آئین نجم (نکوداشت جایگاه محققان) در دانشگاه سمنان برگزار شد

همزمان با هفته پژوهش و فناوری آئین نجم (نکوداشت جایگاه محققان ) با حضور استاندار و فرماندار سمنان، مسئولان دستگاه‌های اجرایی و اعضای هیأت علمی دانشگاه سمنان در تالار همایش‌های بین‌المللی شهید حاج قاسم سلیمانی این دانشگاه برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، استاندار سمنان در این آئین گفت: برداشتن موانع و حل مشکلات جامعه و نیز توسعه فرهنگی، صنعتی و اقتصادی نیازمند پژوهش و تحقیق است.

سید محمد رضا هاشمی با اشاره به اهمیت تحقیق و پژوهش و استفاده از یافته‌های علمی افزود: برخی از واحدهای صنعتی استان که با دانشگاه و پژوهشگران تعامل داشته‌اند رشد تولید را تجربه کرده‌اند و برعکس واحدهای تولیدی که علی رغم داشتن مواد اولیه و نیروی کار ارتباط با پژوهشگران نداشته‌اند منجر به رکود شده‌اند.

استاندار سمنان تصریح کرد: با وجود پژوهشگر یک دهم درصد برتر دنیا، دانشگاه سمنان نه تنها در کشور بلکه در فراتر از مرزهای جغرافیایی نیز حرفی برای گفتن دارد.

سید محمد رضا هاشمی با اشاره به کسب رتبه سوم استان در حوزه اقتصادی در کشور آن هم بدون داشتن نفت و بندر بعد از استان‌های هرمزگان و بوشهر گفت: با داشتن معادن و صنایع رشد ۵/۲ درصدی اقتصادی را با کمک شرکت‌های دانش بنیان به‌دست آورده‌ایم.

وی نرخ بیکاری استان را ۵/۷ درصد اعلام کرد و گفت: دغدغه اصلی ما اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است و پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان بهترین مکان برای ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.

استاندار سمنان، کمبود آب و جوانی جمعیت را از جمله مشکلات استان برشمرد و خواستار کمک پژوهشگران برای ارائه طرح‌های پژوهشی برای رفع آن‌ها شد.

هاشمی خاطر نشان کرد: استان سمنان در حوزه گردشگری فرصت طلایی دارد و با توجه به عبور سالانه بیش از ۱۵ میلیون مسافر از استان، به دنبال افزایش زمان ماندگاری مسافر در این استان هستیم که پژوهشگران نیز در این زمینه می‌توانند یاری‌گر ما باشند.

سعدالدین رئیس دانشگاه سمنان در آئین نجم: برای بسترسازی جهت تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی به ویژه فناوری‌های نوین و برقراری ارتباط سازنده میان پژوهشگران و فناوران با جامعه و صنعت تلاش می‌شود

رئیس دانشگاه سمنان نیز در این آئین با بیان اینکه حبس پژوهش‌ها در داخل دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری چیزی را عاید دانشگاه و جامعه نخواهد کرد گفت: جریان علم اهمیت ویژه‌ای دارد و در رشد اقتصاد حاصل از فناوری نقش مهمی دارد.

سیف الله سعدالدین اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها را از دغدغه‌های دانشگاه سمنان است برشمرد و گفت: در این خصوص در حال برنامه‌ریزی هستیم و هدف‌گذاری‌هایی انجام شده است.

وی با بیان اینکه تا یکسال آینده در تمام دانشکده‌ها مرکز فناوری و نوآوری ایجاد می‌شود گفت: افزایش جذب دانشجویان در تمام مقاطع تحصیلی و نیز جذب دانشجویان بین‌المللی یکی از دغدغه‌های تیم مدیریتی دانشگاه سمنان است.

رئیس دانشگاه سمنان افزود: در جهت تأمین مسکن دانشگاهیان دانشگاه سمنان ۲۵ هکتار زمین اختصاص یافته است.

سعدالدین با بیان اینکه در حال حاضر چهار ترم از طلب اساتید حق‌التدریس پرداخت شده و مابقی نیز به زودی پرداخت می‌شود ار افزایش سه برابری گرنت پژوهشی اعضای هیأت علمی نیز خبر داد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان نیز در این آئین گفت: ۶۸ فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت در سه سال اخیر از سوی اعضای هات علمی انجام شده که حدود ۵۰ درصد از این فرصت‌های مطالعاتی به قرار داد ختم شده است.

محمد حسین احسانی افزود: در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت مرکز هدایت شغلی و کاریابی با اخذ مجوزها راه‌اندازی شده و سامانه جاب مورد استفاده دانشجویان قرار گرفته و سامانه تخصصی است و تا کنون حدود ۵۰۰ دانشجو استقبال کردند و تخصص‌های خود را در این سامانه بارگذاری کردند و راه ارتباطی خوبی با صنعت و سرمایه‌گذاران است.

وی با بیان اینکه برای اولین بار تعداد طرح‌های پژوهشی دانشگاه سمنان سه رقمی شده افزود: ۲۵ درصد اعضای هیأت علمی در قالب ارتباط با جامعه و صنعت فعالیت دارند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه سمنان گفت: در رتبه‌بندی تایمز رشد خوبی داشتیم و تلاش داریم به رتبه زیر هزار برسیم و در چند موضوع زیر هزار هستیم.

احسانی اظهار داشت: در حوزه شانگ‌های و رتبه‌بندی موضوعی آن دانشکده‌های مختلفی در این رتبه‌بندی حضور دارند.

وی با بیان اینکه تا کنون ۸۰۰ مقاله در سامانه پویا وارد شده خواستار افزایش تعداد مقالات کیفی از سوی اعضای هیأت علمی شد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان گفت: امسال ۴۵ پژوهشگر پسادکتری داریم که رشد خوبی در این زمینه داشتیم.

احسانی از کسب رتبه اول آزمایشگاه مرکزی دانشگاه سمنان در استان خبر داد و گفت: علی رغم مشکلات مالی موجود حدود هشت میلیارد از محل اعتبارات شبکه شاعا وشبکه راهبردی برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی اختصاص یافته که در تقویت آزمایشگاه مرکزی مؤثر است.

وی گفت: در حوزه پژوهشگران پر استناد ( ISC )، 100درصد رشد داشتیم و بانوان ما در لیست پژوهشگران پراستناد مؤثر کشوری هستند.

مدیر مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی دانشگاه سمنان نیز از راه‌اندازی سامانه ویترین دانشگاه به آدرس https://vitrin. semnan.ac.ir/ خبر داد و گفت: در این سامانه آخرین مقالات و اعضای هیأت علمی برتر دانشگاه به همراه معرفی کامل و مقالات آنان بارگذاری شده است.

علیرضا نعیمی صدیق همچنین از راه‌اندازی سامانه پژوهشی دانشگاه سمنان (سیما) سامانه مدیریت یکپارچه آثار خبر داد و گفت: در این سامانه نمودارهای علم‌سنجی، گوگل اسکولارها در سال‌های اخیر، نمودارها و مقالات دانشکده‌ها بارگذاری و به دنبال ثبت اتوماتیک امتیازبندی در این سامانه هستیم.

وی گفت: ثبت درخواست تألیف و ترجمه تا داوری نیز در این سامانه انجام می‌شود.

گفتنی است در این آئین از دو محصول شرکت‌های پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان نیز رونمایی شد.

کد خبر 1847743

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار