'دیوید باراگونث' رییس دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری در دیداری که با مسوولین لبنانی داشته است، آنها را تهدید کرد که عدم پشتیبانی مالی از این دادگاه برای لبنان عواقبی نظیر ارجاع پرونده آنها به شورای امنیت را در پی خواهد داشت.
رییس دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری که در بیروت بسر می برد با اشاره به اینکه حتی اگر لبنان سهم خود را در مخارج دادگاه نپردازد، این دادگاه به فعالیت خود ادامه خواهد داد، افزود: لبنان باید به تعهدات بین المللی خود پایبند باشد والا این پرونده به شورای امنیت برده خواهد شد.
همچنین این دادگاه در بیانیه ای که روز پنجشنبه منتشر ساخته، متذکر شده که دادگاه منتظر پاسخ مقامات لبنانی به منظور دستگیری متهمین ترور رفیق حریری، پیش از آغاز محاکمه به شکل غیابی است.
در دیدار میشل عون رییس حزب آزاد ملی، حسین خلیل معاون سیاسی دبیر کل حزب الله و وفیق صفا رییس واحد هماهنگی و ارتباطات حزب الله و جبران باسیل وزیر نیروی لبنان، نسبت به پشتیبانی مالی از دادگاه حریری مخالفت شد.
'ولید سکریه' نماینده مجلس لبنان گفت: 'با وجود اعتراف سفارت آمریکا در لبنان به جاسوسی در این کشور چرا ما نباید این سفارتخانه را در پرونده های ترور مختلفی که در کشورمان صورت پذیرفته، از جمله مساله ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان متهم بدانیم؟'
'مروان شربل' وزیر کشور لبنان هم امروز پنجشنبه طی سخنانی رادیویی با اشاره به مشکلات قانونی که تشکیل این دادگاه دارد و صلاحیت آن را با تردید روبرو می سازد، گفت: بدون شک مخالفین پشتیبانی مالی از این دادگاه حق دارند چرا که ما نمی دانیم که این اموال چگونه هزینه می شود.
'نجیب میقاتی' نخست وزیر لبنان در دیدار رییس جدید دادگاه حریری از وی خواست با دقت در جمع آوری اطلاعات در خصوص این پرونده، سعی شود که از این اطلاعات در مسایل سیاسی استفاده نشود.
همزمان با ورود این قاضی نیوزیلندی که چند روز قبل از فوت 'آنتوان کاستیزی' رییس سابق دادگاه حریری، ریاست این دادگاه را بر عهده گرفت، 'میشل عون' رییس حزب آزاد ملی لبنان در سخنانی دادگاه بین المللی حریری را غیرقانونی خواند و گفت: این دادگاه صرفا از توافق شخصی میان 'فواد سنیوره' نخست وزیر اسبق لبنان و دبیرکل سازمان ملل تشکیل شده و رییس جمهوری و نمایندگان لبنان تشکیل چنین نهادی را تایید نکردهاند.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا پیشتر در دیدار با نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان ضمن تاکید بر ضرورت ادامه کمک لبنان به دادگاه حریری گفت: واشنگتن از بیروت می خواهد تا نسبت به تعهدات بین المللی پایبند باشد.
دادگاه بین المللی ترور حریری اخیرا چهار تن از افراد حزب الله لبنان را به دخالت در ترور رفیق حریری متهم کرده و خواستار محاکمه آنها شده است.
هزینه سه ساله دادگاه بین المللی حریری 150 میلیون دلار تعیین شده است اما با طرح این احتمال که دادگاه بین چهار تا شش سال طول می کشد، هزینه ها نیز افزایش خواهد یافت.
سهم لبنان از دادگاه بین المللی حریری که دو سال از تشکیل آن می گذرد بیش از 63 میلیون دلار است.
به موجب توافقنامه تشکیل دادگاه بین المللی، سهم لبنان از دادگاه 49 درصد است و 51 در صد آن نیز از سوی کشورهای عضو سازمان ملل تامین خواهد شد.
رفیق حریری نخست وزیر پیشین لبنان بهمن ماه سال 1383 همراه 21 تن از همراهانش در انفجاری در بیروت کشته شد و به دنبال آن سازمان ملل کمیته بین المللی برای شناسایی عوامل و جزییات این ترور تشکیل داد. 26149
نظر شما