علی لاریجانی در یادمان اولین جشنواره علامه عسکری در قم اظهار داشت: شناخت علامه عسکری از استعمار شناخت دقیقی است؛ برخی متفکران یا به این موضوع نپرداخته و یا پردازش آنها عمق لازم را نداشته است اما ایشان استعمار سیاسی و اقتصادی و فرهنگی را مورد بررسی قرار داده است. از همه نامبارک تر استعمار فرهنگی است و علامه عسکری این موضوع را به خوبی تشخیص داد و به کارهای مستشرقان و سوء استفاده کنندگان در ترویج اختلاف میان مذاهب اسلامی پرداخت.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه فهم ایشان نسبت به حرکتهای استعماری به خصوص استعمار فرهنگی در کشورهای اسلامی بسیار عمیق است بیان داشت: امروز هم در پس قیل و قالهای غرب در جاهایی که روش حریف مانند جنگ 8 ساله سخت بود یا در استعمار سیاسی ملت با هشیاری در مقابل آنان ایستاد و آنان موفق نشدند.
گزيده سخنان وي را به نقل از مهر بخوانيد:
· دشمنان و استعمارگران وغرب در مسائل حقوق بشر و هستهای کشورمان ماجراجویانه برخورد کردند. هم اکنون رفقای آمریکا در منطقه همین امیرنشنها هستند اما نه تنها نسبت به وضع حقوق بشر آنها برخوردی ندارند بلکه تمجید هم میکنند و در حالی که باید ایضاح کنند، افکار دنیا را با این رفتارها به زباله دانی میبرند.
· اما مسائل فرهنگی مهمترین برخورد است که شاید شناخته شده نیست؛ اینکه رهبر معظم انقلاب بارها درباره تهاجم فرهنگی صحبت کردند دیده بانی درستی است که بعد از 11 سپتامبر بیشتر نمایان شد. بعد از 11 سپتامبر، آمریکا و غرب تفکر خود را علنی کردند و برای برخورد با اسلام ، روش اسلام منزوی از سیاست را تبلیغ کردند.
· برای تحقق استعمار فرهنگی در برخی کشورها کتب درسی را تغییر دادند. علامه عسکری فهم عمیقی از این روشهای استعماری داشت که ممکن بود دشمنان از طریق کارهای تخدیری و یا مستشرقان دنبال کنند. ایشان حتی در دیداری که من با وی داشتم گفتند این که این همه قرمز و آبی و این رنگ و آن رنگ را در فوتبال ترویج میکنند برای این است که اذهان جوانان ما در حد این مسائل باقی بماند.
لاريجاني همچنين در حاشیه بازدید از نمایشگاه سازمانهای مردم نهاد (سمنها) در گفتگو با خبرنگاران گفت: فعالیت این سازمانهای مردم نهاد در عرصههای مختلف هنری، اجتماعی، مذهبی و فرهنگی باعث به وجود آمدن وحدت و همدلی در بین مردم و به خصوص در بین جوانان خواهد شد.
وی همچنین به نقش ارزنده سمنها در پرشور کردن انتخابات نیز اشاره کرد و ابراز داشت: حضور این سازمانهای مردم نهاد در عرصه انتخابات میتواند موجب افزایش شادابی و نشاط و در راستای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات نقش موثری داشته باشد. سازمانهای مردم نهاد در واقع همانند یکی حلقه وصل بین مردم، مسئولان و دستگاهها عمل میکنند که باید از این ظرفیت حداکثر استفاده را برد.
/2929
نظر شما