ایران بارها استقبال و حمایت از انقلاب‌های مردمی منطقه از آن‌ها حمایت کرده است.

به گزارش خبرآنلاین جمهوری اسلامی ایران انقلاب‌های مردم منطقه را به تبعیت از انقلاب اسلامی ایران و بیداری اسلامی عنوان کرده است و از مردم مسلمان منطقه حمایت کرده است. با این وجود برخی از تحلیل گران این مسئله را عنوان کرده‌اند که کشورهای منطقه ترکیه را الگوی خود می‌دانند نه ایران را. تحلیلی که از نظر دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی به نظر نادرست می‌آید.
حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برخی می خواهند الگوی انقلاب های مردمی را ترکیه معرفی کنند در صورتیکه ترکیه ارتباط نزدیکی با اسرائیل دارد و اقدامات حاکمان آن بر علیه اسرائیل یک حرکت نمادین است، گفت: ترکیه در خصوص سوریه و حمایت از مخالفان سوری پایش را از حد خودش فراتر گذاشته است.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با مقایسه وضعیت بحرین و سوریه گفت: در این کشور انقلاب های مردمی توسط نیروهای خارجی آمریکایی و سعودی سرکوب می شود در حالیکه در سوریه شاهد توطئه غربی ها و حمایت مسلحانه این کشورها و ترکیه از مخالفان حکومت سوریه هستیم.
وی همچنین گفت: اصل این تحرکات و خیزش های مردمی برای همه غافلگیر کننده بود و بی شک می توان گفت الگوی این انقلاب ها و تحولات انقلاب اسلامی ایران است چرا که در انقلاب اسلامی ما نه قدرت های خارجی و نه احزاب و گروه های داخلی تاثیر زیادی در وقوع انقلاب داشتند.
اهم سخنان حسن روحانی در نشست تخصصی خاورمیانه و چشم انداز حکومت های مردم سالار را در ادامه به نقل از مهر بخوانید:
  • در طول یک سال گذشته شاهد بودیم که خیزش های مردمی و بیداری اسلامی در منطقه و شمال آفریقا آغاز شد و امروز نیز این تحولات ادامه دارد. انقلاب های مردمی در شمال آفریقا به مقاصد خودش دست یافت اما خیزش های مردمی در منطقه هنوز دارای ابهاماتی است.
  • عده ای معتقدند این تحولات و خیزش های مردمی از سوی قدرت های خارجی بوده و مدیریت رهبری این تحولات به دست آنها و منافع غربی ها در این تحولات است.عده ای دیگر تحولات به وجود آمده را مردمی ندانسته و معتقدند عامل اصلی و رهبری این خیزش ها توسط گروه ها و احزاب داخلی که پشت پرده هستند انجام می شود.
  • تحولات و خیزش ها در منطقه و شمال آفریقا فراتر از برنامه ریزی قدرت های خارجی و احزاب داخلی است. این حرکت ها کاملا مردمی بوده و به واسطه آن احزاب و نخبگان نیز به دنبال این خیزش های مردمی کشانده شدند.هر چه زمان می گذرد نظر و تحلیل سوم یعنی مردمی بودن انقلاب ها بر دو تحلیل دیگر یعنی تاثیر قدرت های خارجی و یا احزاب داخلی غلبه می کند.
  •  یکی از نکات مهم در این تحولات این بود که کشورهای غربی حاکمانی را که وابسته به آنها بودند را در مقطعی حساس از معرکه خارج کردند ولی حاکمانی مثل معمر قذافی در لیبی که با غربی ها رابطه خوبی نداشت را به بدترین شکل از بین برده و از صحنه خارج کردند.
  • 3 عامل مهم نارضایتی مردمی از حکومت، امید در جامعه برای تحول و تغییر و همچنین مد نظر داشتن الگویی ولو اینکه کاملا دقیق نباشد از عوامل اصلی خیزش ها و انقلاب های مردمی در منطقه و شمال آفریقاست.
  • خیزش های مردمی صورت گرفته شباهت زیادی با انقلاب اسلامی دارد . انقلاب اسلامی ایران کاملا مردمی بود و تحولات منطقه نیز از سوی مردم شکل گرفته است.
17219
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 189196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =