ابتدا فرض بر آن بود که بانک مرکزی همانند سال گذشته می تواند بر این مشکل فائق آید اما در نهایت بانک مرکزی از دولت درخواست کمک کرد و در چنان شرایطی سیاست های دولت باید به گونه ای می بود که آزمون و خطا نداشته باشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در توضیح دلایل  آشفتگی اخیر بازار ارز اظهار داشت: سازگار نبودن الگوی ارزی و تجاری، وجود مانع در نقل و انتقال و همچنین تبدیل ارز ها به دلیل تحریم اقتصادی، از دست دادن کارایی شیوه های ساختاری بازار ارز و دامن زدن برخی افراد در این بازار از دلایل ایجاد آشفتگی در بازار ارز بود که مجموعه این عوامل منجر به ایجاد پدیده دلاری شدن در کشور و افزایش تقاضا شد به نحوی که بیشتر افراد سعی می کردند دارایی های خود را به سایر ارز ها تبدیل کنند.

‌شمس الدین حسینی شب گذشته در برنامه زنده تلویزیونی نگاه یک، در مورد آشفتگی اخیر در بازار ارز و سکه افزود:وضعیت عرضه و تقاضا در بازار ارز با سایر بازار های همانند بازار تیر آهن متفاوت می باشد،ضمن آنکه نظام ارزی کشور نظام شناور مدیریت شده است.

وی افزود: برای حل این مساله علاوه بر آنکه نظام شناور مدیریت شده را دنبال کردیم و از نقل و انتقال فیزیکی ارز جلوگیری شده است. همچنین با همکاری مطبوعات و با فعال کردن ابزار هایی در بازار پول همانند افزایش سود سپرده ها ثبات و آرامش را به نظام پولی و ارزی بازگرداندیم.

سخنگوی اقتصادی دولت دلیل تاخیر دولت برای ایجاد ثبات در بازار ارز را این گونه توضیح داد: ابتدا فرض بر آن بود که بانک مرکزی همانند سال گذشته می تواند بر این مشکل فائق آید اما در نهایت بانک مرکزی از دولت درخواست کمک کرد و در چنان شرایطی سیاست های دولت باید به گونه ای می بود که آزمون و خطا نداشته باشد.

وی افزود:اما در حال حاضر بازار غیر رسمی ارز با شوک معکوس مواجه شده و قیمت ها در این بازار با لختی و چسبندگی در حال کاهش است .

وی در پاسخ به این سوال که چرا همزمان با تک نرخی شدن ارز باز هم قیمت ها در بازار متفاوت است، گفت:‌بانک مرکزی نرخ بازار اصلی و فرعی را یکسان کرد .

حسینی افزود:‌در گذشته به دنبال آن بودیم که نرخ در بازار غیر رسمی را تعدیل کنیم و به همین دلیل بانک مرکزی ارز را عرضه می کرد ولی در ماه های اخیر این سیاست کارایی نداشت.

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص شایعات تامین بودجه از محل فروش ارز  و سکه گفت:‌ نرخ دلار در بودجه سال 90 هزار و 50 تومان پیش بینی شده بود و قرار بود اگر با نرخی بالاتر نفت به فروش برسد در ردیف دیگر واریز شود و مجموع مابه التفات ارز در 10 ماهه امسال رقم زیادی نیست.

 

سخنگوی اقتصادی دولت در مورد مسایل پیش آمده در مورد افزایش نرخ سود بانکی نیز گفت:دولت بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تمایلی به افزایش نرخ سود نداشت اما شورای پول و اعتبار تصمیم به افزایش نرخ سود تسهیلات گرفت ، ولی از آنجایی که بانک ها باید 15 درصد سپرده قانونی را نزد بانک مرکزی قرار دهند و یک تا دو درصد هزینه باید پرداخت کنند بر اساس منطق اقتصادی نمی توانند سودی بالا تر از 20 درصد ارایه دهند.

وزیر اقتصاد بار دیگر تاکید کرد که قبول نکردن یک ضامن برای تسهیلات زیر 10 میلیون تومان تخلف است.

 

حسینی همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص وضعیت استعفای اصغر ابوالحسنی، معاون بانک بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی توضیح داد: بعد از جریان استیضاح این درخواست مطرح شد و من موافقت کردم اما با توجه به سختی جا به جایی ها وی همچنان در مسولیت خود فعالیت می کند.

