محمود عزیزی: این تعارفات دیپلماتیک هر چند عباراتی معمولی درکنفرانس های خبری است اما برای تهران و مسقط ماجرا متفاوت است. سفر یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان به تهران اگر چه می تواند یک سفر معمولی قلمداد شود اما ظاهرا چندان هم معمولی نیست.
سلطان نشین عمان کشوری پادشاهی است در شرق شبه جزیره عربستان. قطعه کوچکی از عمان در قسمت جنوبی تنگه هرمز قرار دارد که از سرزمین اصلی جدا افتاده است.
آیا سفر وزیر امور خارجه عمان به موضوع تنگه هرمز باز می گردد یا میانجیگری در رابطه با درخواست آمریکا برای ارتباط با تهران.
یک سال و نیم از روزهایی که سلطان قابوس وثیقه سارا شورد یکی از متهمان به ورود غیرقانونی به خاک ایران و اتهام جاسوسی برای آمریکا را به تهران پرداخت تا او از تهران با هواپیمای سلطنتی راهی مسقط شود نگذشته و چندی بعد هم نامزد و دوست دیگرش با عجله از فرودگاه مهر آباد راهی ینگه دنیا شوند.
هر چند صالحی در این نشست گفت که سفر وزیر خارجه عمان به ایران، سفری معمولی و در چارچوب گفتوگوهای دو کشور است اما محافل رسانه ای گمانه زنی های زیادی را در ارتباط با این سفر مطرح می کنند. سفری که یکی از احتمالات آن می تواند در راستای تلاش آمریکا برای برقراری ارتباط با تهران باشد. تلاش هایی که اوج آن در نامه اوباما به رهبر انقلاب در ماههای گذشته خبری شد و انتشار برخی از جزئیات آن نشان از تمایل اوباما برای ارتباط با تهران بود.
14 اردیبهشت ماه امسال که صالحی به مسقط سفر کرد تلویحا پیغام خودش را هم به همسایه شانه به شانه عربستان رساند و با اشاره به مسائل بحرین گفت:« ورود نیروهای نظامی خارجی به بحرین نه تنها کمکی به حل مشکل نکرده بلکه اوضاع را پیچیده تر کرده است.»
صالحی با تاکید بر این که سفر وزیر خارجه عمان به ایران، سفری معمولی و در چارچوب گفتوگوهای دو کشور است، گفت: در طول یک سال ملاقاتهای متعددی با او داشتهام زیرا دو کشور نیازمند رایزنیهای مستمر در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی هستند. خوشبختانه از نظر سیاسی یکی از کشورهایی که بیشترین اشتراکات را در مباحث سیاسی با ایران دارد، عمان است. پادشاه عمان اراده خاصی بر تعمیق روابط با ایران دارد و رییسجمهور ایران هم بر این مواضع تاکید دارد.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر این که مذاکرات طولانی با وزیر خارجه عمان داشته است، گفت: رایزنیهای خوبی انجام گرفت. قرار شد با توجه به حساسیت مسائل و این که گاهی حوادث سرعت زیادی به خود میگیرد رایزنیها به طور مستمر انجام شود تا بتوانیم با کمک سایر کشورها در ایجاد صلح و ثبات و امنیت منطقه به هم کمک کنیم تا منطقه در خلاء سیاسی دچار نشود و با همت و عقلانیت بتوانیم امور را با کمک هم مدیریت کنیم تا هم خواستههای مشروع مردم پاسخ داده شود و هم از برخی اقدامات نسنجیده جلوگیری شود.
/27212
نظر شما