کاربرد ورق های فولادی در صنعت خودروسازی

ورق‌های فولادی یکی از محصولات پرکاربردی هستند که در صنایع خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. دلیل این امر، مزایایی همچون قابلیت فرم‌دهی مناسب، شکل‌پذیری عالی و نقطه مقاومت بالای این محصولات در کنار قیمت بسیار مناسب آن‌ها است.

هرچند که ورق‌ها در طیف وسیعی از صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند با این حال، تقاضا برای استفاده از آن‌ها در صنعت خودروسازی بسیار زیاد است.

دلیل استفاده از ورق‌ها در صنعت خودروسازی چیست؟

پیش از آنکه به بررسی انواع ورق‌های مورد استفاده در صنعت خودروسازی بپردازیم، قصد داریم با دلایل استفاده از این محصولات آشنا شویم. ورق‌ها دارای برخی ویژگی‌ها و مزایا هستند که آن‌ها را برای استفاده در صنعت خودروسازی به بهترین گزینه تبدیل می‌کنند. برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

دوام و استحکام عالی

یکی از ویژگی‌های بسیار مهم ورق‌ها، استحکام و دوام بالای این محصولات است که سبب محبوبیت آن‌ها در خودروسازی شده است. ورق‌های فولادی در برابر ضربه و فشار وارده، به خوبی مقاومت می‌کنند و می‌توانند مزایای بسیار زیادی به همراه داشته باشند. بنابراین به منظور افزایش ایمنی خودروهای تولیدشده، لازم است تا از این ورق‌ها در این صنایع استفاده شود. همچنین ورق‌های فولادی، دوام و عمر بالایی نیز دارند که سبب افزایش عمر وسایل نقلیه و کاهش هزینه‌های جانبی می‌شود که این امر می‌تواند به نفع خریداران باشد.

سازگاری با محیط زیست

ورق‌هایی که در صنعت خودروسازی به منظور ساخت بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند، قابل بازیافت هستند و از این‌ رو، دوستدار محیط زیست محسوب می‌شوند. لازم به ذکر است بازیافت ورق‌ها، تغییری در خواص مکانیکی فلزات ایجاد نمی‌کند.

مقاومت و امنیت بالا

یکی از مواردی که سبب شده از ورق‌ها در صنعت خودروسازی استفاده شود، خواص مکانیکی، استحکام و سختی بالای این محصولات است. این ویژگی‌ها سبب می‌شود تا امینت خودروی تولیدشده نیز به میزان قابل توجهی افزایش یابد. ورق‌ها به دلیل ویژگی‌هایی که دارند، به راحتی قادر هستند تا فشار، ضربه و انرژی ناشی از تصادفات را جذب کرده و از وارد آمدن خسارت‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری کنند.

انعطاف پذیری و قابلیت تعمیر

به عنوان آخرین ویژگی که سبب استفاده ورق‌ها در صنعت خودروسازی شده باید به قابلیت تعمیر و انعطاف‌پذیری این محصولات اشاره کرد. ورق‌های فولادی، ضخامت کم و سطحی صاف دارند به همین دلیل، قابلیت شکل‌پذیری و انعطاف‌پذیری خوبی از خود به نمایش می‌گذارند. چنین ویژگی‌هایی سبب می‌شود تا تولیدکنندگان و طراحان حوزه خودرو، به راحتی قادر به تغییر شکل و فرم‌دهی ورق‌ها باشند.

این ویژگی همچنین سبب می‌شود تا در صورت آسیب دیدن بدنه خودرو، به راحتی بتوان آن را بازسازی و تعمیر کرد. باید گفت چنین ویژگی‌هایی، به ویژه در زمان تصادفات و صافکاری خودرو اهمیت قابل توجهی می‌یابند.

چه ورق‌هایی در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند؟

در قسمت‌های مختلف خودرو از ترمز و چرخ گرفته تا بدنه، موتور و سیستم اگزوز، از انواع ورق‌ها متناسب با کاربرد و ویژگی‌هایی که دارند استفاده می‌شود. در ادامه این بخش، به شما خواهیم گفت از هریک از انواع ورق آهنی در کدام‌یک از بخش‌های خودرو استفاده می‌شود.

  1. ورق ضد زنگ

یکی از پرکاربردترین ورق‌هایی که در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گردد ورق فولادی ضد زنگ است که در ترکیبات آن از کروم استفاده شده است. وجود عنصر کروم در آلیاژ فولا سبب می‌شود تا مقاومت ورق در برابر رطوبت، اکسید شدن و خوردگی به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

این ورق همچنین وزن بسیار کم و دوام بسیار زیادی دارد و مقاومت بی‌نظیر آن در برابر رطوبت، به برجسته‌ترین ویژگی آن تبدیل شده است. ورق استنلس استیل، یکی از انواع ورق‌های ضد زنگ به شمار می‌رود که به دلیل شکل ظاهری زیبا، صیقلی و براق، قابلیت استفاده در بدنه خودرو را دارد. از دیگر ورق‌های زنگ‌نزن که شکل ظاهری زیبا و براقی دارد، ورق استیل 304 است که می‌توان در قسمت‌های مختلف خودرو از آن استفاده کرد.

  1. ورق گالوانیزه

یکی دیگر از انواع ورق‌های فولادی که قابلیت استفاده در صنعت خودروسازی را دارند، ورق‌ گالوانیزه است. برای تولید این ورق‌ها، ورق فولادی به یکی از روش‌های نورد گرم و سرد آماده‌سازی می‌شود و پوشش گالوانیزه روی آن، در طی فرایند گالوانیزاسیون اعمال می‌شود. این پوشش، که از جنس فلز روی است سبب افزایش مقاومت ورق در برابر خوردگی و رطوبت می‌شود. ورق‌های گالوانیزه که در انواع الکترو گالوانیز و گالوانیزه گرم دسته‌بندی می‌شوند به دلیل دارا بودن ضخامت ۰.۴ تا ۲ میلی‌متر، قابل استفاده در صنعت خودروسازی هستند. از آنجایی که در ورق‌های الکترو گالوانیزه، می‌توان ضخامت پوشش روی را با دقت بالایی کنترل کرد، سطحی صیقلی براق و کاملا یکدستی دارند و امکان رنگ‌آمیزی آسان را برای شما فراهم می کنند. ازاین‌رو می‌توان در ساخت بدنه خودرو، کاپوت، درب، مخزن گاز و یا گلگیرهای خودرو، از این ورق‌ها استفاده کرد.

کاربرد ورق های فولادی در صنعت خودروسازی

  1. ورق روغنی

از دیگر ورق‌های پرکاربرد در حوزه خودروسازی، ورق‌های روغنی هستند که تولید آن‌ها به شیوه نورد سرد انجام می‌گیرد. از ورق‌های روغنی که به نام ورق سرد نیز شناخته می‌شوند به دلیل رنگ‌پذیری مناسبی که دارند، عموما در ساخت بدنه خودرو استفاده می‌شود. این محصولات در طول 1 تا 1.5 میلی‌متر و ضخامت 0.3 تا 3 میلی‌متر، قابل استفاده در ساخت بدنه خودرو، لوله اگزوز و یا سایر قطعات مختلف هستند.

  1. ورق آلومینیوم

ورق‌های آلومینیوم از جمله ورق‌های پرمصرف در صنعت خودروسازی شناخته می‌شوند. دلیل محبوبیت این ورق‌ها در این حوزه، ماهیت و وزن سبک این ورق‌ها، انعطاف‌پذیری بالا و در نهایت قیمت بسیار مناسب آن‌ها است. لازم‌به ذکر است پیش‌بینی قیمت آهن در سال 1403 با توجه به ویژگی‌های مذکور انجام می‌شود.

کلام آخر

ورق‌های فولادی در صنایع خودروسازی، تقاضای بسیار زیادی دارند و به دلیل ویژگی‌هایی همچون قابلیت شکل‌دهی و مقاومت بالا، امکان استفاده از آن‌ها در بخش‌های مختلف خودرو نظیر بدنه، موتور، شاسی، سیستم اگزوز و... وجود دارد. این محصولات، در عین حال که بسیار مقاوم هستند، وزن سبک و قیمت بسیار مناسبی دارند به همین دلیل، تقاضای بسیار زیادی دارند و امروزه توسط بسیاری از کارخانجات داخلی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. در صورت تمایل به خرید ورق‌های فولادی، می‌توانید با مجموعه آهن ملت تماس بگیرید یا برای استعلام قیمت روز و مشاهده موجودی به سایت این مجموعه به نشانی https://ahanmelat.com/ مراجعه کنید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1875209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =