۰ نفر
۲۱ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۶

شرق نوشت:

رابطه روسیه و تاجیکستان مدت‌هاست که شکرآب شده و بعد از اینکه تاجیک‌ها یک خلبان روسی را به دلیل فرود اضطراری در کشورشان زندانی کردند، روس‌ها دیگر علاقه‌ای به ادامه رابطه با این کشور آسیای مرکزی ندارند. عکس‌العمل پوتین و همکارانش در قبال زندانی شدن خلبان روسی، دیپورت کارگران تاجیکی از کشورشان است.
اقدامی که باعث به خطر افتادن اقتصاد داخلی تاجیکستان خواهد شد. در حال حاضر در حدود 700 هزار شهروند تاجیکی در روسیه مشغول به کار هستند که روی هم رفته بیش از 742 میلیون دلار برای خانواده‌هایشان فرستادند. پولی که آنها برای عزیزان‌شان ارسال می‌کنند نیمی از بودجه دولت تاجیکستان را تامین می‌کند.
دره علاالدین در کوه‌های شرقی تاجیکستان واقع شده است. این منطقه از گذشته برای نویسندگان و جست‌وجو‌گران روسی جایی دلربا بوده و در زمان وجود اتحاد جماهیر شوروی، تبدیل به یک منطقه توریستی می‌شود. زندگی در کوهستان اهالی این دره را افرادی سخت بار آورده که برقرار کردن ارتباط با آنها اصلا کار راحتی نیست.
در دره علاءالدین شما به‌ندرت با یک مرد روبه‌رو می‌شوید چرا که از هر خانواده حداقل یک مرد به عنوان نان‌آور راهی روسیه شده تا آنجا خرج خانواده‌اش را دربیاورد. زنان هم البته بیکار نیستند و کار مزرعه را بین خودشان تقسیم کرده‌اند. هر تابستان، حرفه‌ای‌ترین زنان منطقه برای نگهداری از 300 گاو انتخاب می‌شوند تا آنها را به چراگاه کوهستانی ببرند.
زنان چهار ماهی را در کوهستان سپری می‌کنند و از آنجایی که کسی نیست که از بچه‌ها مواظبت کند، آنها مجبورند بچه‌هایشان را هم به کوهستان ببرند. آنها شیر گاوها را می‌گیرند و از آن کره و پنیر محلی درست می‌کنند.
پنیر محلی آنها این خاصیت را دارد که در زمستان و هنگامی که مردم دره هیچ ارتباطی با سایر مردم ندارند، بدن آنها را در برابر سرما قوی می‌کند. ساکنان این دره به دو دلیل به روسیه می‌روند. دلیل اول که کاملا مشخص است: پول. اما دلیل دوم کمی عجیب به نظر می‌رسد. مردم دره علاءالدین به‌خصوص زنانش می‌خواهند بدانند که آیا در روسیه و به‌خصوص مسکو خبری از گاو هست یا نه. چون آنها نمی‌توانند زندگی بدون گاو را تصور کنند.

47301

کد خبر 188938

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =