به گزارش خبرآنلاین، افزایش طلاق های توافقی به این دلیل و آسیب های محتلف آن باعث شد که این معافیت مسکوت بماند. اما در قانون جدید نظام وظیفه، پیش بینی شده است که تنها پسر مادر طلاق گرفته، 30 ماه پس از تاریخ طلاق می تواند معافیت کفالت بگیرد. سردار موسی کمالی، جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره معافیت کفالت مادر به خبرآنلاین گفت: "در قانون قبلی زنی که شوهر نداشت اگر ازدواج می کرد دیگر فرزندش معاف نمی شد اما در قانون جدید حتی اگر مادر ازدواج کند و همسرش یا خودش نیازمند مراقبت باشد فرزندش معاف می شود. یا مثلا ما قانون کفالت مادر مطلقه را داشتیم که به دلیل افزایش طلاق و آسیب های فراوانی که داشت لغو شده بود؛ مادری آمده بود پیش ما و می گفت به طور توافقی برای معاف شدن فرزندش، از همسرش طلاق گرفته، مهر یهو همه چیز را بخشیده، اما شوهرش دیگر مراجعه نمی کند. نشسته بود تا تکلیفش را مشخص کنیم. به همین دلیل این قانون لغو شد."
به گفته او چند سال پیش زمان مورد نیاز برای معافیت کفالت 5سال بود که به دلایلی لغو شد، اما پس از آن طلاق های صوری و توافقی زیاد شد: "اکنون و در قانون جدید مدت زمان مورد نیاز شده 30 ماه از تاریخ متارکه پدر و مادر و پس از آن پسر می تواند معاف شود."
سردار کمالی همچنین درباره افزایش یا کاهش معافیت ها در قانون جدید سربازی گفت: "در کل برخلاف تصورها، ما پیش بینی می کنیم که با اجرای قانون جدید سربازی 10 تا 15 درصد آمار معافیت افزایش یابد.چون علاوه بر معافیتهای قبلی برای خانواده هایی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند هم معافیتهایی درنظر گرفتیم."
مشروح گفتگوی خبرآنلاین با جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره قانون جدید نظام وظیفه را اینجا بخوانید.
4747
نظر شما