجی نداره و ساخته و پرداخته تخیل و توهم انسانه.زمین و زندگی همیشه همین شکلی بوده و خواهد بود.اینطور که یک سری آدم یک کارهایی میکنن که به مذاق دیگران خوش نمیاد و برعکس.آدم ها همینن و کلن تحمل پذیرش افکار غیر از خود رو ندارند.الان این نظر من هم اثبات کننده همین موضوعه 😉 واقع گرا باشید به جای احساسات گرایی و تخیل گرایی دینی یا غیردینی
  • ناشناس IR ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    70 4
    لطفاً الگو معرفی کنید که عامه پسند باشد.نه یک نفر که حوضه می رود وچهاربچه هم دارد.
  • م IR ۱۹:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    11 36
    وای ازین دنیا که افراد معلوم الحال و بی مغزیرمثل تتلو و ...... بولد شدن روی بچه های ما تاثیر دارن و ما نگران ایندهدبچه هامون در این دنیای وانفسا و بهددرد نخور
  • ناشناس IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    85 2
    وقتی صداوسیمای میلی با این بودجه کلان چیزی برای ارائه به جامعه نداره، نباید انتظار داشته باشیم که مردم به این خوراک های آلوده پناه نبرند.
    • سپیده IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      72 5
      شما به جای اینکه نگران تتلو ساسی باشی به این فکر کن که همه اونایی که ادای پیغمبر و درمیارن میلیاردها تومان اختلاس میکنن و پول این مملکت و میبرن لطفا کاسه داغ تر از آش نشید
  • امیر IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    80 3
    خیلی دیر به فکر افتادین دیگه باختین به امثال اینا اونم نه پنج هیچ یا ده هیچ صد هیچ واقعا متاسفم برای مسؤولین جامعه ام که فقط همه چی رو توی مداحی و شب احیا و روضه میبینن جوونهامون از دست رفته ان
  • بی نام IR ۲۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    21 0
    درود🌹
  • DE ۲۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    6 68
    اصلا مجوز شرعی ندارد که عده ای قلیل در رفاه بدنبال کنسرت ترکیه هستند پس در ایران چنین منکراتی برپاشود بهرحال آنکه غربزده است با هیچ چیز راضی نمیشود
  • حامد IR ۲۱:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    72 7
    جالب اینکه سالی یک بار موزیک می دهد بیرون و اینجور همه شما ها را بهم میریزه و گرگیجه می گیرید که چه کار کنید . 🤣🤣🤣🤣
  • حسن CH ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    8 0
    بسیار خوب
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    27 1
    چه صحبت های زیبایی ، کارشناس حقیقت گو
  • محمد IR ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    9 35
    چه ربطی داره اینهمه سازوآواردوروبربچه هاهست که زیادترازحدهم هست ..کسی مثل ساسی کثیف کارش ابتذال ساختنه ودرهرصورت میسازه واون عده ای که بایدببینن میبینن...خَرخاک میخوره کوریش روهم بایدتحمل کنه ..حکایت یه عده که هرمزخرفی میبینن وگوش میدن
  • علی آبادانی IR ۰۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    18 4
    آهنگش چیز تازه ایی نداره تکرار آهنگ های قبلی و یه کپی از آهنگ موفق چهار سال پیش خودشه ریتمش هم همونه من تعجب می کنم چرا بهش پرداختید حتی در یوتیوب هم استقبال خاصی ازش نشده
  • میلاد IR ۰۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    49 4
    من نظر خودمو میگم کار به متن نداشتم چون طولانی بود حال نداشتم بخونم به نظرم علتش اینه که صدا و سیما دنبال واقعیت جامعه نیست مردم ما مردمی هستن که روز به روز دارن به سمت پیشرفت و تغییر پیش میرن اما صدا و سیما مشخص نیست برای کی برنامه میسازه تمام برنامه هاش رو که میبینی واقعا احساس میکنی فقط برای پیر مرد و پیرزناس شور و حالی توش نیست
  • IR ۰۵:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    10 0
    دو چیز همیشه مشهوده یا خانواده اساسا با این موضوعات مشکلی ندارند ویا خطوط قرمز خاصی دارند حالا در درون خانه سما سالمه ولی بچه تمایل به خطوط قزمز داره منشا خارجی یعنی مدرسه و فرزندان دیکران تاثیر گذار هستند و بچه در هر سنی که هست حتی مخفی کسب اطلاعات میکنه چه اطلاعات کثیف و چه تبیینی برای خودش و مهمترین نقش خانواده در همین جا هاست بایستی با رشد فرزند همراه بود و تنها که باشد همینه چیزی که مشکلات اجتماع مخصوصا اقتصاد و کمبود فرایند های تربیتی در مدارس عامل زمین سوخته در مدارس کشور شده بله رقابت های عملی در کسب حرفه و فن و علمی و ورزشی کمک کننده در تبیین ثبات اخلاقی نقش موثری دارد تا کسی وقتی برای ساسی و تتلو و این هجو ها نکند حتی تفریح
  • IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    12 18
    مثلا ریحانه پارسا طبق گفته خودش میخواست… استار بشه پس باید بهش مجوز میدادند که نره و اینجا فعالیت بکنه!؟؟؟ وضعیت فرهنگی کشور نتیجه مدیریت سالهای قبل همفکران همین کارشناس! مثل مهاجرانی و گنجی و … هست که الان خودشون اونور آب دارند لاس میزنند و رفقای اینور آبشون هم دارند اینجوری لاف میزنند!!!! وقتی ممدتون با لباس روحانیت با زنان و دختران ایتالیایی دست میده و ممد ابطحی اون چیزها رو در نوردش میگه، اونوقت میدونیم که ممد بچه خوبی نیست!!!!
  • IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    24 3
    بله. محدودیت‌های بیش از حدِ داخل و آزادی بیش از حد آن‌ها در خارج که در تقابل باهم هستند.
  • مریم IR ۰۸:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    31 1
    به زندگی امیدوار شدم، بالاخره یکی پیدا شده حرف حساب بزنه، قربون آدم منطقی و چیز فهم.
  • IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    37 1
    یه بچه چند هزار با باید نیلز و خانواده دکتر ارنست و مهاجران و ... ببینه همه کارتونای شبکه پویا تکراریه معلومه میره سراغ ساسی
  • ناشناس IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    23 10
    تتلو خواننده نیست یه بیمار که با موسیقی قارقار مبتذل کرده و تعدادی همرنگ خودش طرفدارشند! متاسفانه داخل کشور هم برنامه تلویزیونی ضعیف و کسل کننده و کلیشه ایه و مخاطب جذب برنامه شبکه های خارجی.. ممیزی ها بیش از حد و غیرطبیعی مثلا تو فیلم مادر نمیتونه پسرشو که زخمی شده یا از سفر اومده بغل کنه و با روسری می‌خوابه! و بیشتر موجبات پوزخند...و برنامه ها به روز نیست و خفقان درش بشدت حس میشه نه تنوعی نه شادی آفرینی نه جذابیتی ی کانال میزنی یکی نشسته روضه میخونه اون یکی کانال میزنی مساعل دینی کانال دیگه راجب جنگ و کانال دیگه ش یکی نشسته سخنرانی می‌کنه و کلا هزینه هدر دادنه چون مخاطبی نداره تو این شرایط سخت و فشارها مردم دنبال برنامه های شاد و جالب جهت سرگرمی و این خواسته و نیاز در شبکه های متنوع و جذاب خارج یافت میشه و البته این شکاف عمیق هم سببی میشه برای سواستفاده دشمن!.. بچه ای که از والدینش مهرومحبت نبینه قطعا به مهرورزی دیگران کشیده میشه!...
  • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    10 0
    فکر میکنید چرا؟ اینهمه مطلب نوشتید ولی نگفتید کبوتر با مروار ، باز با باز ، عزیزم فرهنگ جامعه خرابه و هرکسی دنبال حاجت خودشه شما دغدغه تان جوانان نیست والا نه آمار مجردین بالا نبود و نه قیمت مسکن جوانان حداقل برای تشکیل خانواده میدانید چقدر خرج داره و چقدرشو خانواده ها کمک کنند و چقدر شو درآمد زوج جوان تامین کنه ؟ اصلا بصرفه هست؟ یا تمایل به ازدواج سفید و ترویج بی بندو باری و بی حجابی همچنان باشیم ، خوب یک عده نمی تونند تحت شدید ترین امتحان الهی قرار بگیرند
  • IR ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    30 3
    مشکل به فرهنگی بر میگرده که کتمانش میکنیم، ادعای فرهنگ و فهم بالایی داریم اما در چنین مواقعی میبینیم که ابتذال جزئی از فرهنگ ماست. از سریال های ترکی و کلمبیایی گرفته تا موسیقی که دنبال میشه تا صفحه‌ها و شخصیت‌هایی که فالو میشه، خروجی فرهنگ ماست. ما همینیم. حالا تلاش کنید تا این واقعیت مبتذل رو زیر فرش مخفی کنید و همه چیز رو خوب نشون بدید