حراج بونامز تا دو هفته دیگر در دبی در حالی آغاز می‌شود که باز هم آثار ایرانی بهترین قیمت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

چند سال اخیر با ظهور شعبات حراجی‌های مطرح دنیا همچون بونامز و ساتبی در همسایگی ما باعث شده وضعیت اقتصادی و جابه‌جایی پولی در حوزه هنرهای تجسمی به چشم بیاید.

عمدتاً آثار تجسمی مطرح دارای قیمت‌های بسیار بالایی هستند که البته به دلیل عدم پوشش خبری رسانه‌ها معمولاً عمومی نمی‌شود؛ مگر در موارد خاص.

بدون استثنا در سال‌های اخیر آثار ایرانی بالاتری قیمت‌ها را بر خود داشته‌اند. تا چند روز آینده حراجی بونامز، فروش آثار در سال 2009 را آغاز خواهد کرد و قیمت‌های پایه نیز مشخص و اعلام شده است.

باز هم آثار ایرانی با قیمت‌های مناسب به فروش خواهد رسید. در اعلام ارقام، یک تابلو از سهراب سپهری نقاش و شاعر برجسته بالاترین قیمت را در میان آثار ایرانی نصیب خود کرده است.

در چهارمین حراج بونامز که 20 مهر ماه درهتل «رویال میراژ» برگزار می‌شود، آثار هنرمندان مطرح ایرانی همچون «سهراب سپهری»، «سیدمحمد احصایی»، «پرویز تناولی»، «حسین زنده‌رودی»، «فرامرز پیلارام»، «مسعود عربشاهی»، «مارکو گریگوریان»، «سیراک ملکونیان»، «محسن وزیری‌مقدم»، «کوروش شیشه‌گران»، «ابوالقاسم سعیدی»، «شیرین نشاط»، «غلامحسین نامی» و. . . در کنار آثار هنرمندان مطرح جهان عرب نظیر «عبدالرحمان جغتای»، «لعای خیالی»، «پل گریگوسیان» و «سیف وانلی»عرضه خواهد شد.

بنا به اعلام مطبوعاتی خانه حراج «بونامز»، گران‌ترین اثر حراج امسال، اثری بدون عنوان از «سهراب سپهری»؛ نقاش و شاعر درگذشته ایرانی است که ‌١٢٠ تا ‌١٤٠ هزار دلار قیمت‌گذاری شده است.

این اثر زیبا و شاخص، به شیوه رنگ روغن روی کتان کشیده شده و ابعاد آن ‌٧٣ در ‌١١٤ سانتی‌متر است.

فرح حاکمی مشاوربخش ایران خانه حراج بونامز است. حاکمی معتقد است دوران برزخی فروش آثار هنرمندان ایرانی رفته رفته در حال پایان یافتن است و به احتمال زیاد سال 2010 بازار هنر ایران جان دوباره‌ای می‌گیرد.

او می‌گوید: «هنرمندان ایران همکاری خوبی با ما کردند تا قیمت‌ها بالا نرود و ما دراین حراج دست به تعدیل قیمت‌ها زدیم. رکود در بازارهای جهانی همان طور که به هنر بین‌المللی صدمه زد به هنر ایران هم صدمه وارد کرد که اگر تحمل داشته باشیم و بتوانیم قیمت آثار را متعادل نگه داریم، سال 2010 بازار هنر ایران جان دوباره‌ای خواهد گرفت.»

متن کامل این گزارش را با عنوان جان تازه برای اقتصاد هنر ایران بخوانید.

کد خبر 18580

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =