۰ نفر
۱۸ دی ۱۳۸۷ - ۱۵:۳۶

چهارده روز به آغاز بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر باقی است

هاله عابدین: دوم تا یازدهم بهمن‌ماه سال جاری، قرار است به بهانه جشنواره تئاتر فجر گرمای نصفه‌نیمه‌ای به تالارهای نمایش این شهر دمیده شود. تالارهایی که شانس میزبانی این شور و حال سالانه هرچند کوتاه‌مدت نصیبشان شده عبارتند از تالار اصلی، تالار چهارسو، تالار قشقایی، تالار سایه و کارگاه نمایش از مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج، تالار وحدت، تالار فردوسی، تماشاخانه مهر حوزه هنری، خانه نمایش اداره برنامه‌های تئاتر، تالار محراب، تالار مولوی، تالار اسوه و تالار گوشه بنیاد آفرینش‌های هنری فرهنگسرای نیاوران. در این ده روز، گروه‌های نمایش داخلی و خارجی علاوه بر اینکه حاصل تلاش خود را به مخاطبان و علاقه‌مندان عرضه می‌کنند، چشم به جوایز بیست‌وهفتمین دوره جشنواره تئاتر فجر نیز دارند.

در این ده روز، علاوه بر اجرای نمایش‌های داخلی و خارجی در بخش‌های مختلف، برنامه‌های جنبی متنوعی نیز در انتظار تئاتردوستان است. سخنرانی 10 تن از متخصصان تئاتر در کشورهای اسلامی، یکی از این برنامه‌هاست. به گفته فریندخت زاهدی ـ دبیر علمی کارگاه‌ها و نشست‌های بخش بین‌الملل جشنواره ـ اساتیدی که برای حضور در این سمینارها و کارگاه‌ها به ایران دعوت شده‌اند، از حرفه‌ای‌ترین صاحب‌نظران تئاتر در کشورهای اسلامی هستند که روی نظریه‌های اجرا مطالعه کرده‌اند. در سمیناری که به همین منظور در روزهای جشنواره برگزار می‌شود، «جنت سلیم آوا» درباره تئاتر جمهوری آذربایجان، «علی مهدی» درباره تئاتر سودان، «مهند رشید عثمان» درباره تئاتر عراق، «هادی مجتبایی» درباره تئاتر افغانستان، «نیلو کمال‌الدین» درباره تئاتر بنگلادش، «صابره شیخ» درباره تئاتر مالزی، «گوهر مدیحه» درباره تئاتر پاکستان، «جلال مرد‌تیز» درباره تئاتر ترکیه و «سینتیا کروت» از امریکا درباره تئاتر در کشورهای عربی سخنرانی می‌کنند.

همچنین هم‌زمان با برگزاری جشنواره، نمایشگاه عکس‌های تئاتری نیز در خانه هنرمندان برپا می‌شود. در این نمایشگاه 35 عکاس با مجموع 79 عکس حضور دارند که قرار است عکس‌های برگزیده در کتابی به کوشش امیر امیری چاپ و منتشر شوند. انتشار این کتاب را انتشارات نمایش مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عهده دارد.

از جمله اخباری که برای گروه‌های تئاتر خیابانی مایه خوششحالی است، اجرای عمومی منتخبین این بخش از جشنواره در متاه‌های آینده است. به گفته شهرام کرمی ـ مسئول بخش خیابانی جشنواره امسال ـ 25 نمایشی که از بین همه گروه‌های شرکت‌کننده بهترین کیفیت را دارا بودند، برای حضور در جشنواره‌ی امسال برگزیده شدند که برای نخستین بار بهترین این آثار، در اجراهای فصلی تئاتر خیابانی حضور خواهند یافت. کرمی هم‌چنین از اجرای بخش خیابانی بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر در محوطه تئاتر شهر و بوستان‌های لاله، بعثت و اندیشه خبر داد. آثار منتخب شهرستانی نیز در شهرستان‌های خود اجرا خواهند داشت.

در میان این آثار برگزیده، چهار اثر از کشورهای هلند، سودان و لهستان نیز حضور دارند: «پرش بز» از هلند، «دن کیشوت» و «دست‌نوشته‌های پیدا در ساراگوزا» از لهستان و «آزمون گناهکار» از سودان در بخش تئاتر خیابانی جشنواره امسال برای علاقه‌مندان تئاتر اجرا خواهند شد.

در طول جشنواره میهمانان بسیاری از کشورهای مختلف به ایران می‌آیند که یکی از آن‌ها در هفته نخست خالق «داستان خرس‌های پاندا» است. جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر میزبان «ماتئی ویسنیک» نمایشنامه‌نویس فرانسوی و خالق آثاری چون «سه شب با مادوکس»، «داستان خرس‎های پاندا»، «تماشاچی محکوم به اعدام»، «نان در جیب»، «آخرین گودو» و «اسب‌های پشت پنجره» خواهد بود. ماتئی‌ویسنیک در مدتی که میهمان ایران است، کارگاه نمایشنامه نویسی برای نمایشنامه‌نویسان جوان برگزار می‌کند. او همچنین با نمایشنامه‌نویسان کهنه‌کار ایران نیز دیدار خواهد داشت.

از ماتئی‌ویسنیک تا کنون «اسب‌های پشت پنجره»، «تماشاچی محکوم به اعدام»، «سه شب با مادوکس» و «داستان خرس‌های پاندا» توسط تینوش نظم‌جو به فارسی ترجمه شده است.

کد خبر 1890

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین