آموزش برنامه نویسی از مسیر مسابقه برنامه نویسی

کوئرا که مدت‌هاست بانی مسابقات برنامه نویسی در ایران است در این محتوا به شما اهمیت برگزاری مسابقات کد نویسی را در بهبود وضعیت آموزش و استخدام حوزه برنامه‌نویسی شرح داده است.

این روزها جذابیت و اهمیت یادگیری برنامه نویسی بر کسی پوشیده نیست. اما نکته‌ای که شاید شما از ان بی اطلاع باشید، مسابقات برنامه نویسی و مسیری است که این مسابقات در کمک به آموزش برنامه نویسی و حتی استخدام برنامه نویس ایجاد می‌کنند.

اهمیت مسابقات برنامه نویسی

مسابقه برنامه نویسی بهترین فرصت برای افرادی است که می‌خواهند مهارت خود را در کد نویسی بسنجند. برگزاری این مسابقات بیشتر از آنکه روی برد و باخت افراد تمرکز کند، موقعیتی را فراهم می‌کند که شرکت کنندگان بتوانند استعداد خود را در حل مسائل برنامه نویسی محک بزنند. این ویژگی تمایز مهمی میان مسابقات برنامه نویسی و المپیاد های کامپیوتری ایجاد می‌کند. برخلاف المپیادهای کامپیوتری که هدف نهایی آن برد و باخت است، در مسابقات برنامه نویسی هدف شرکت در فرایند مسابقات است. در ادامه برخی از شناخته‌ شده‌ترین مسابقات برنامه نویسی جهان را معرفی می‌کنیم.

مسابقه‌ی برنامه نویسی گوگل

Google Code Jam مسابقه‌ ای است که گوگل هر ساله برگزار می‌کند. این مسابقات بیشتر با هدف شناسایی استعداد های بالقوه در زمینه‌ی برنامه نویسی و کامپیوتر انجام می‌شود و برنده‌ مسابقه علاوه بر اینکه جایزه نقدی دریافت می‌کند، شانس استخدام در این شرکت را بدست می‌آورد.

در این رقابت شرکت کنندگان ۲۷ ساعت فرصت دارند تا امتیاز لازم برای راه‌یابی به مرحله اول مسابقه را بدست آورند. نحوه‌ برگزاری مسابقه نیز به جز مرحله‌ پایانی که در ساختمان گوگل انجام می‌شود، به صورت آنلاین است. سبک سوالات Code Jam تا حدودی مشابه رقابت های ACM است اما امکان استفاده از هر زبان برنامه‌نویسی، تکنولوژی یا محیط توسعه‌ای برای حل مسائل آن وجود دارد.

اولین مسابقه Code Jam در سال ۲۰۰۳ برگزار شد و بعد از پنج سال، یعنی در سال ۲۰۰۸ تعداد شرکت کنندگانش به ۱۱۰۰۰ نفر رسید که از ۱۲۸ کشور دنیا برای رسیدن به جایزه‌ی ۱۰۰۰۰ دلاری گوگل رقابت می‌کردند. در آخرین دور این مسابقات که سال گذشته برگزار شد، تعداد شرکت کنندگان از ۲۵۰۰۰ نفر بیشتر بود و برندگان نهایی مسابقه هم شرکت کنندگانی از کشور های چین، بلاروس و روسیه بودند.

آموزش برنامه نویسی از مسیر مسابقه برنامه نویسی

مسابقات Facebook Hacker Cup

مسابقات Facebook Hacker Cup رقابت های بین المللی برنامه نویسی است که توسط فیسبوک برگزار می‌شود. این رقابت‌ها در سال ۲۰۱۱ با هدف شناسایی استعدادهای مهندسی برای کار در فیسبوک راه اندازی شده است. این رقابت مجموعه الگوریتم هایی است که باید در مدت زمان مشخصی حل شوند. برای حل مسائل هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و از هر زبان و محیطی می‌توان برای ارائه‌ی راه حل درست استفاده کرد. در سال ۲۰۱۱ بیش از ۱۱ هزار نفر در این رقابت آنلاین شرکت کردند که برندگان آن، شرکت کنندگانی از کشور ویتنام و چین بودند.

مسابقات آنلاین TopCoder

TopCoder یکی از معروف‌ترین سایت هایی است که در زمینه‌ی مسابقات برنامه نویسی وجود دارد. این سایت هر دو هفته یکبار، یک مسابقه به صورت آنلاین برگزار می‌کند و سالانه دو مسابقه‌ حضوری نیز برای تعیین برنده‌ نهایی برگزار می‌شود.

سوالات TopCoder در دو سطح مطرح می‌شوند. سطح اول سوالات آسانتری دارد و هر فرد بعد از اینکه امتیاز خاصی را بدست آورد، می‌تواند در سطح دوم شرکت کند. مسابقات TopCoder زنده برگزار می‌شود، به این معنی که شرکت کننده باید در زمان خاص در مسابقه شرکت کرده و طی یک زمان محدود نیز به سوالات پاسخ دهد. بعد از هر مسابقه هم می‌توان از راهنمای حل مسائل استفاده کرد و همین هم منبع خوبی برای آموزش شرکت کنندگان خواهد بود.

نکته‌ای که برای استفاده از این سایت وجود دارد، این است که برای شرکت در مسابقات باید از نرم افزار خاصی بنام Arena استفاده کرد. البته مراحل ثبت نام در مسابقات این سایت کمی طولانی است و کاربر را سردرگم می‌کند. ولی شرکت در رقابت های آنلاین TopCoder ارزش این سختی را خواهد داشت.

مسابقات دانشجویی ACM

مسابقات ACM توسط شرکت IBM و تحت نظارت انجمن ماشین آلات محاسباتی (ACM)، میان دانشجویان سراسر جهان برگزار می‌شود و به عنوان یکی از معتبرترین و بزرگترین رقابت های برنامه نویسی جهان شناخته می‌شود. تاریخچه‌ی برگزاری این رقابت ها به سال ۱۹۷۷ بازمی‌گردد. از سال ۱۹۷۷ تا سال ۱۹۸۹ بیشتر شرکت کنندگان این مسابقه تنها از دو کشور آمریکا و کانادا بودند اما در سال ۲۰۰۵ و پس از حمایت هایی که از این مسابقات صورت گرفت، ACM به یک رقابت جهانی تبدیل شد که تیم های مختلفی از بیشتر کشورهای دنیا در آن شرکت می‌کردند.

در این مسابقات تیم ها در قالب گروه هایی ۳ نفره با هم رقابت می‌کنند و به هر تیم یک رایانه جهت برنامه نویسی داده می‌شود. مسابقه به این صورت است که حدودا ۸ سوال محاسباتی و الگوریتمی به هر گروه داده می‌شود. هر تیمی که سوال های بیشتری را در مدت زمان کمتر و با خطای کمتری حل کند، رتبه‌ی بهتری کسب خواهد کرد. البته پاسخ به مسائل تنها از طریق دو زبان C ،C++ ،C# و جاوا امکان پذیر خواهد بود. شرط رسیدن به مسابقات جهانی ACM، پیروزی در رقابت های منطقه ای و راه یافتن به مراحل بعدی است.

هدف برگزاری این مسابقات، تقویت روحیه‌ی تیمی و بالا بردن قدرت کد نویسی افراد است. شرکت کنندگان در این مسابقات بیشتر از آنکه به فکر نتیجه باشند، از کار خود لذت می‌برند و ذهن خود را تقویت می‌کنند.

آموزش برنامه نویسی از مسیر مسابقه برنامه نویسی

مسابقات IEEEXtreme

این مسابقات با پشتیبانی موسسه‌ بین المللی IEEE و میان دانشجویان برق و کامپیوتر سراسر جهان برگزار می‌شود. در این مسابقه گروه ‌های ۲ یا ۳ نفره‌ی شرکت‌کننده طی ۲۴ ساعت و به صورت آنلاین به حل مسائل برنامه‌نویسی می‌پردازند. شرکت کنندگان می‌توانند تمام این ۲۴ ساعت را کد بنویسند یا اینکه فقط استراحت کنند!

در این مسابقه هیچ محدودیتی برای سیستم عامل مورد استفاده وجود ندارد ولی سوالات باید با یکی از زبان‌های C و ++C یا جاوا پاسخ داده شوند. برنده مسابقه هزینه‌ی کامل شرکت در یکی از کنفرانس‌های IEEE در هر یک از کشورهای جهان را دریافت خواهد کرد. گرچه اعتبار شرکت در این مسابقه خیلی بیشتر از این جایزه ارزش خواهد داشت. اولین دوره‌ی مسابقات IEEEXtreme در سال ۲۰۰۶ برگزار شد. در این رقابت ۴۷ تیم شامل ۱۵۰ نفر شرکت کننده، در مسابقه حضور داشتند. این رقم در سال ۲۰۰۸ به ۱۳۰ تیم رسید و سال گذشته نیز ۲ هزارو ۲۰۰ تیم با بیش از ۵ هزار دانشجو در رقابت های IEEEXtreme ثبت نام کردند.

سیستم امتیاز دهی در این رقابت ها بر اساس مدت زمان حل مسئله و راه حل ارائه شده است. داوری میان شرکت کننده ها نیز توسط اعضای IEEE صورت می‌گیرد.

مسابقه برنامه نویسی کوئرا

کوئرا که سال‌هاست در حوزه برنامه نویسی مشغول به کار است و به عنوان مرجع برنامه نویسی ایران شناخته می‌شود هم در کنار سایر مسابقات معروف خارجی در داخل کشور سال‌هاست اقدام به برگزاری مسابقه برنامه نویسی می‌کند.

مزیت شرکت در این مسابقات

به طورکلی معمولا مسابقات یا توسط اسپاسنری خاص برگزار می‌شوند و جایزه نقدی برای آن در نظر می‌گیرند، یا توسط یکی از شرکت‌های برتر تکنولوژی برگزار می‌شوند و هدف اصلی آن‌ها شناخت استعدادهای جوان برتر در این حوزه است. شما به عنوان برنامه‌نویس یا حتی به عنوان علاقه‌مند به این حوزه می‌توانید توانی خود را با مسابقات محک بزنید و شانش خود برای کسب عناوین برتر یا استخدام در شرکتی که به آن علاقه دارید امتحان کنید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1846894

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =