انقلاب انرژی در صنعت : کوره ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گرادی با انرژی مفت

دانشمندان از انرژی خورشیدی برای گرم کردن یک جسم تا ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد استفاده کرده‌اند؛ این میزان برای تأمین انرژی کوره‌های فولاد کافی است. پژوهشگران نشان داده‌اند که انرژی خورشیدی چگونه می‌تواند جایگزین سوخت‌های فسیلی در فرآیندهای تولید در دمای بالا، مانند ذوب فولاد شود.

تینا مزدکی: برای تولید موادی مانند شیشه، سیمان و سرامیک، مواد خام اولیه باید تا دمای بالای ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد حرارت ببینند. در حال حاضر، استفاده از انرژی خورشیدی برای رسیدن به این دماهای سوزان پرهزینه و ناکارآمد است، ازاین‌رو برای تأمین انرژی کوره‌هایی که این مواد در آن ساخته می‌شوند، معمولا از انرژی مبتنی بر کربن مانند نفت یا زغال‌سنگ استفاده می‌شود. علاوه بر این محققان این پژوهش می‌گویند که این صنایع مسئول حدود ۲۵ درصد از مصرف جهانی انرژی هستند.

امیلیانو کاساتی، نویسنده مقاله و دانشمند مهندسی مکانیک و فرآیند در ETH زوریخ سوئیس گفت: «برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی، ما به‌طورکلی باید انرژی را کربن‌زدایی کنیم. مردم تمایل دارند که فقط به برق به‌عنوان انرژی فکر کنند، اما درواقع، حدود نیمی از انرژی به شکل انرژی حرارتی استفاده می‌شود.»

دانشمندان قبلاً صفحه‌های خورشیدی یا سیستم‌هایی گرمایشی را که تابش خورشید را از طریق آینه‌های ردیاب خورشید به گرما تبدیل می‌کنند، کشف کرده‌اند، اما این فناوری برای شکستن رکورد ۱۰۰۰ درجه سلسیوس (سانتی‌گراد) تلاش می‌کند. در مطالعه جدید، کاساتی و تیمش از خاصیتی به نام اثر تله حرارتی استفاده کردند. در این پروژه اساساً مواد نیمه شفاف به‌شدت نور خورشید را جذب می‌کنند و آن را دوباره به‌صورت گرما ساطع می‌کنند.

کوره‌ای زمینی که انرژی خورشید را به دام انداخته!

درواقع محققان تابش خورشیدی ورودی را به میله کوارتز مصنوعی که گرما را به دام می‌اندازد می‌تاباندند، سپس آن را به  ظرف سیلیکونی ماتی وصل کردند که گرمای کریستال را جذب می‌کرد. هنگامی‌که نور ورودی با شدت ۱۳۵ برابر تابش معمولی آفتاب تابید، دمای صفحه جاذب به ۱۰۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید، درحالی‌که میله کوارتز در دمای ۶۰۰ درجه سانتی‌گراد باقی ماند.

در تحقیقات قبلی که از کوارتز مصنوعی برای به دام انداختن انرژی خورشیدی استفاده نمی‌کرد، اثر تله حرارتی فقط  تا ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد داغ می‌کرد. بر اساس این بیانیه، محققان در مرحله بعد مواد مختلفی ازجمله مایعات و گازهایی را که می‌توانند به‌عنوان تله‌های حرارتی عمل کنند، آزمایش کردند و موفق شدند به دماهای داغ‌تری برسند.

در مرحله بعد، محققان چگونگی استفاده از این فناوری را در مقیاس بزرگ‌تر برای دادن شانس بیشتر استفاده در صنایع بررسی خواهند کرد. کاساتی می‌گوید:«انرژی خورشیدی به‌آسانی در دسترس است و اکنون فناوری نیز در دسترس است. برای ایجاد انگیزه در پذیرش صنعت، ما باید قابلیت اقتصادی و مزایای این فناوری را در مقیاس گسترده‌تر نشان دهیم.»

