معاون امور فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان خبر می دهد که آیین‌نامه ایجاد مراکز رسمی و تخصصی ازدواج را نهایی و برای تصویب به هئیت دولت ارسال کرده‌اند.

سید باقر پیشنمازی می گوید در خصوص مسئله ازدواج کارهای ناتمامی در سالهای قبل از جمله تاسیس یا حمایت از مراکز تخصصی ازدواج انجام شده که ناتمام مانده بود و ما در این مدت کوتاه حضورمان در وزارت ورزش بدلیل اهمیت موضوع، فوریت طرح را تدوین و نهایی کردیم.
معاون امور فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان ادامه می دهد:داوطلبانی که در صدد ایجاد مراکز مشاوره و ازدواج هستند از سوی ما احراز صلاحیت می شوند و تضمین ها و تعهدهایی از آنها دریافت می کنیم برخی از این موسسات کارشان حضوری و برخی غیرحضوری است. علاوه بر جوانان در سن ازدواج به افرادی که به هر دلیلی همسرشان را از دست دادند نیز خدمات همسرگزینی ارائه می شود.
آقایان و خانم ها می توانند از طریق سایت اطلاعات داوطلبان متقابل، همسر همتا و همطراز خود را جستجو و برای ازدواج اقدام کنند.
او می گوید الان هم  برخی از مراکز ازدواج حضوری و اینترنتی هم اکنون بدون پروانه فعالیت می کنند و ادامه می دهد : در گذشته 200 دفتر مشاوره تربیتی و روانشناختی مجوز گرفته اند اما درباره ایجاد مراکز ازدواج محدودیت کمی نداریم اما از لحاظ کیفی این مراکز شرایط سختی را باید داشته باشند. پروانه این مراکز یکساله است اما مدل سطح بندی را پیش بینی کردیم که اگر مرکزی دو سال پشت سر هم سطح یک را بیاورد به آن پروانه دائم داده شود و همچنین شرایط رقابتی را فراهم کرده ایم که مراکز به استانداردها پایبند باشند.
و در آخر هم می گوید"اگر بتوانیم از طریق این مراکز ازدواج را بیش از اینکه مبتنی بر احساسات باشد مبتنی بر عقل و دور اندیشی کنیم می توانیم بر کاهش آمار طلاق تاثیر بگذاریم."
این مراکز در حالی در حال راه اندازی است که مدت هاست کارشناسان نسبت به شیوع ازدواج های اینترنتی و ازدواج های حاصل از دوستی های خیابانی هشدار می دهند و تاسیس مراکز همسرگزینی در کشور را یکی ازگزینه ها برای حل مشکل ازدواج جوانان می دانند.
    دکتر علیرضا عصارنیا، معاون پیشین فرهنگی اجتماعی سازمان ملی جوانان درباره ضرورت راه اندازی مراکز همسریاب در جامعه پیش از این گفته بود: «کشور ما 15 میلیون جوان در آستانه ازدواج دارد که زنگ خطری برای مسئولان محسوب می شود. و به این نتیجه رسیده ایم که با تاسیس و راه اندازی این مراکز می توانیم شرایط آشنایی جوانان را فراهم کنیم.»
    عصارنیا با اشاره به این که مراکز همسرگزینی ازدواج در کشور بسیار اندک است، تاکید می کند: «متاسفانه هنوز نسبت به تاسیس مراکز همسرگزینی بسیار سطحی نگاه می کنیم. البته تعداد مؤسسه های همسرگزینی در کشور بسیار اندک است و هنوز فرهنگ مراجعه به این مراکز و استفاده از آن برای جوانان و خانواده های آنان درونی نشده است.»
        دکتر غلامرضا قاسمی هم درباره مراکز همسرگزینی ازدواج در جامعه می گوید: «مطمئناً مراکزی که بتوانند خودشناسی افراد را نسبت به ازدواج افزایش دهند برای جوانان لازم است اما باید توجه داشته باشیم این مراکز نباید دخالت در تشخیص جوانان درآستانه ازدواج داشته باشند.»وی می گوید: «در برخی مواقع شاهد هستیم که این مراکز عکس، آدرس و تلفن اشخاص را می گیرند و با فرد متقاضی آشنا می کنند که این موضوع به لحاظ روانشناسی صحیح نیست. حتی بعضاً دیده می شود که مراکز همسرگزینی به صورت غیرتخصصی فقط دختر و پسر را با هم آشنا می کند و خانواده ها را در جریان نمی گذارند. در مراکز همسرگزینی ازدواج باید در چارچوب فرهنگ اسلامی کشور فعالیت کنند. اطلاعات افراد باید دراختیار خانواده ها قرار گیرد و خانواده ها باید در جریان آشنایی دختر و پسر خود باشند.»
او می گوید: «در بسیاری از مواقع روش های سنتی ازدواج پاسخگو نیست و جامعه این ظرفیت را دارد تا مراکزی را تاسیس کند و در چارچوب فعالیت این مراکز دختر و پسر با یکدیگر آشنا شوند.»
 4545
کد خبر 191219

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
    74 16
    آخه آقا! شما خودت با اینا دختر یا خواهرتو شوهر میدی که برای مردم نسخه می پیچی؟؟؟؟؟؟؟ عجب زمانه ای شده!
  • بدون نام IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
    15 10
    این فرهنگ صد سال دیگه شاید جا بیوفته.
  • یوسف IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
    35 3
    به نظر من بیشتر مشکلات اقتصادی هست که باعث شده جوونا ازدواج نکنند. بیشتر تحصیل کرده و بدون درامد با چه امکاناتی تشکیل خانواده بدهند؟
  • Taser IR ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
    23 1
    نميدانم چرا وزارت خانه ها تا تأسيس ميشوند زود طرح ابكي مي أورند اصلا اين طرح مال فرهنگ ايران است ؟در ثاني سازمان جوانان كه موفق نبود حتي مراكزش را نظارت نمي كرد حالا مسئولي عوض شده استراتژي هم جديد شد !
  • امير IR ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
    36 1
    سلام؛ متاسفانه بايدعرض كنم كه خانه ازپاي بست ويران است ،خواجه دربند نقش ايوان است. عزيزان صد البته كه هر كسي دوست دارد آسايش داشته باشد يكي آسايش را در ازدواج مي بيند ويكي در انزوا دوست عزيز اگر مطلب بنده را بتواني به حضرات بفهماني لطفا" به ايشان بگو مسئله ازدواج فقط با راه اندازي اين مراكزميسر نمي شود جواني كه هيچ آينده شغلي و خوش بيني براي خود نمي تواند تصور كند چگونه ميخواهد اقدامي كنداو مي گويد من به تنهايي سربار خانواده ام هستم چطور قبول كنم يكي ديگر را هم با بدبختي خودم شريك كنم. والله هركسي ازدواج مي كند يا بسيار دل شير دارد يا پي عواقبش را پس برخورد بامشكلات خواهد ديد اين واقعيت است خودمان راگول نزنيم . من كار ميخواهم .كاري كه ازفرط خسته گيش به خانواده پناه ببرم.والسلام
  • بدون نام IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
    5 6
    بالاخره بيد از يه جايي شروع كرد...............بهتر از اينترنته
  • حسین IR ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
    32 0
    یه وقت از اصل موضوع دور نشید که علت اصلی ازدواج نکردن بیکاری و شرایط سخت اقتصادی است
  • میثم IR ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
    9 11
    اگه علمی باشه خیلی جالبه. یه همسر پیدا میکنی که از همه نظر بهت بخوره. به نظر من جالبه
  • محسن IR ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    4 0
    این روش ازدواج برای جامعه بصورت مسکن عمل می کند زیر ساختها را درست کنید
  • حمید IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    7 1
    من 32 سالمه بخاطر بیکاری و نبود شغل هنوز نتونستم ازدواج کنم با اینکه شدیدا نیاز دارم. هیچکس به فکر ما تو این مملکت نیست. اون 15 میلیون جوان که گفتید فاتحشون خونده شده
  • بدون نام IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۳
    0 2
    باسلام ،به نظر من بهترين راهكار ايجاد اشتغال جهت جوانان و ترويج فرهنگ ازدواج موقت است با شرايط ايده آل و تحت نظارت مسئولين تحصيلكرده و استفاده بيشتر از نظرات متخصصين روانشناسي و روانپزشكي در عرصه هاي ازدواج مي باشد .
  • صمد جعفری IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
    3 0
    ازآنجاکه درجامعه فعلی ما . انسانها چون سکه دورودارند . لذاانتظار ارایه خصوصیات واقعی به مراکزهمسرگزینی انتظاری بسیارخوشبینانه وغیرواقعی است . ودرست ازهمینجا است که شکست اغاز می شود . من سریالهای کره ای رابسیاردوست دارم وشیفته فرهنگ انسان سازانها هستم . البته انها امروز به نقطه ای رسیده اند که نیکان ماهزاران سال پیش درآن می زیسته اند و آن نقطه دروغ رابالاترین گناه میشمارد به همین دلیل فکر میکنم حتی اگرازدواجی هم به واسطه مراکز فوق ثبت شود سرانجامی نخواهد داشت به فرموده کوروش کبیر دستی که می بخشد از زبانی که دعا میکندپسندیده تراست پس ای بزرگان ایرانی کاغذهایی که برآن بیانیه های بی سرانجام را می نویسید بگذارید سپید بماند شاید که روزی مردی بر ان بنویسد . دوستت دارم . تمام

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین