وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که هفته آینده، تعداد سایت‌های 5G به بیش از ۱۵۰۰ مورد و فردا پوشش فیبر نوری به ۷٫۵ میلیون خانوار خواهد رسید و اینترنت به سرعت نور می‌رسد.

عیسی زارع‌پور، امروز در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت درباره پیشرفت پروژه فیبر نوری گفت: «ما در حوزهٔ ارتباطات ثابت، پروژه فیبر نوری را دنبال می‌کنیم و درحال‌حاضر بیش از یک‌سوم کشور تحت پوشش قرار گرفته است. فردا شاهد پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارهای استان قم و شش شهرستان آن خواهیم بود تا به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دسترسی پیدا کنند».

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، او گفت که با این اقدام، آمار پوشش فیبر نوری در کشور به ۷٫۵ میلیون خانوار می‌رسد و افزود: «برنامه ما این است که امسال این رقم را به حداقل ۱۴ میلیون خانوار برسانیم، به‌طوری‌که حداقل دوسوم شهرهای کشور تحت پوشش فیبر نوری قرار بگیرند».

وزیر ارتباطات برنامه دیگر وزارتخانه متبوع خود را تبدیل این میزان پوشش به اتصال دانست: «تک‌تک خانه‌های مردم را به فیبر نوری متصل کنیم. امیدواریم امسال آمار اتصال‌ها به پنج برابر برسد».

فیبر نوری به چه دردی می‌خورد؟

«شفاف بگویید، فیبر نوری چه دردی از مردم دوا می‌کند؟» زارع‌پور در جواب این سؤال از سوی یکی از خبرنگاران، وعده‌های پیشین را درباره افزایش سرعت اینترنت تکرار کرد و توضیحاتی درباره کارکرد فیبر نوری داد: «از سال‌ها پیش در ارتباطات ثابت از سیم مسی استفاده می‌شد. مرکز مخابرات به هر خانه دو زوج سیم مسی می‌رساند و برای خانه‌ای ده واحدی این رقم به ۲۰ سیم می‌رسید. استفاده از این نوع سیم باعث می‌شود در مسیرهای بین‌شهری کابل‌های هزار زوجی سیم مسی داشته باشیم که هم ظرفیت محدودی دارند و سرعتی که به مردم می‌دهد از ۱۶ مگابیت بر ثانیه بیشتر نیست و هم اینکه هرچه فاصله از مرکز مخابراتی دورتر باشد، کیفیت اینترنت پایین‌تر می‌آید. علاوه بر این‌ها سیم‌های مسی به دلیل ارزش‌شان مقصد سرقت هستند. فیبر نوری همهٔ این مشکلات را حل می‌کند».

او با اشاره به ضخامت بسیار کم تار فیبر نوری و ظرفیت بالای انتقال اطلاعات از طریق آن تا هزاران برابر اضافه کرد: «دنیا به این سمت پیش رفته است که زیرساخت‌های ارتباطی خود را به فیبر نوری منتقل کند تا محدودیت سرعت برداشته می‌شود. با این کار، سرعت اینترنت می‌رسد به سرعت نور. روی همین بستر می‌شود داده‌ها را با سرعت نور منتقل کرد. ما در شهرهایی که فیبر نوری راه‌اندازی شده تا هزار مگابیت بر ثانیه، سرعت ارائه کرده‌ایم. الان میانگین سرعت‌مان در کشور ۱۰ است و با فیبر نوری تقریباً ۱۰۰ برابر می‌شود و انقلابی در حوزهٔ ارتباطات صورت می‌گیرد».

تعداد سایت‌های 5G تا آخر سال به ۵ هزار می‌رسد

وزیر ارتباطات سپس از افزایش تعداد سایت‌های 5G به بیش از ۱۵۰۰ مورد تا هفته آینده خبر داد و گفت: «در موضوع ارتباطات موبایل، توسعه ارتباطات نسل پنجم را در دستور کار قرار داده‌ایم. هدف‌گذاری‌مان این است که تعداد سایت‌های 5G تا آخر امسال به بیش از ۵ هزار سایت برسد».

او درباره تمهیدات وزارت ارتباطات برای پوشش دور دوم انتخابات هم توضیح داد: «در دور قبل انتخابات، همهٔ امکانات وزارت ارتباطات، اپراتورها و دستگاه‌های مرتبط را بسیج کردیم تا شاهد ارتباطات پایدار باشیم. بیش از ۹۹ درصد پوشش داشتیم، حتی در نقاط دورافتاده روستایی که با هلیکوپتر صندوق رأی را بردند، دسترسی به شبکه وجود داشت. این اتفاق بسیار بزرگی است که ما با این گستره جغرافیایی، با بیش از ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار و ۷۰ هزار روستا در کشور در کل توانسته‌ایم چنین پوششی را در سالیان گذشته ایجاد کنیم».

امیدوارم امسال چند برند جدید گوشی ایرانی معرفی شود

زارع‌پور همچنین درباره جزئیات «مأموریت مشترک» وزارت ارتباطات و فناوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) گفت: «کار مشترکی بین ما و وزارت صمت دنبال می‌شود تا بتوانیم بخشی از نیاز کشور به تلفن همراه را از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین کنیم. الان شرکت‌هایی آمده‌اند و دارند کارشان را انجام می‌دهند و امیدوارم که امسال چند برند جدید ایرانی هم داشته باشیم. وجود این چند برند نشان می‌دهد که ما دنبال انحصار نیستیم. تولیدکننده‌ها حتماً باید محصولی را تولید کنند که با نمونه‌های مشابه خارجی قابل‌رقابت باشد تا مردم در یک بازار رقابتی انتخاب کنند و با طیب خاطر این کار را انجام دهند».

او در ادامه درباره رقابت‌پذیر بودن گوشی‌های تولیدی در ایران با نمونه‌های خارجی گفت:‌ «باید کیفیت گوشی‌هایی که تولید می‌شود بالا باشد و قیمتش پایین باشد تا در این بازار رقابتی بتوانند فضایی برای خودشان فراهم کنند و گوی سبقت را از نمونه‌های مشابهی که در بازار وجود دارد ببرند. وگرنه درهرصورت ما به دنبال این هستیم که کالای باکیفیت به دست مردم برسد».

زارع‌پور در آخر سؤالی درباره ممنوعیت واردات گوشی را این‌طور جواب داد: «ما برای ممنوعیت واردات گوشی برنامه‌ای نداریم اما باید به نیاز ضروری مردم و وابستگی آن‌ها به تلفن همراه از طریق تولید یک محصول باکیفیت و با قیمت مناسب پاسخ داد».

۵۴۵۴

کد خبر 1904344

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
    9 1
    بر دروغگو لعنت
  • US ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
    7 1
    فعلا که کثرا 4جی وصل میشیم تازه همه جا 4جی نیست .ضمنا ما اینترنت سرعت نور نمی خواهیم اینترنت بدون فیلتر لازم داریم. خود فیلترینگ همه چیز را کند و پر مانع میکند و دسترسی به سایت ها را منقطع و گاها غیر ممکن و نا عادلانه میکند تا جایی که خود سایتهای خارجی کاربران ایرانی را به سایتشون راه نمیدن و این فاجعه است پس دیپلماتهای ایرانی دارن چکار میکنن ؟ مگر کارشون برقراری ارتباط صحیح بین مردم و جهان نیست؟ پس چرا کاری کردن که خارجیا تصور کنن مردم ایران خطرناک و خرابکار هستن همه که اینطور نیستن دیپلماتها باید لیست کسانی را که خطرناک و خربکار هستن _حالا از نظر خودشون یا کلا_ را به دنیا و به سایتهای مهم بدهند تا این افراد رو بن بکنن نه همه ملت رو منع کنند یا دسترسی آدمای خطری به اینترنت رو قطع کنن چرا همه ملت باید به آتیش یه عده معدود بسوزن .این شامل اینترنت نیست در زمینه مالی هم چرا کاری کردن که شرکتای خارجی با ایران کار نمی کنن و تبادل ارز اینقدر سخت و گاهی ناممکن شده پس دستگاه دیپلماسی کشور داره چکار میکنه ؟درهای کشور رو به همه دنیا مینده مگر ما طاعون داریم ؟
  • IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
    5 1
    بعد از رفتن تو ممکنه ولی فعلا نه.
  • .... IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
    6 1
    آره چنتا برند داخلی دیگه مثل سایپا و ایران‌خودرو بیام واردات مبایلو ممنونع کنم و جنسی بادکرده رو دسشونوغالب کنم به مردم
  • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
    6 1
    خداروشکر تو این دولت نور از در و دیوار فرت و فرت میریزه ، تو خیابون نور ، تو خونه نور ، تو اقتصاد نور خلاصه نور علی نور !!!
  • ناشناس IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
    6 1
    شما واردات آیفون رو آزاد کن ، موبایل ایرانی باکیفیت هم تولید کن
  • IR ۲۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
    5 0
    بدبخت شدیم. اینا هرچی گفتن برعکسش شد
  • محمد IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
    3 0
    هر وقت تبلیغ گوشی مثلا ایرانی داریا رو میبینم اعصابم خورد میشه چون باعث انحصار بازار موبایل میشه بعد این میگه میخوان بازم گوشی ایرانی تولید کنن!
  • IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
    5 0
    ما اینترنت با سرعت نور نخواستیم همین سرعتی که قبلا داشت رو هم فعلا چند روزه ازمون گرفتین!!!
  • ‌ ‌‌‌ ‌ ‌ IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
    3 0
    آقا ما گوشی ایرانی نمیخوایم مگه زوره
  • IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
    4 0
    ما سرعت نور نخواستیم فعلا این اینترنت سرعت لاک پشتی را حل کنید بعد برسیم به نور صوت الکی وعده ندید
  • سعید محمدی IR ۰۷:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
    3 0
    اگر هرکی 40 تا دروغ میگفت میترکید ...
  • IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
    1 0
    گوشی داریا نباشه که افتضاحه
  • فروغی زمان IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۳
    3 0
    بادرود گوشیهایی که درایران تحت مدیریت دولت ساخته شده یاخواهندشد؛قابل اعتمادنیستند.زیراعلاوه برکیفیت پائین؛نکته مهمترعدم اعتمادامنیتی به گوشیست.سخت ونرم افزارگوشی رامیتوانندچنان طراحی ودستکاری کرده وبسازندکه براحتی به مطالب واطلاعات دارنده گوشی دسترسی آفلاین وحتی آنلاین داشته باشند.
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۳
    1 1
    یدونه شبکه اجتماعی بین المللی باز نمونده من چجوری با تیمم صحبت کنم ؟ چجوری با دوستام که اونورن حرف بزنم؟ اینترنت رو به گند کشیدن میاد میگه بازم سرعت بین الملل و پینگ بازی ها رو هر سال بدتر و خراب تر میکنن
  • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۳
    0 0
    خبرنگار میپرسه فیبر نوری به چه درد میخوره ..... آخه این چه سوالیه درسته که اینا هم با طالبان قابل مقایسه‌ان ولی هم خودشون و هم مردم میدونن به چ درد میخوره به جایی که بپرسه چرا فیبر نوری طرحش جلو نمیره و حتی تو پایتخت رواج نداره و بعد این همه سال عادی نشده میپرسه به چه دردی میخوره ... افسوس