خبر ترور شهید مصطفی احمدیروشن، یکی از دانشمندان هستهای کشورمان، ازجمله وقایعی است که بار دیگر انگشت اتهام را متوجه قدرت هایی کرد که در صدد به انحصار درآوردن علوم و فناوری های نوین و محروم نمودن ملت های خارج از دایره سلطه خود، از دسترسی به مرزهای دانش های برتر هستند.
قبل از ترور اخیر نیز؛ هر از چندگاهی انعکاس خبر کشته شدن دانشمندانی با ملیت های مختلف در رسانههای جمعی، افکار عمومی را جریحهدار کرده بود و پرواضح است که ترور شهید احمدیروشن اولین اقدام از این دست نبوده و اگر چارهای اساسی برای آن اندیشیده نشود، آخرین آن هم نخواهد بود.
از طرف دیگر؛ باید اذعان داشت که عالمان و دانشمندانی که با تلاش و کوشش علمی خود، پنجرههای جدیدی از دنیای ناشناخته را بر روی بشریت میگشایند و حاصل کوشش آنان در قالب های مختلف، در خدمت رفاه و آسایش عموم ملتها قرار میگیرد، در واقع سرمایههای معنوی بشریت و میراث گران بهای جهانی به حساب میآیند که صرفنظر از ملیت، نژاد، مذهب، حوزه جغرافیای زندگی و گرایشات سیاسی آنان، متعلق به تمام ابناء بشر می باشند.
از این منظر؛ کسانی چون ابن سینا، زکریایرازی، ادیسون، اینشتین و دیگر پیش قراولان علم و فناوری، متعلق به حاکمیت سیاسی - جغرافیای خاصی نیستند و در مرز زمان و مکان محصور و زندانی نخواهند ماند. بنابراین، دانشمندان هر عصر و زمانی را باید متعلق به تمامی ملت های معاصر و نسل های بعد تمام ملت ها دانست و نباید اجازه داد که قدرت های مسلط جهانی، آنها را در انحصار خود گرفته، و با استثمار و بهرهگیری از حاصل تلاش علمی آنان، به بردهداری مدرن پرداخته، دیگر ملت ها را از نعمت وجودی آنها محروم نمایند. یا امنیت جانی آن عدهای را که حاضر به پذیرش سلطه آنها نباشند، به مخاطره اندازند.
ازاینرو؛ لازم است سازمان های بینالمللی و حامیان حقوق بشر، انجمن ها و سازمان های مردم نهاد فعال در عرصه حقوق بین الملل و نهادهایی مانند سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد(UNESCO) که همکاری میان ملت ها، با هدف پیشبرد صلح و رفاه همه گانی را در زمره وظایف خود می دانند، از طریق برپایی نشست هایی با مشارکت نمایندگان دولت ها و ملت های مختلف، مقدمات لازم برای حمایت بینالمللی از دانشمندان جهان را فراهم نمایند و هرگونه اقدام در جهت سلب امنیت این سرمایههای معنوی جهانی را در زمره جرائم بینالمللی قرار دهند.
براین اساس؛ جمعیت اسلامی وکلای دادگستری (جاودان) با محکوم نمودن ترور ناجوانمردانه شهید احمدیروشن، از متولیان امور در وزارت امور خارجه، قوه قضائیه و کانونهای وکلای دادگستری انتظار دارد، زمینه برگزاری همایشی با مشارکت صاحبنظران حقوق بینالملل، سازمان ها و نهادهای فعال در زمینه حقوق بینالملل را با هدف تامین امنیت جانی و سلامت جسمی دانشمندان در تمامی کشورها را بوجود آورند.
از دیگر سو؛ نباید فراموش کرد که دانشمندانی چون احمدیروشن، سرمایههای ملی گران بهایی هستند که ارزان بدست نیامده و ازدست دادن آنها، به سادگی جبران شدنی نیست. براین اساس؛ نمی توان پذیرفت که افرادی چون شهید عزیزمان - که حسب اعلام رسانهها، در لیست ترور موساد قرار داشته - بدون اتخاذ تدابیر امنیتی موثر، به امان خدا رها گشته، فرصت شکار آنها به راحتی دراختیار دشمن گذاشته شود. بهراستی؛ پاسخ کسانی که وظیفه حفظ این گوهران گرانسنگ را برعهده داشته و دارند در پیشگاه ملت بزرگ ایران و نسل های آینده چیست؟ چرا در کنار این همه تاختن به دشمن خارجی، نیمنگاهی هم به مسئولیت خودمان در حفظ این سرمایههای ملی نمی شود؟ چرا هیچکس پاسخگوی کوتاهی و قصوری که در تامین امنیت جانی شهید احمدیروشن داشته، نمی باشد؟
ما به عنوان قطرهای کوچک از دریای بیکران ملت بزرگ و انقلابی ایران، اعلام میداریم که هیچ عذری در کوتاهی متصدیان حفظ سلامت جسمی و امنیت جانی دانشمندان کشورمان پذیرفته نیست و کسانی که در این زمینه قصور ورزیدهاند، اگر از مسئولیت خود کنارهگیری نمیکنند، حداقل با عذرخواهی از پیشگاه ملت بزرگ ایران، رهبر معظم انقلاب اسلامی و بازماندگان این شهیدان بزرگوار، مرهمی بر زخم آنان بگذارند.
*دبیر کل جمعیت اسلامی وکلا
/29214
نظر شما