وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات بعد از مراسم افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ در نشست خبری حضور یافت و به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
به گزارش خبرنگار فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رضا تقیپور با اشاره به این که در نمایشگاه الکامپ هفدهم، 571 شرکت داخلی و از 16 کشور خارجی نیز حضور دارند اظهار کرد: هدف از برگزاری چنین نمایشگاههایی ارائه خدمات الکترونیکی و دستاوردهای آن به عموم مردم است و ارائه خدمات الکترونیکی توسط بخش دولتی نیز مشهود است، به گونهای که سازمان فنآوری اطلاعات به عنوان یک بخش حاکمیتی، بسیاری از خدمات الکترونیکی را اجرایی کرده است.
وی گفت: طبق اصل 44 تاکید بر این است که بخش خصوصی توسعه یابد و به عقیده بنده این اتفاق در حال حاضر افتاده و بخش خصوصی با رونق خوبی روبهرو است و با توجه به اینکه ارائه خدمات الکترونیکی تا پایان برنامه پنجم توسعه بهعنوان تکلیفی برای وزارت ارتباطات دیده شده است، حضور و تعامل بخش خصوصی با دولتی میتواند تحققبخش چنین موضوعی باشد.
تقیپور درباره شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: این شبکه یک مفهوم گسترده و یکپارچه دارد و بعد از اجرا هیچگاه به پایان نخواهد نرسید چراکه نمیتوان گفت مثلا اینترنت در دنیا در حال تمام شدن است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: نرمافزار و مدیریت شبکه ملی اطلاعات در داخل طراحی و پیادهسازی شده و راهاندازی سایر شبکههای متعدد نیز در دل آن پاسخگوی نیازها خواهد بود.
وی دربارهی فعالیتهای دیده شده برای اجرا توسط بخش خصوصی تصریح کرد: امروز دولت در خدمات به غیر از زیرساخت که در ارتباط با شبکههای مخابراتی است، در هیچ پروژهای شرکت ندارد؛ بهعنوان مثال در حال حاضر شش اپراتور ثابت، سه اپراتور سیار و هزار و 300 شرکت ISP در حوزه ارائه خدمات توسط بخش خصوصی فعال هستند و دولت در این راستا تنها چارچوبها را مشخص میکند.
تقیپور با اشاره به این که ظرفیت داخلی شبکه در حال حاضر 500 گیگابایت است، خاطرنشان کرد: این میزان ظرفیت جوابگوی تمامی ارتباطات تجاری و عمومی خواهد بود.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا ارائه خدمات پروژه فیبر نوری توسط اپراتور چهارم از سوی مجلس غیرقانونی اعلام شده است، گفت: ایرادهایی در تنظیم قرارداد با برخی تذکرات گرفته شده و فکر میکنم دولت ایرادی را که مجلس در لایحه آن گرفته است، برطرف کند چراکه اغلب تذکرات داده شده دربارهی ایرادهای نوشتاری است.
او با اشاره به این که توسعه پهنای باند یک نیاز اساسی برای کشور است تاکید کرد: در این راستا توسعه فیبر نوری نیز یک ضرورت است و در ماده 46 برنامه پنجم توسعه به آن اشاره شده است.
تقیپور درباره نقش سیستم عامل بومی نیز خاطرنشان کرد: سیستمهای عامل که در داخل استفاده میشوند، به هیچ عنوان نباید دولتی باشد ولی اساسا باید بومی باشند چراکه نباید منتظر ارائه خدمات بخشهای مرتبط با خارج از کشور باشیم و درباره موتورهای جستوجو نیز شرکتهای توانمند داخلی باید با حمایت دولت آستینها را بالا زده و درصدد راهاندازی آن اقدام کنند.
2121
نظر شما