مخالفت تشکیلات خودگردان فلسطین با بررسی گزارش کمیته حقیقتیاب سازمان ملل در خصوص حوادث غزه، نه تنها خشم فلسطینیهای ساکن غزه را برانگیخته است بلکه صدای اعتراض عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب را هم درآورده است. دبیر کل اتحادیه عرب در مصاحبهای با روزنامه الشرق الاوسط مخالفت خود را با هرگونه اعمال تأخیر و رها کردن بررسی گزارش کمیته حقیقتیاب سازمان ملل اعلام کرد.
عمرو موسی در ارزیابی تهدیدهای بنیامین نتانیاهو مبنی بر راکد کردن فرآیند صلح در صورت ارائه گزارش قاضی ریچارد گلدستون، گفت: آنچه که دو روز پیش در ژنو روی داد از نظر ما بسیار منفی و خطرناک بود، هیچکس پیش از این تصمیم با ما مشورت نکرد و من به شدت از این برخورد متأسفم؛ این مسئله موجب تهوع من شد زیرا زمانی که یک گزارش بینالمللی به مأموریت سازمان ملل متحد جهت انجام تحقیقات در خصوص جنایاتی که علیه مردم فلسطین در غزه روی داده، تنظیم شده است رها کردن آن جایز نیست. این مسئله به شکافی ناگهانی در موضعگیری اعراب منجر میشود و طی روزها و هفتههای آینده پیامدهای خود را بر جای خواهد گذاشت.
وزیر اقتصاد فلسطین در اعتراض به موضع اخیر تشکیلات خودگردان فلسطین که خواستار تعویق بررسی گزارش گلدستون درباره جنایتهای رژیم صهیونیستی در جنگ غزه شده بود، از سمت خود استعفا کرد.
مخالفت محمود عباس با بررسی به موقع گزارش گلدستون در شورای حقوق بشر سازمان ملل در داخل فلسطین نیز مخالفتهای گستردهای را رقم زده است. مشهودترین این مخالفتها استعفای وزیر اقتصاد فلسطین بود. باسم خوری در اعتراض به عملکرد تشکیلات خودگردان فلسطین از سمت خود کنارهگیری کرده است. روزنامه ایندیپندنت در تازهترین افشاگری خود ادعا کرده است که اسرائیل پروژه مخابراتی حیاتی را در کرانه باختری آغاز کرده بود و پس از انتشار گزارش گلدستون، نتانیاهو محمود عباس را تهدید به ترک این پروژه کرده بود. در شرایطی که پیش از این بسیاری از تحلیلگران ادعا میکنند که بیبی عباس را به ترک مذاکرات صلح تهدید کرده است اما افشاگری این روزنامه ابعاد تازهای از روابط تشکیلات خودگردان فلسطین با سران اسرائیل را آشکار میکند.
نظر شما