ارتباط صنعت و دانشگاه در استان قزوین ضعیف است

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی‌(ره) گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه در استان قزوین ضعیف است و وضعیت قراردادها شایسته این استان نیست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «سیدعلی قاسم‌زاده» رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی‌(ره) در آیین اختتامیه هفته پژوهش استان قزوین که ظهرامروز در دانشگاه بین المللی قزوین برگزار شد اظهار کرد: هنوز پیوند واقعی بین دانشگاه و صنعت شکل نگرفته است و این حلقه مفقوده ناکارآمدی حکمرانی در حوزه پژوهش کشور و نامتوازن بودن و بروز نبودن توسعه دانش بنیان سازمان ها و مراکز صنعتی کشور و استان است.

وی افزود: در جامعه ما دوگانه‌هایی همچون علم و عمل، علم و تجربه و علم و ثروت شکل گرفته است که این دوگانه‌ها نیاز به بازخوانی دارد و نباید از همان دوران تحصیلات ابتدایی به این دوگانه های کاذب دامن زد.

دبیر رویداد هفته پژوهش استان قزوین عنوان کرد: علمی که ثروت‌آفرین نباشد، ثروتی که با علم و دانایی همراه نباشد، تجربه‌ای که مبتنی بر دانش و علم نباشد و عملی که مبتنی بر علم نباشد، ارزش ندارند و در هفته پژوهش از پژوهشگرانی تقدیر می‌کنیم که رابط بین علم و عمل، تجربه و علم و رابط بین تفکر و ثروت هستند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی‌(ره) بیان کرد: برخی دانشگاهیان فکر می‌کنند که کسر شأن آن‌ها است که به صنعت مراجعه کنند و از طرف دیگر نیز صنعت درهای خود را به روی دانشگاهیان بسته است، چراکه به تولید محصولاتی که در حال حاضر بازار دارد، اکتفا کرده و به توسعه پایدار مبتنی بر پژوهش خلاق و روزآمد چندان توجه و اعتماد ندارد و در این عرصه سرمایه گذاری نمی کند چون احساس می کند نتایج این دورتر و زمان بر و باعث ضرر و زیان است.

قاسم زاده با بیان اینکه دانشگاه به سبب داشتن علم روز و آزمایشگاه‌های به‌روز می‌تواند به توسعه صنعتی کمک کند، گفت: با وجود اینکه قزوین چهارمین استان صنعتی کشور است، همچنان در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه ضعیف است و وضعیت قراردادهای دانشگاه و صنعت شایسته این استان نیست.

وی افزود: پژوهش رکن جدایی‌ناپذیر پیشرفت هر سازمانی است و اگر نخواهیم پژوهش را جدی بگیریم، درجا خواهیم زد و در نهایت اهداف سازمانی و بلندمدت ما محقق نخواهد شد.  امروز سهم تولید ناخالص ملی در حوزه پژوهش کشور ما زیر نیم‌درصد است و طبق اسناد بالادستی این سهم نیم‌درصدی باید به ۲درصد در برنامه هفتم و به بالای ۴درصد متوسط جهانی برسد.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین ادامه داد: پژوهشگران به عنوان افرادی که باید در تحقق اسناد بالادستی کمک کنند، و صنایع و شرکت های دولتی و خصوصی باید برای افزایش سهم پژوهش در تولید ناخالص ملی تلاش کنند.

دبیر هفته پژوهش استان قزوین تصریح کرد: برای رسیدن به سهم چند درصدی پژوهش در تولید ناخالص ملی باید تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فناور، نوآور و نوپایی که امروز داریم، حداقل به سه برابر برسد و این مهم بدون حمایت جدی و واقعی میسر نیست.

قاسم‌زاده افزود: باید محصولات دانش‌بنیان به کمک مدیران و دفاتر بازرگانی برای بازاریابی و تبدیل آنها به ثروت معرفی و بازاریابی شوند.

وی ادامه داد: البته بخشی از تحقق سهم چند درصدی پژوهش در تولید ناخالص ملی در ارتباط واقعی بین صنعت و دانشگاه باید محقق شود.

قاسم زاده بیان کرد: مجلس و دولت و مراکز صنعتی، هزینه کرد در حوزه پژوهش را باید سرمایه گذاری بدانند نه هدررفت منابع و چه نیکو خواهد بود اگر به شکل واقعی با تصمیمی جهادی بودجه مراکز علمی و پژوهشی را حداقل سه برابر کنند تا امید به تحقق اهداف تعریف و تعیین شده افزایش یابد.

لازم بذکر است؛ در آئین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری استان قزوین، روسای دانشگاه‌های استان، مسئولان استانی و تعدادی از پژوهشگران، محققان، استادان و دانشجویان علاقمند، در دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) حضور داشتند.

دانشگاه.jpg

در این مراسم از پژوهشگران و فناوران برتر استان در سال ۱۴۰۳در بخش‌های؛ استادان، معلمان، دانشجویان، دانش آموزان، فناوران، نخبه علمی و مهارتی، بانوی فعال، کارآفرین، تولید کنندگان صنعتی و کشاورزی، مدیران استانی فعال در توسعه فناوری، غرفه منتخب هفته پژوهش وهمچنین دانشمندان دو درصد برتر جهان تجلیل و قدردانی شد.

کد خبر 1995633

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین