دبیرانجمن مبتلایان به اختلال هویت جنسی بزرگترین مشکل ترنسکسوال‌ها در کشور مشکل اطلاع‌رسانی به جامعه می داند و می گوید اگر فرهنگ جامعه حل شود دیگر به چشم هم جنس‌گرایا دو جنسی به مبتلایان به اختلال هویت جنسی نگاه نمی‌شود

مریم صدرالادبایی :"ترانه آرام "می گوید  اگر خانواده‌ها فرزندان مبتلا به اختلال هویت جنسی خود را بپذیرند 60 درصد مشکل این افراد حل می‌شود و مابقی هم برعهده دولت است تا با تصویب بودجه، ایجاد سازمانی مجزا برای رسیدگی به وضعیت این افراد،‌ساخت پانسیون و تقویت نهادهای حمایتی به کمک این افراد بشتابدو حضور این افراد در جامعه پذیرفته می‌شود.
 
دبیر انجمن مبتلایان به اختلال هویت جنسی در ادامه به ایسنا گفت: اغلب ترنس‌ها به امید کمک‌های بهزیستی برای درمان از کل کشور به تهران می‌آیند و این در حالی است که بهزیستی گاه از دادن 5 میلیون تومان کمک بلاعوض به ترنسکسوال‌ها خودداری می‌کند و در این میان ترنس‌ها آزار می‌بینند.
او می گوید در حال حاضر مبتلایان به اخلال هویت جنسی از روی ناچاری به تهران مهاجرت می‌کنند؛ این افراد نیاز به پانسیون، سرپناه و حمایت‌های مالی دارند اما از آن برخوردار نمی‌شوند و به همین خاطر دچار سرخوردگی می‌شوند و برخی از آنان به اعتیاد و تن فروشی روی می‌آوردندواز موسسه رویان درخواست کرد تا به عنوان تنها نهادی که قادر به کمک به ترنسکسوال‌های ایرانی است، به نیازهای آنها پاسخ گوید.
ترانس ها یا مبتلایان به اختلالات هویت جنسی افرادی هستند که خود را متعلق به جنس متفاوت با ساختار بدنی شان می دانند این بیماری یک بیناری روحی است که با مشاوره و روان درمانی هم قابل درمان نیست و البته بسیار با بیماران همجنس گرا تفاوت دارد
علت بوجود آمدن این بیماری  هنوز دقیقا مشخص نیست اما دکتر میر جلالی در این زمینه دست به تحقیقاتی زده و معتقد است : ما از همه مادرانی که فرزند ترانس سکشوال دارند سوال میکنیم که آیا در دوران سه ماهگی حاملگی،یک شوک روانی یا عصبی داشته اند یانه ؟ تعدا نسبتاً زیادی از این افراد جواب مثبت میدهند. حوادث ناگواری مثل از دست دادن همسر یا یکی از اعضای خانواده طلاق، ترس های شدید برای این افراد در دوران بارداری اتفاق افتاده است.
تعداد زیادی از بیماران ما از جنوب و جنوب غرب کشورمان می آیند با یک حساب سرانگشتی میتوان فهمیمد زمانی که مادران این ها سه یا چهار ماهه حامله بودند سال های اولیه شروع جنگ تحمیلی بوده این نشان میدهد که شوک عصبی ممکن است باعث ایجاد ترشحات هورمونی خاص میشود که محیط رحم را تغییردهد و روی نحوه رشد مغز جنین تاثیر بگذارد.
اما آمار این افراد چقدر است؟
دکتر میرجلالی آمار کلی تر ارائه میکند به عقیده او فرقی نمیکند کشورموردنظر ایران باشد یاآمریکا یا هلند و.. آمار و ارقام این افراد در کل جوامع یکی است.
چیزی در حدود شش نفر در صدهزار نفر یعنی عوامل مثل نژاد،فرهنگ،ثروت،وضعیت اقتصادی جامعه، درآمد سرانه،یا میزان تحصیلات هیچ تاثیری روی تعداد کودکانی که با اختلال واژگونی هویت جنسی متولد میشوند ندارند.
از طرف دیگر به نظر میرسد تعداد پسرهایی که هویت جنسی زنانه دارند بیشتر از دخترهایی است که هویت جنسی مرادنه دارند. اما دکتر میرجلالی میگوید این اختلاف بسیار کم است و این دودسته تقریباً برابرند.
دکتر میرجلالی میگوید: شاید بتوان گفت نسبتشان 60 به 40 است اما پسرها این بیماری بیشتر جلب توجه می کنند. خودتان قضاوت کنید یک دختر ترانس سکشوال که روسری سرش میکند نهایت اختلالش این هست که موهایش را کوتاه میکند و یا آرایش نمی کند اما یک پسر ترانس سکشوال که موهایش را بلند میکند رنگ میکند آرایش میکند و زیور آلات به خودش آویزان میکند . پس طبیعی است که شما فکر میکنید تعداد پسران بیمار بیشتر است چون خیلی از دختران ترانس سکشوال شناخته نمیشوند و از روی ظاهر نمیتوان شناخت.
کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت دولت نهم زمانی گفته بود: حدود 2000بیمار دوجنسی در کشور ثبت نام شده اند که پیش بینی می شود تعداد واقعی این افراد 4000 نفر باشد.
معاون پزشکی، بالینی سازمان پزشکی قانونی در مهرماه 87 گفته بود: سالانه حدود 80 نفر در ایران با مجوز سازمان پزشکی قانونی با انجام عمل جراحی تغییر جنسیت می‌دهد که حدود 90 درصد آن‌ها تغییر جنسیت از مرد به زن است.
روال تغییر جنسیت در ایران به این ترتیب است که افرادی که دچار ابهام هویت جنسی هستند، مثلاً ظاهر مردانه دارند اما احساسات آن‌ها زنانه است یا بر عکس از دادگاه درخواست انجام عمل تغییر جنسیت می‌کنند و دادگاه برای بررسی موضوع پرونده آن‌ها به سازمان پزشکی قانونی ارجاع می‌دهد.
معمولاً برای تشخیص این که فردی دچار اختلال هویت جنسی است یا نه ابتدا وضعیت ظاهری، جسمی و هورمونی او بررسی می‌شود و بعد از بعد روانی نیز از طریق یک روانپزشک با وی مصاحبه می‌شود، با خانواده وی نیز صحبت می‌شود و اگر واقعاً محرز شد که فرد مشکل دارد اقدامات قانونی آغاز می‌شود.
روال قانونی این است که ابتدا فرد را به مشاور روان‌پزشکی ارجاع می‌دهند تا بررسی شود آیا با مشاوره روانپزشکی امکان درمان وی وجود دارد یا آن قدر این احساس با او عجین است که قابل برگشت نیست و حتماً باید عمل تغییر جنسیت انجام شود اگر طی مصاحبه‌ها و مشاوره‌های مکرر لزوم این عمل تأیید شد و با نظر به نتایج آزمایش‌های پزشکی و روان‌پزشکی کمیسیون تخصصی مربوطه در پزشکی قانونی مجوز تغییر جنسیت را برای فرد متقاضی صادر می‌کند.
مراکز مجاز انجام عمل تغییر جنسیت از سوی وزارت بهداشت تعیین می‌شود و بر اساس آخرین اطلاعات موجود، وزارت بهداشت بیمارستان حضرت فاطمه زهرا(س) را به عنوان مرکز انجام عمل‌های تغییر جنسیت معرفی کرده است.
صدور مجوز تغییر جنسیت در ایران از حدود سال 1380 آغاز شده و هر سال تعدادی مجوز برای این کار صادر می‌شود، آمار سال 86 نشان می‌دهد که در این سال حدود 85 مجوز تغییر جنسیت صادر شد که البته تعدادی از مجوزها قطعی نبود و مشروط بود و به شرط رضایت خانواده و تأمین هزینه عمل از سوی خانواده بیمار صادر شد.
بخشی از هزینه عمل جراحی تعدادی از این بیماران از سوی سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود. که حالا رییس انجمن می گوید بهزیستی گاه از دادن 5 میلیون تومان کمک بلاعوض به ترنسکسوال‌ها هم خودداری می‌کند .
4545 
کد خبر 189934

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۷
    1 5
    بابا زوده حالا چرا اینقدر عجله؟!!
  • حسین IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۷
    13 1
    خدا نکنه کسی در ایران به این بیماری دچار بشه! واقعا آبروش رو میبرن.
  • sina IR ۰۴:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۴
    6 0
    ما بیمارانی هستیم که علاوه بر این که بر درد اون ها مرهمی گذاشته نمیشه تمسخر هم میشیم تنها کسانی که برای بیماریشون تمسخر میشن ما هستیم ما انتخاب نکردیم که این باشیم به دنیا اومدیم و دیدیم که با همه متفاوتیم ما وجود داریم صدای ما رو بشنوین امیدوارم که اگه نمیتونیم رو درد یکی مرهم بذاریم نمک روی زخم نباشیم