منبع: livescience

227323

کد خبر 1914527

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • محمد IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
    18 0
    👌🌹
  • محسن IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
    19 9
    اگر نفت وگاز نداشتیم شاید مانند فنلاند و هلند و.... پیشرفت کردیم. زالوهای استعمار تا نفت داریم دست از سر ما بر نمی دارند.
    • یک فرد IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      23 4
      حرفه ای پوپولیستی و کیلوئی همیشه شنوا دارد و قابل اعتنا تصور میشود!!خیلی از ممالک دنیا نفت و گاز ندارند،پس چرا پیشرفته نیستند؟؟؟کل بحث استعمار برای دویست سال اخیر است در بیشتر ممالک،،دلیل ضعف ممالک عقب مانده و نیمه عقب مانده در باورها و نگاه مردمان و حاکمان متبوعه آنهاست ،استعمار بخش اندکی از عقب ماندگی آنها را پوشش میدهد،،لطفا پوپولیسم و ذهنیت دائی جان ناپلئون را فراموش کنید
    • حیدر صالح IR ۰۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
      3 7
      اگر مملکت قدرتمند سیاسی و نظامی و اقتصادی شود همه مشکلات حل می شود
  • IR ۰۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
    2 1
    انرژی گرانبهای خورشیدی رو که مفت به ما میرسه رو جایگزین سوخت های آلوده کننده فسیلی کنیم.🖕🖕
  • بنده خدا IR ۰۵:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
    0 9
    نقل است از مرحوم دکتر مصدق که هنگام خروج از دادگاه لاهه در زمان جنگ ملی شدن صنعت نفت روی پله‌های سنگی ساختمان لاهه به وضوح گفته ای خدا چه می شد این نفت را به ما نمی دادی چه می شد !!!!
    • حمید IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
      16 1
      هر چ میکشیم از همین نگاه های کوچک و انحرافی است ک از زمان مصدق بیشتر باب شد فک میکردن برای مبارزه با استعمار مشکل نفت و منابعه. در صورتیکه مشکل از جهل و نادانی و خیانت است.
  • س IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
    1 2
    سلام استفاده از انواع انرژی پاک تجدید پذیر در اطراف که به فورم یافته میشه و حذف انرژی‌های آلوده کننده و مدیریت ابرو انتقال واتصال دودریادبهم و انجام هر غیر ممکن گاشت درختان مثمر غیر نثمررکمواب همه جا حتی در جاده‌ها و توسعهدراهها ونزدیک شدن مکانهادبهم و رسیدکی بخ جاده‌ها شهری بیت شهری روستایی و احداث مناسب با هنه امکانات برایدخودروهای سنگین و خارجدشدن شهرها ازدحالت عبوری و افزایش ورودی وخروجیها وزیبا سازی اونا و ایجاد کند رو
  • مصطفی IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
    4 1
    بسیار عالی ان شاالله زودتر انرژی‌های خورشیدی و هسته ای جای انرژی های فسیلی بگیره
  • مهدی IR ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
    2 1
    چی شد؟؟؟؟؟ از خورشید چی گرفتند!!!!!!!
  • بنده خدا IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
    7 0
    افرین خسته نباشید خدمت گذاران انسان وانسانیت. درود بر شما
  • حسن IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
    1 3
    تاجمعیت کره زمین کاهش نیابدمشکلات محیط زیستی هم هست جهان گنجایش ۲میلیاردنفرراداردنه بیشترانشااله هوش مصنوعی این مشکل راحل خواهدکرد
    • امیریادگار IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
      2 0
      راضی به مرگ مردمان نباش ،سرزمین خدا بسیار وسیع وبزرگ است از کجا معلوم اولین قربانی خودت نباشی؟
    • امیر IR ۰۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
      2 0
      جمعیت زمین بالاست چه حرف مفت و بی سر و ته ای گفت این دوستمان .مزاح کرد فکر کنم. میخاست یادمان بیندازد که به نام و یاد خدا و با توکل بر او انسان بر هر سختی پیروز است. شکر گزاری بر خدا .پر توقع نبودن و بی انصافی نکردن بر کاری که خود توان آن را نداری.این بندگیست
  • رسول IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
    3 1
    اگه اقتصاد آزاد شود، مغز های این کشور چنان انقلابی در صنعت کنند دنیا انگشت به دهان بماند
  • عباس IR ۲۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
    0 2
    اینها را ولش کنید پشت به آفتاب بنشینید بیشتر دردهای بدن از بین می‌ره امتحان کنید یا پا برهنه روی سنگ‌ها راه برید خیلی بیماری ها درمان می کند ولی رو به آفتاب ننشینید ضرر دارد
  • IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
    1 0
    بسمه تعالی.صنایع کشور ما مخصوصا بخش صنایع فلزی،باید توجه جدی کنند و ببینند چقدر بهره وری دارند.این صنایع محترم که مدیریت آنها در اختیار حلقه های بسته مدیریتی قرار دارد،و محصولات و فرآورده های خود را با قیمت ارز به نرخ آزاد بازار به فروش می‌رسانند و از آن طرف سوخت‌های هیدروکربوری و فسیلی و برق خود را با قیمت‌های یارانه ای دریافت میدارند،آیا نباید مورد محاسبه بیشتر قرار گیرند؟در مورد آب هم به همین صورت است.دولت محترم و بیت المال هزینه های فراوان می‌کند و بار سنگین این هزینه ها را بدوش میگیرد،بعد مدیران این صنایع با فراغ خاطر و بدون فکر کردن به این مشکلات، هیچ اندیشه و تفکری برای بهره وری بیشتر و کمک گرفتن از مغزهای خلاق و فناور کشور نمیکنند و کسی هم نیست آنان را به محاسبه بکشاند.یکی از بزرگترین گلایه های مردم و اندیشمندان دلسوز کشور و معتقدان به امامین انقلاب و نظام و کشور،همین مسائل است.آقا خوب درها را باز کنید و متفکران خلاق و مبتکر را در این جهت تشویق و ترغیب کنید،نه اینکه طرحها و تفکرات آنها را به نحوی استراق سمع کنید و به نام خود و اطرافیان خود از آنها سوءاستفاده کنید.این یکی از عوا
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
    0 2
    این یکی از مهمترین عوامل نارضایتی و فرار مغزها و سرمایه های انسانی و مادی و معنوی کشور است.با کمال تأسف