در ادامه خلاصه برخی از آخرین اخبار رسانههای خارجی فارسی زبان میآید:
*رادیو فردا*
ارسال پارازیت روی ایران از نقطهای در سوریه و ناراحتی آمریکاییها
شورای اطلاع رسانی دولت آمریکا ( بی بی جی) در بیانیه ای که روز سیزدهم ژانویه منتشر شد، ایجاد اختلال عمدی در پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی بین المللی برای ایران را نقض و تهدیدی برای حقوق بشر دانسته و به شواهد جدیدی اشاره کرده است که نشان می دهد اکنون برخی از این پارازیت ها و اختلال امواج از خاک سوریه ارسال می شوند.
شورای اطلاع رسانی دولت آمریکا ( بی بی جی) در بیانیه ای که روز سیزدهم ژانویه منتشر شد، ایجاد اختلال عمدی در پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی بین المللی برای ایران را نقض و تهدیدی برای حقوق بشر دانسته و به شواهد جدیدی اشاره کرده است که نشان می دهد اکنون برخی از این پارازیت ها و اختلال امواج از خاک سوریه ارسال می شوند.
« آندره مندز » مدیر بخش فنی، خذمات و نوآوری در شورای اطلاع رسانی دولت آمریکا گفت: «محل ارسال پارازیت و اختلال های اخیر در امواج ماهواره یوتل ست نقطه ای در اطراف شهر دمشق است. پخش برنامه های فارسی صدای آمریکا و شبکه بی بی سی تحت تاثیر این اختلال ها قرار گرفته اند.»
*رادیو فرانسه*
ابراز نگرانی عراق و امارات از تشدید تنش در منطقه و توسل به گزینۀ نظامی علیه ایران
وزیران امورخارجه عراق و امارات در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک علیه تشدید تنش در منطقه و به ویژه تنگۀ هرمز هشدار داده و خواستار عدم توسل به گزینۀ نظامی برای حل بحران هسته ای ایران شدند.
وزیران امورخارجه امارات متحدۀ عربی و عراق، ضمن ابراز مخالفت خود با توسل به گزینۀ نظامی در ارتباط با برنامۀ هسته ای ایران خواستار تلاش برای کاهش تنش در منطقه شدند.
هوشیار زیباری- وزیر امور خارجه عراق، گفت: عراق خواهان تشدید تنش و وخیم تر شدن وضعیت در منطقه نیست و نمی خواهد که در برابر ایران از گزینه نظامی استفاده شود. بلکه خواهان آرام کردن اوضاع و گفتگو ومذاکره هستیم.
شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان- وزیر امور خارجه امارات، نیز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای عراقی خود تأکید کرد که تشدید نتش برای هیچ یک از کشورهای منطقه و ثبات بازارهای نفتی مفید نیست.
*دویچه وله*
روسیه: حمله نظامی به ایران وضع را خرابتر میکند
روسیه میگوید که با تحریم نفتی ایران موافق نیست و با حمله نظامی به این کشور نیز مخالف است. با این همه، اقدام ایران به شروع غنیسازی بیستدرصدی اورانیوم از نظر روسیه منفی و ناقض مصوبات شورای امنیت است.
روسیه حمله نظامی احتمالی به ایران برای حل مناقشه اتمی این کشور را غیرقابل قبول خواند. به گفته گنادی گاتیلوف، قائم مقام وزیر خارجه روسیه، به هیچ وجه نباید اجازه داد که چنین اقدامی عملی شود، زیرا وضعیت را به مراتب بدتر خواهد کرد.
گاتیلوف در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو سخن میگفت، جنبه نظامی برنامه هستهای ایران را ادعایی اثباتنشده توصیف کرد و افزود: «با این همه رهبران بسیاری از کشورها کماکان ابایی ندارند که آشکارا از احتمال یک حمله نظامی به ایران سخن بگویند.»
سخنان گاتیلوف مضمونی مشابه اظهاراتی دارد که در روزهای اخیر بر زبان برخی دیگر از مقامهای بلندپایه روسیه جاری شده است. نیکولای پاتروشف، رئیس شورای امنیت روسیه اخیراَ ابراز نگرانی کرد که مناقشه میان جمهوری اسلامی با آمریکا به یک درگیری نظامی کشیده شود. دمیتری روگوزین، نماینده روسیه در ناتو نیز روز جمعه، 13 ژانویه در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل گفت که مسکو هرگونه درگیری نظامی در ایران را تهدیدی مستقیم علیه امنیت خود تلقی میکند. نشریه "نزاویسیمایا گازتا" چاپ مسکو نیز اخیراَ از آمادهشدن ارتش روسیه برای یک رزمایش بسیار گسترده خبر داد که هدف آن هشیاری و عدم غافلگیری در صورت حمله آمریکا به ایران عنوان شده است.
29219
نظر شما