زهرا تالانی:هنوز تکلیف این طرح مشخص نشده است که دوباره می گوید:لایحه مرخصی سه ساله به دانشجویانی که مادر میشوند به کمیسیون لوایح دولت ارائه شده است.
وی با بیان اینکه در لایحه پیشنهادی مادران پس از اتمام مرخصی زایمان می توانند سه سال به مرخصی بدون حقوق اما با بیمه و لحاظ شدن در سنوات بازنشستگی بروند ادامه می دهد: در پایان این سه سال مادران سه سال نیز به دورکاری می روند و تا 6 سالگی در کنار فرزندانشان هستند. همچنین دانشجویانی که در زمان تحصیل بچه دار می شوند تا سه سال به سنوات تحصیلی آنها افزوده می شود.
پدران هم به مرخصی میروند
علاوه بر وعده هایی که هر روز درباره مرخصی زایمان زنان داده می شود ، قرار است به پدران هم مرخصی دوهفتهای بعد از تولد نوزاد داده شود.
این طرح برای اولین بار در ایران در کمیسیون بهداشت بررسی می شود اما در بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آسیایی نظیر ژاپن سالهاست که مرخصی تشویقی پدران مورد استفاده قرار میگیرد.
امنیت متزلزل اقتصادی
در حال حاضر مادرانی که در دوره مرخصی زایمان هستند، حقوق دریافت نمیکنند، معمولا بعد از پایان این دوره و حتی چند ماه بعد از شروع مجدد کار با مراجعه به مراکز بیمه مربوط، حقوق پایه همان دوره را یکجا دریافت میکنند.
این در حالی است که هزینه زندگی با به دنیاآمدن نوزاد در همه خانوادهها افزایش مییابد و مسلما دریافت حقوق در دوره مرخصی زایمان میتواند بخش زیادی از این هزینهها را جبران کند. با این تفاسیر بدون درآمد ماندن 9 ماهه مادران در صورت تصویب این طرح امنیت اقتصادی مادران و خانواده را تهدید کرده و حتی میتواند آنها را نسبت به استفاده از این مرخصی منصرف کند.
نظر مسئولان درباره افزایش مرخصی زایمان:
نام مسئول | موضوع اظهار نظر |
طیبه صفایی عضو فراکسیون زنان مجلس | تا کنون تقاضایی در خصوص افزایش مدت مرخصی زایمان زنانی که فرزند دوقلو دارند به فراکسیون زنان مجلس ارائه نشده است چرا که تعداد زنانی که فرزند دوقلو به دنیا آورده و شاغل هستند بسیار کم است. |
فاطمه آلیا عضو فراکسیون زنان مجلس | دولت افزایش مرخصی زایمان زنان شاغل که را به صورت لایحه به مجلس آورد و در ماههای آخر سال 85 در کمیسیون اجتماعی به تصویب رسید و برای آن که در دستور عادی مجلس نماند، از ماده 102 آییننامه داخلی استفاده کرده و درخواست اولویت آن را دادیم اما هنوز تصمیمی گرفته نشده است. |
حسین حسنی بافرانی عضو کمیسیون بهداشت مجلس | این موضوع از مجلس هفتم مطرح بود که با پیشنهاد دولت به صورت لایحه به مجلس آمد.وی افزود: مرخصی زایمان در حال حاضر حدود 6ماه است اما به دلیل حساسیت های بالای شیردهی و اهمیت آن در سال اول زندگی نوزادان که به تقویت بنیه جسمی و روحی آنها منتهی می شود این دغدغه احساس شد که مدت مرخصی زایمان افزایش یابد. |
علیرضا مصداقی نیا معاون بهداشت وزیر بهداشت | این افزایش مرخصی به دلیل رفاه حال زنان در مراقبت از نوزاد خود و همچنین برخورداری نوزادان از تغذیه با شیر مادر در منزل است. این طرح نوعی حمایت از مادر و نوزاد به شمار می رود که طی آن مدت قبلی مرخصی مادران هنگام زایمان افزایش می یابد. |
نظر شما