به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام محمدتقی رهبر درباره بیانات رهبری در وضعیت منطقه به خصوص سوریه با بیان اینکه «سخنان مقام معظم رهبری فصل الخطاب، معیار و الگویی است برای ما و دیگر مسلمانانی که پیرو ایشان هستند.» افزود: مقام معظم رهبری به خوبی شرایط منطقه و دلایل سقوط اسد در سوریه و نقش جوانان این کشور را تشریح کردند. ما در ایران به صورت مستقیم به این مسئله ورود نکرده و نخواهیم کرد بلکه این مردم و جوانان سوری هستند که باید وارد کارزار شوند و اجازه ندهند دشمنانشان بر علیه شان اقدامات خطرناک کنند.
وی در گفتوگو با ایسنا در عین حال اظهار کرد: اما سیر حوادث منطقه این هشدار را به ما میدهد که با هوشیاری و وفاق مراقب دسیسهها و اقدامات آمریکاییها و صهیونیستها باشیم. ما وظیفه داریم نسبت به تحولات منطقه و منافع کشورهای اسلامی اقدام کنیم و از حیث تبلیغی و روابط دیپلماتیک با کشورهای مسلمان و منطقه باید از این شرایط عبور کنیم.
وی رصد هوشمندانه وضعیت حساس منطقه را از جمله وظایف مقامات سیاسی و دیپلماتیک کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: مقامات دیپلماتیک کشورمان باید هم با مقامات کشورهای مسلمان و هم مقامات کشورهای غیر مسلمان گفت و گوهای نزدیک داشته باشند. مقامات ما باید از مقامات سرزمین حجاز تا مصر و سایر کشورهای موثر در حوزه غرب آسیا به رایزنی و گفت و گو بپردازند تا منافع مردم سوریه حفظ شود. یکدست شدن مواضع مقامات کشورهای اسلامی در برابر سیاستهای خصمانه غرب تاثیر بسزایی در شکلگیری آینده منطقه دارد.
این عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: کشورهای اسلامی باید از جنبه تبلیغی و رسانهای به صورت ید واحده، هماهنگ و منسجم عمل کنند یعنی باید با اتخاذ مواضع مشترک انزجار خود از اقدامات رژیم صهیونیستی و آمریکا را به صراحت اعلام کنند و به کمک مردم سوریه بیایند.
وی خواستار بررسی و اقدام هوشمندانه مقامات سیاسی، دیپلماتیک و نظمی کشورمان شد و افزود: کشورهای مسلمان باید در برابر زیادی خواهیها و تجاوزات مقامات رژیم صهیونیستی بایستند. پاسخ محکم و کوبنده جمهوری اسلامی زمانی خواهد بود که دشمنان اسلام به صورت مستقیم بخواهند حق حاکمیت ما را زیر سوال ببرند و افکار پلیدشان را پیاده کنند.
ترقی: حذف بشار اسد قدرت مقاومت را کم نمی کند
همچنین حمیدرضا ترقی در گفتوگو با ایسنا درباره تحولات اخیر سوریه، اظهار کرد: همانطور که رهبری انقلاب فرمودند، سقوط نظام بشار اسد براساس طراحی آمریکا، اسرائیل و ترکیه بود و اینکه آنها اعلام کردند دخالتی نداشتند، براساس شواهد و قرائن، غلط بود.
وی ادامه داد: با وجود اینکه آمریکا، اسرائیل و ترکیه طراحی اخیر در سوریه را انجام دادند ولی اهداف متفاوتی دارند. آمریکا دنبال محکم کردن جاپای خود در سوریه است، اسرائیل دنبال امنسازی جولان و ناتوانسازی نظامی کشورهای همسایه خود است و ترکیه دنبال اهداف عثمانیسازی است. گروههای مسلح داخل سوریه هم اهداف جداگانهای دارند و همین اهداف متفاوت که با هم همخوانی ندارد، موجب شکست برنامه آنها خواهد شد. آنها در حل مشکلات مردم سوریه ناتوان خواهند بود و مردم و جوانان سوریه و بسیج مردمی که نقش مهمی در شکست داعش داشتند، قیام خواهند کرد.
وی ادامه داد: در بیانات رهبری مشخص شد که ایران دین خود به سوریه را به خاطر حمایت از ایران در جنگ تحمیلی ادا کرده و هزینه آن را پرداخت کرده است ولی مشکل سوریه فشارهای خارجی و وعده هایی بود که به اسد دادند ولی عمل نکردند. ایران هم دیگر مسئولیتی برای کمک به اسد نداشت.
این فعال سیاسی درباره آینده تحولات منطقه، گفت: احتمال قیام مردم سوریه زیاد است و دوامی برای این شرایط سوریه پیشبینی نمیشود. اکنون فرصتی برای جبهه مقاومت وجود دارد تا با برنامهریزی بلندمدت، موقعیت خود را بازسازی کند و سوریه را به دامن مقاومت بازگرداند البته به شرطی که تحلیلهای منصفانه و دقیق داشت و از پیروزیها مغرور و از شکستهای مقطعی هم ناامید نشد. مقاومت با قدرت کار خود را ادامه میدهد و اقتدار ایران به عنوان محور مقاومت افزایش مییابد. همانطور که شهادت سیدحسن نصرالله قدرت مقاومت را کاهش نداد، حذف بشار اسد هم قدرت جبهه مقاومت را کم نمیکند.
27211