/3131

کد خبر 197454

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حميد IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    86 2
    قابل توجه آقاي بهمني . پيشنهاد ميكنم شما هم يك مصاحبه انجام دهيد
  • سبلان IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    84 3
    ما که نمی دونستیم ....پس تقصیربانک مرکزی بوده ای ول
  • منصور اميريان IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    79 3
    سلام. اين ديگر بي انصافي تام و تمام است كه آشفتگي بازار را به ناتواني بانك مركزي ارتباط دهيد. مهمترين راه كار اتخاذ شده جهت سركوب التهاب بازار آشفته افزايش نسبي سود بانكي بود كه رئيس كل محترم بانك مركزي چندين بار پيشنهاد انرا داده بود ولي وزير محترم اقتصاد خوشان اولين مخالف آن بوده و هنوز هم به تعين سقف مصوب نشده 20 درصد بر نظر اشتباه خود تاكيد دارند و بانكها را تهديد مي كنند!! اعتراف به اشتباه خدا شاهد است كه سخت نيست. راه گشاست. نمي خواهد بصورت علني ولي يواشكي مشاورين خود را تغيير دهيد. بانك مركزي هم البته بايد دقيق نظارت نمايد از جمله محاسبه سود قطعي و حساب و كتاب كه بانكها متوجه حدود خود باشند. موفق باشيد.
  • شهروند IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    111 0
    به نظر شما چه کسانی این حرفها را باور می کنند. هرروز تقصیرهارا به گردن کسی می اندازد تا دیروز سایتها مقصر بودند.
  • بدون نام IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    90 0
    وزير كه ميگفت كار خبرگزاري ها و برخي سايت ها و روزنامه ها بوده، مگه فراموش كرده اينا رو گفته؟
  • بدون نام IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    94 0
    ظاهرا همه مقصرند غیر از وزیر
  • بدون نام IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    97 0
    آقای وزیر محترم ! شما وبانک مرکزی خودتان را ناراحت نکنید؛ هیچکدامتان در آشفتگی بازار نقش نداشتیدمقصر اصلی مردم بودندوباید از شما عذر خواهی کنند!!!!!!
  • بدون نام IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    23 17
    اینکه عین علی دلیی گناه رابه گردن بازیکنان می اندازد.
  • بدون نام IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    58 0
    یک هفته بعد: باران عامل گرانی ارز بود دو هفته بعد: باد عامل گرانی ارز بود سه هفته بعد: مگر ارز گران شده؟؟؟؟
  • بدون نام US ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    35 0
    ما بارها از طریق همین رسانه ها شنیدیم که آقای بهمنی تاکید بر افزایش نرخ سود داشت ولی با او مخالفت می کردند همین اواخر مصوبه شورا پول و اعتبار چند روز بود که منتظر امضا بود؟
  • بدون نام JP ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    56 0
    آقای وزیر میترسه پست وزارت را ازش بگیرن داره دنبال یک مقصرمیگرده.نترسید آقا. اگرقراربود شمارا تعویض نمایند در ارتباط با پرونده اختلاس3000میلیلردی اینکار رو میکردن.
  • بدون نام IR ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    43 0
    لطفا بفرماييد ناتواني چه نهادي باعث تورم و گراني وحشتناك گوشت و مرغ، لوازم خانگي ، زمين و مسكن، تورهاي مسافرتي و ... شده است؟!
  • حسام IR ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    4 0
    هر چند بانک مرکزی در این چند ماه اخیر اشتباهاب فراوانی داشت، ولی در این مورد مقصر اصلی خود دولت بود. اظهارات نسنجیده معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهوری که مصوبه شورای پول و اعتبار را از بیخ و بن تکذیب نمود و نیز مخالفت شحص وزیر با افزایش سود بانکی که در نهایت باعث گردید رئیس جمهوری علیرغم میل باطنی اش و در آن شرایط حساس با آن موافقت کند، همه و همه ثابت می نماید که حرف های جناب حسینی درست نیست
  • بدون نام IR ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    15 0
    اره تقصير ابرو بادو مه خورشيده شما كه معتقدي دلار ١٠٠٠٠توماني هم رو اقتصادما تعصيري نداره پس اصلا خودتو ناراحت نكن
    • بدون نام IR ۰۱:۱۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
      12 0
      دیروز رفتم میدان شوش ظروفی را که تابستان به مبلغ 7500تومن خریده بودم خواستم دوباره یکی دیگه ازش بخرم. خدا شاهداست که به مبلغ 12000تومان بفروش میرسید.و اونی را که قبلا"1500 تومن بود قیمت جدیدش شده بود3000تومن.من نتوانستم بخرم وبرگشتم چون حقوق شوهرمن از فروردین تا حالا افزایشی نداشته که این هزینه را پوشش بده .ولی آفای وزیر شما با چه مقیاسی محاسبه میفرمایید که میگین تورم 20درصداست؟؟؟؟ برچه مبنایی شما میکین اگر دلار 10000تومن هم بشه هیچ مشکلی بوجودنمیاد.! شما دارای مدرک دکترا هستین ؟؟؟
  • امیرحسین IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۷
    16 0
    موقعی می تونی بگی بانک مرکزی مقصر بوده ، که بانک مرکزی مستقل باشه ، خود دولت هست که بانک مرکزی فرمان می ده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین