به گزارش خبرآنلاین، صنمبر صدیقی - فوق تخصص خون و سرطان در گفتوگو با ایسنا، گفت: سارکومها سرطانهای شایعی نیستند و تنها حدود یک درصد سرطانهای بدخیم را تشکیل میدهند.
صدیقی با اشاره به اینکه سرطان سارکوم، استخوان و بافتهای نرم مانند عضلات، بافت چربی، جدار احشا و بافتهای عصبی، ... را درگیر میکند و گاهی منشا بافت طبیعی مشخصی در بدن ندارد، گفت: تومورهای نسج نرم اغلب خوش خیم و بدون درد هستند و از انجایی که تومورهای بدخیم نسج نرم ناشایع هستند، مدتها علائمی را در بیمار ایجاد نمیکنند. در همین راستا ممکن است فرصتهای طلایی برای درمان از دست برود.
به گفته وی، افراد نباید با مشاهده هر تودهای، تصور کنند که چون درد ندارد و لاغر نشدهاند، مهم نیست و نسبت به آن بیتوجه باشند. بخصوص توده هایی که رشد سریع دارند حتی اگر علایمی ایجاد نمی کنند، نیاز به بررسی پزشکی دارند؛ چراکه اگر سارکوم دیر تشخیص داده شود ممکن است در مراحل امکان جراحی محدود و حفظ ارگان نباشد.
صدیقی افزود: از آنجایی که سارکومها تومورهای ناشایعی هستند، نیاز به گروههای خبره پزشکی برای تشخیص و درمان بیماران مبتلا وجود دارد.
صدیقی با اشاره به این نکته که سرطانهای سارکوم ناشایع هستند، گفت: در بسیاری از موارد درمان بر اساس هنر و تجربه تا شواهد محدود کارازماییهای بالینی استوار است. با توجه به پیچیدگی های تشخیصی و درمانی این تومورها، درمان، اهمیت فوقالعاده و نیاز بهکار تیمی دارد. بر همین اساس راهاندازی شبکه و یا مجموعه ای متشکل از پزشکان پاتولوژیست، انکولوژیست، جراح سرطان در مراکز دانشگاهی با قابلیت مشاوره و اطلاع رسانی مراکز کوچک و شهرستانها برای تشخیص به موقع و درمان صحیح این بیماری ضرورت دارد.
۲۳۳۲۳۳
نظر شما