طرح احداث خطوط انتقال گاز سلمان از سیری به پارس جنوبی نیز بهمن ماه امسال به اتمام خواهد رسید.


میدان سلمان که طی سال‌های اخیر به یکی از پرحاشیه‌ترین میادین هیدروکربوری کشور به دلیل انتقال گازش به امارات، بدل شده به گفته مجری طرح توسعه آن ماه آینده به اتمام خواهد رسیدو گاز آن به سیری انتقال خواهد یافت.
براین اساس از ماه آینده روزانه حدود 500 میلیون فوت مکعب گاز از این میدان به سیری انتقال خواهد یافت در حالی که هنوز مشخص نیست این گاز در راستای چه هدفی به مصرف خواهد رسید.
در حال حاضر مقامات ایرانی تأکید دارند که گاز استخراجی از این میدان در صورت توافق میان ایران و امارات و اصلاح قیمت گاز در قرارداد کرسنت به امارات صادر خواهد شد و در غیر این‌صورت جهت شیرین‌سازی و تزریق در شبکه سراسری گاز کشور به پالایشگاه فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی انتقال خواهد یافت.
گفته می‌شود طرح احداث خطوط انتقال گاز سلمان از سیری به پارس جنوبی نیز بهمن ماه امسال به اتمام خواهد رسیدکه در این‌صورت انتقال گاز این میدان به سیری و چگونگی مصرف آن در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.
این در حالی است که همچنان مذاکرات میان ایران و امارات در خصوص اجرایی شدن این قرارداد در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته و بنابر آخرین اطلاعات حاصل شده با شکایت شرکت کرسنت به مراجع قضایی بین‌المللی و معرفی نماینده‌های شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت این موضوع در دست بررسی قرار گرفته و اما هنوز از نتیجه این مذاکرات و بررسی‌ها خبری در دست نیست و مسئولان دو طرف تنها به معرفی نمایندگان خود اکتفا کرده‌اند.
این در حالی است که طرح توسعه این میدان براساس قرارداد منعقد شده میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت می‌بایست سال 2005 به امارات می‌رسیدکه به دلیل ایرادات گرفته شده به این قرارداد از سوی ایران که بیشتر حول محور مسائل مالی می‌گشت این امر را با تأخیر مواجه کرد. مقامات شرکت کرسنت بارها دلیل اصلی ایرادات مطرح شده از سوی مقامات ایرانی را تأخیر در تولید گاز از میدان سلمان دانسته و ایرادات مالی مطرح شده از سوی طرف ایرانی را تنها بهانه‌ای در جهت تأخیر در اجرایی شدن این قرارداد و فرار از پرداخت جریمه تأخیر اعلام کرده‌اند. براساس این قرارداد از آغاز سال 2005 تا 31/4/2006 باید روزانه 195 میلیون فوت مکعب گاز به امارات صادر می‌شد و در سال‌های بعد این رقم به صورت تناوبی به 550 میلیون فوت مکعب می‌رسید.
در عین حال، مقامات ایرانی بارها بر ضرورت تغییر قیمت گاز تحویلی به امارات در قرارداد مذکور اصرار ورزیده‌اند و قرار است گاز تولید شده از میدان سلمان برای شیرین‌سازی به پالایشگاه فازهای 6تا8پارس جنوبی انتقال یابد که به گفته مسئولان پروژه احداث خط انتقال گاز این میدان از سیری به پارس جنوبی نیز تا بهمن ماه امسال به اتمام می‌رسد.
براساس اظهارات دیوان محاسبات کشور در سال 84، تحقق این قرارداد در شرایط کنونی طی 25 سال ضرر 21 میلیارد دلاری را برای ایران به همراه خواهد داشت.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 19064

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین