به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ یزدان رضایی، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو در سفر یک روزه خود به استان قزوین در جلسهای با مدیران ارشد صنعت آب و برق استان اظهارکرد: مدیریت مصرف و گذر از تابستان۱۴۰۲ بدون هیچگونه خاموشی علیرغم افزایش ۲.۵درجهای دمای کشور، کاهش میزان بارندگی و بروز خشکسالی برای سومین سال متوالی جز با درایت و همکاری همه مدیران و همکاران مجموعه صنعت آب و برق امکان پذیر نبود که این خود جای تقدیر و تشکر فراوان دارد.
او افزود: علیرغم همه مشکلات موجود و اضافه شدن دو میلیون مشترک جدید و استمرار هوای گرم تا اواخر مهرماه با استفاده از روشهای آگاهیبخشی و اطلاعرسانی و البته همراهی مردم شاهد کاهش یک درصدی مصرف برق در حوزه خانگی و کاهش هشت درصدی مصارف روشنایی معابر نسبت به سال۱۴۰۰ بودیم و این درحالی است که در سال۱۴۰۰ بهدلیل شیوع ویروس کرونا منع تردد شبانه داشتیم و میزان تجمعات و حضور مردم در پارکها و بوستانها به شدت کاهش یافته بود.
رضایی گفت: در دوسال ابتدایی دولت سیزدهم میزان افزایش تولید برق ۹هزار مگاوات بوده در حالی که این میزان درکل دولت دوازدهم حدود ۱۶هزار مگاوات بوده است.
این مسئول ادامه داد: این میزان افزایش به همراه میزان برق ناشی از صرفهجویی در مصرف خانگی و معابر شهری به بخش مولد کشور یعنی صنعت در جهت افزایش تولید و اشتغالزایی تحویل داده شده، بطوریکه که در سال جاری بخش صنعت نسبت به سال گذشته چیزی حدود ۲۵درصد برق بیشتری تحویل گرفته است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو یادآور شد: بهدلیل استمرار کاهش میزان بارندگیها برای چهارمین سال متوالی از همین الان باید به فکر تابستان۱۴۰۳ باشیم تا بتوانیم خدمات بهتری را نسبت به سال جاری به مردم ارائه کنیم.
او با اشاره به اینکه پروژههای آبرسانی به روستاها نقطه امید مردم است، افزود: خوشبختانه روند اجرایی احداث سد نهب و بالاخانلو و طرح آبرسانی از سد طالقان به شهرها و روستاهای استان و همچنین پروژههای فاضلاب بسیار مطلوب است و با توجه به منابع مالی پیشبینی شده، این طرحها و پروژهها بهزودی تکمیل و به بهرهبرداری میرسند، البته از مدیران استانی خواستهایم که به هیچوجه اجرای این پروژههای مهم و زیربنایی استان نباید تحت تاثیر نوسانات منابع مالی قرار بگیرد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به بحث مولدسازی اظهارکرد: اموال و دارییهای مازاد شرکتهای صنعت آب و برق استان باید هرچه سریعتر شناسایی و تعیین تکلیف شده و با بیشترین ارزش افزوده برای طرحهای مهم و اولویتدار این صنعت در استان هزینه شود.
در ادامه منصور ستوده، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین نیز در این جلسه با اشاره به پروژهها و طرحهای تامین آب، گفت: سد نهب در حال حاضر بیش از ۹۸درصد پیشرفت فیزیکی دارد و فقط بخشی از عملیات قسمت اوجی شکل سازه سرریز آن باقی مانده که بهزودی تکمیل میشود و این سد با هدف بهبود آبیاری ۳۶۸۰۰هکتار از اراضی پایین دست در تلفیق با منابع آب زیرزمینی آماده بهرهبرداری میشود.
او افزود: راه جایگزین روستای شیزر به طول ۳.۷کیلومتر نیز تکمیل شده و فقط نصب علائم و خطکشی آن باقیمانده که این موضوع نیز با جدیدت در حال پیگیری است.
ستوده در خصوص سد بالاخانلو گفت: این سد ۸۲درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امسال آماده آبگیری میشود.
این مسئول با اشاره به طرحهای آبرسانی در دست اجراء توسط شرکت آب منطقهای قزوین، توضیح داد: مهمترین طرح آبرسانی انتقال آب شرب از سد طالقان به ۱۴شهر و ۱۹۴روستاهای استان قزوین بهطول ۳۲۳کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۹هزار میلیارد تومان است که فاز اول این طرح به طول ۱۷.۵کیلومتر با هدف تامین آب شرب سالم و بهداشتی برای مردم متدین آبیک سال گذشته به بهرهبرداری رسید و فاز دوم این طرح بطول ۳۵کیلومتر با هدف تامین آب شرب شهرهای مهرگان و محمدیه در دستور کار قرار دارد که بهزودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
او افزود: در همین خصوص و طی یک عملیات جهادگونه شبانهروزی و طی مدت کمتر از ۷۲ساعت شیرآلات حوضچه فشارشکن به قطر یک هزار میلیمتر بر روی خط اصلی نصب شد تا زمینه برای شروع عملیات اجرایی آبرسانی به مهرگان فراهم شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین در خصوص آبرسانی به شهرهای جنوب استان نیز اظهارکرد: با توجه به انتخاب پیمانکار از طریق فرایند برگزاری مناقصه عملیات اجرایی تصفیه خانه و خط انتقال آب شرب از سد بالاخانلو به ۵شهر و ۳۰روستای جنوب استان نیز آغاز شده است.
46
نظر شما