آمارهایی که به تازگی درباره میزان زاد و ولد در ایران منتشر شده است، که نتیجه می گیرد باید شعار بچه کمتر زندگی بهتر را کنار گذاشت، این بار با واکنش های کمی منطقی تر مواجه شده.
کاربری در پاسخ نوشته است: "مساله اين نيست كه زوجين بچه هاي بيشتري داشته باشند. مشكل اساسي بالا رفتن سن ازدواج است كه خود منجر به كاهش مواليد شده. مشكلات اقتصادي اجازه ازدواج و قبول مسئوليت را به جوانان نمي دهد. در شرايط فعلي يك مرد نمي تواند وضعيت مالي خود را تا پايان يك ماه ثابت نگهدارد. هيچ تضميني در ثبات وضعيت اقتصادي وجود ندارد. حال چگونه مسئوليت زن و فرزند را هم متحمل شود. هر انسان آينده نگري مي داند كه در چنين شرايطي نمي تواند با سرنوشت دو نفر ديگر بازي كند. بهتر است بجاي اين آمارها فكري بحال جوانان اين مملكت كنيد."
کاربری هم نوشته: "کدام نیروی جوان در آینده واسه خانواده ها منبع درآمد میشه، کو کار که بخوایم درامد بیاریم، من که الان تو یک خانواده سنتی 8 نفره زندگی میکنم، تو سن 24 سالگی غیر از خرج هیچی واسه خانواده ام نداشتم، در حالی که بچه های فامیل ما که در یک خانواده 3 یا چهار نفره زندگی میکنن، الان خیلی از من موفق تر هستند، من حداثر کاری که میتونم انجام بدم، اینه که یک کار بخور نمیر پیدا کنم، که فقط دیگه تو سن 30 سالگی خرج رو دست بابام نذارم، وگرنه کو کمک و منبع درامد و اسه خانواده"
کاربر دیگری هم نوشته: " این بحران اقتصادی داشتن یک بچه هم کابوسه خرج خودمون سرسام آوره چه برسه مایحتاج بچه- تازه تربیتش هم مسئله است الان که زوج باید هر دو روزی 10 ساعت کار کنند بچه زیر دست مربی مهد کودک یا پدر مادر بزرگ تربیت میشه و مادرش رو هم قبول نداره - یه خورده واقع بین باشید"
مخاطبی هم نوشته: "مگه داشتن فرزند بیشتر یا کمتر دستوراست؟ مگه مردم میشه به زور وادار به داشتن فرزند بیشتر کرد شما اول شرایط زندگی و تورم و اشتغال و بیکاری و اعتیاد و مسکن ملاحظه کنید.
مگه میشه فردی که درآمدش کفاف زندگی نمی کند مجبور کنیم که 4 تا بچه داشته باشد"
این واکنش ها به آماری است که شهلا کاظمی پور معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه ارائه داده است: "بر اساس آماری که ثبت احوال به ما اعلام کرده شاخص تعداد کل فرزندان کاهش یافته است. بررسی تحولات جمعیتی در ایران نشان میدهد رقم 6.5 فرزند در اوایل انقلاب بتدریج کم شده تا اینکه در سالهای اخیر به 1.8 فرزند رسیده، طبق آمار، اگر زوجها به طور متوسط 2.1 فرزند داشته باشند و فرزندان جایگزین آنها شوند، جمعیت ثابت میماند و این 0.1 درصد نیز به دلیل احتمال فوت فرزندان لحاظ شده است. اگر تعداد فرزندان والدین کمتر از این مقدار باشد، جمعیت جایگزین نمیشود و هر چه این رقم کم شود، تعداد کل فرزندان زوجین کم میشود."
پیش از این زهرا سجادی معاون مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به خبرآنلاین گفته بود: "تمام کسانی که بر روی کنترل جمعیت تبلیغ می کنند بر مسائل اقتصادی مانور می دهند در حالیکه همین نیروی جوان برای خانواده ها در آینده پتانسیل کار و تلاش است و می تواند منبع درآمدی برای آنها باشد."
برای خواندن نظرات بیشتر، رای و پاسخ به آنها به این خبر مراجعه کنید.
نکته: نظراتی که در خبر اصلی منتشر شده اند و یا در این خبر می بینید، هیچ کدام نظر و عقیده خبرآنلاین نیست؛ خبرآنلاین تنها نظرات کاربران خود را منتشر می کند.
4747
نظر شما