نماینده مجلس پنجم، به عنوان کاندیدای مجلس نهم سر لیست جبهه مردمی اصلاحات است.

 معصومه ستوده: الهه راستگو  با حضور در کاف خبر، در لابه لای سخنان خود از کم بودن تعداد نمایندگان زن در مجلس انتقاد کرده و تصریح دارد که باید تدابیری از جمله اختصاص سهمیه 30 درصدی به زنان در نظر گرفت تا حضور زنان به عنوان نماینده سیر نزولی پیدا نکند.

عضو شورای مرکزی حزب کار پیش بینی حضور حداکثری از سوی اصلاح طلبان در آینده را دارد و بر این باور است که اصلاح طلبان برای حفظ نظام در برابر دشمن، حضور گسترده ای پای صندوق های رای خواهند داشت.

مشروح گفت وگو با وی را در ادامه بخوانید:

مهمترین هدف شما از کاندیداتوری در انتخابات مجلس نهم چیست؟
کسی که کاندیدای مجلس می شود ازحضورخود اهداف خاصی دارد. برای تحقق این اهداف تصمیم گرفتم تا در انتخابات کاندیدا شوم. با توجه به روند فزاینده رای من در تهران، اسلامشهر ری و شمیرانات، احساس کردم که در این دوره رای من بیشتر از دورههای قبل خواهد شد. شاید خدا هم کمک کرد و با لطف مردم امکان حضور ما در مجلس امکان پذیر شود. به نظر من حضور در پای صندوقهای رای برای هر شهروندی یک وظیفه و تکلیف بوده و در این میان اگر کسانی دارای توانمندی حضور در مجلس هستند باید در این عرصه حضور پیدا کنند. بخصوص که من با توجه به سابقه کار 15 ساله در آموزش و پرورش، تدریس در مراکز تربیت معلم، انتخاب شدن به عنوان مدرس نمونه شهر تهران و برخورداری از تحصیلات اکادمیک در رشته مدیریت آموزشی، حضور درمجلس پنجم، مدیر کل اشتغال زنان وزارت کار و ....از این توانمندی برخوردارم که در مجلس نهم حضور موثری داشته باشم.
من به عنوان کاندیدایی که دانش آموخته رشته مدیریت آموزشی هستم بر این باورم که باید آموزش را سرلوحه کارهای خود قرار داده و کمتر آزمون و خطا انجام بدهیم. در مجلس پنجم برای پیشبرد طرحها از ظرفیتهای مختلف استفاده کردم و خدا را شکر که در آن دوره با توجه به حضور در کمیسیون امور اداری و استخدامی و کمیسیون زنان جوانان و خانواده، فعالیت موثری داشتم .
 
فکر می کنید مجلس تا چه حد می تواند در رفع این معضلات موثر باشد؟
من بر این باور هستم که مجلس تنها نباید وظیفه قانونگذاری را انجام دهد کما اینکه زیاد در این حوزه خلایی احساس نمیشود. مگر اینکه لازم باشد تا قانون با توجه به زمان به روز شود. به نظر من بیشتر باید بعد نظارتی مجلس را تقویت کرد. به نظر من نظارت مجلس در صورتی که همدلی بین قوای کشور از جمله مجلس و دولت وجود داشته باشد، میتواند مشکلات موجود را حل کند
 
برخی معتقدند که اصلاح طلبان قصد حضور در انتخابات را ندارند. شما به عنوان سر لیست جبهه مردمی اصلاحات، پیش بینی تان در مورد حضور اصلاح طلبان در انتخابات چیست؟ چه برنامههایی در نظر دارید تا قشری که نسبت به آقای زارع فومنی و جبهه مردمی اصلاحات اعتماد لازم را ندارند، مجاب کنید تا در انتخابات حضور پیدا کنند؟
در هر کاری باید از افراد دست اندکار تشکر کرد . در حال حاضر با توجه به تحریمها و تهدیدها، انتخابات مجلس حساس است . مردم ما نیز در همه دوران گذشته حضور خود را در صحنه حفظ کردند. من از همین طریق لازم میدانم که از همه کسانیکه در تهیه لیستها دخالت داشتند تشکر کنم. به هر حال باید کسی سر کار را بگیرد تا کار به سرانجام برسد. هدف این افراد اعم از اصولگرا و اصلاحطلب خدمت به نظام است. بنابراین کسی که داخل این نظام فعالیت می کند، به طور قطع قانون اساسی را قبول دارد. از این رو این سخن که «من نمیخواهم در انتخابات شرکت کنم»، معنی ندارد. البته من معتقدم دوستانی که در یک مقطع زمانی از مسائلی دلگیر شدند، همچنان دلسوز نظام هستند. قابل ذکر است که بگویم من علاوه بر لیست جبهه مردمی اصلاحات، در لیست مردمسالاری و اساتید دانشگاه نیز حضور دارم.
 
بسیاری از چهره های شاخص اصلاح طلب در مورد انتخابات مجلس سکوت کردند. آیا شما با چهره هایی همچون آقای خاتمی رئیس دولت اصلاحات در مورد نحوه حضور در انتخابات آتی رایزنی داشته اید؟
آقای خاتمی در مورد انتخابات سکوت کردند اما این موجب نمیشود که من به عنوان کسی که سابقه نمایندگی را در کارنامه خود دارم، منتظر بمانم تا ببینم که چه اتفاقی رخ بدهد. من به عنوان یک اصلاحطلب، حضور در انتخابات را وظیفه خود دانسته و ثبت نام کردم و هم اکنون نیز در این رقابت برای حضور در انتخابات مجلس نهم فعالیت دارم. ما احساس میکنیم که در شرایط فعلی قهر کردن نتیجه ای ندارد. من دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا را به دو تیم استقلال و پرسیپولیس تشبیه میکنم که در هنگام بازی با یکدیگر رقیب یکدیگرند و زمانی که در تیم ملی قرار میگیرند و قرار است با یک تیم خارجی بازی کنند با همدیگر همدل هستند و تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا پیروز شوند. این دو گروه سیاسی هم که در حال حاضر با هم رقیباند، در برابردشمن میایستند. این مساله در مورد بزرگان اصلاحطلب نیز صدق میکند. آنها نیز حاضر نیستند که مشکلی برای کشور به وجود آید.
 
شما تا به حال با افراد شاخص احزاب اصلاحطلب در مورد انتخابات رایزنی کردید از جمله خانم هایی که با آنها در مجلس هم دوره بودید؟
متاسفانه فرصت محدود زمان قبل از انتخابات، اجازه نداده که این گفتگو صورت بگیرد. هرچند خود این دوستان دغدغه​های زیادی دارند. اما به عنوان کاندیدا من آنقدر مستقل هستم که با اراده شخصی برای حضور در انتخابات تصمیم بگیرم و خود را بینیاز از کسب تکلیف میدانم. من با بسیاری از دوستان تماس گرفتم و از آنها خواهش کردم که در انتخابات شرکت کنند تا یک لیست از زنان اصلاح طلب تشکیل شود اما دوستان در مورد ثبت نام معذوریتهای خاص خود را داشتند.
 
بعد از انتشار خبرحضور شما در خبرآنلاین، یکی از کاربران خواسته است که شما اصلاح​طلبی را تعریف کنید؟
 به نظر من اصلاحطلبی چیزی نیست جز گفتمان امام راحل و ارزشهای انقلاب و قانونمداری و چیزی نیست جز احترام به رای مردم. اصلاحطلبی از قبل وجود داشته است من نیز به عنوان یک کاندیدای اصلاح طلب در این عرصه حضورپیدا کردم تا اصلاح طلبی متوقف نشود و این جریان سیاسی به حیات خود ادامه بدهد. البته بعد از انتخابات گذشته حوادثی ایجاد شد که برخی دلگیر شدند و هزینه زیادی را پرداخت کردند. مهمترین عامل آن وجود ناهماهنگی و حضور مشاوران نااهل برای برخی از کاندیداها بود که سبب شد انتخابات 88 یک روند غیر معقولی را به خود بگیرد. به هرحال افرادی در انتخابات شرکت کردند اما بعد از پایان انتخابات، حوادثی را به وجود آوردند که غیر معمول بود. این افراد با پایان نبخشیدن به حوادث پس از انتخابات 88، موجب شدند تا حوادثی که موجب دلگیری شد به وجود بیاید. کما اینکه فردی در خیابان در حال راه رفتن بوده و اتفاقی برای وی رخ داده یا اینکه بسیاری از مادران هزینههای زیادی متقبل شدند. افرادی که بعد از انتخابات آب به آسیب دشمن ریختند، باید جوابگو باشند. به نظر من باید قواعد بازی را رعایت کرد. کما اینکه درهمه جای دنیا بعد از برگزاری انتخابات، افراد به هم تبریک می گویند. همچنانکه این روند در انتخابات آمریکا و رقابت بین دو حزب موجود نیز صدق میکند. این اتفاقات اندکی از بیرون خط داده می شد و موجب هزینههای گستردهای شد.
 
برخی از کاربران در سوال خود پرسیدهاند که شما در یک دوره مستقل و در دوره به عنوان یک نامزد اصولگرای دو آتشه و در نهایت به عنوان یک اصلاحطلب وارد عرصه شدهاید. در این مورد چه جوابی دارید؟
من در دوره پنجم به عنوان یک نامزد مستقل شرکت کردم. در انتخابات مجلس ششم نیز با وجود مستقل شرکت کردن در تهران رای بسیار خوبی را آوردم و نفر 37 شدم. در انتخابات هفتم و هشتم نیز در لیست اصلاح طلبان بودم در دوره هشتم نیز به مرحله دوم راه پیدا کردم. البته اقبالی برای حضور در مجلس هشتم را نداشتم. در انتخابات شورای شهر نیز در لیست اصلاحطلبان قرار گرفتم.
من به عنوان یک اصلاح طلب براین باورم که تورم زیاد و بیکاری و گرانی معضلات بسیار زیادی را ایجاد کرده است بنابراین احساس می کنم که باید برنامههایی را در مجلس نهم برای رفع این معضلات در نظر گرفت تا مشکلات حل شود. در ضمن من هیچ وقت اصولگرای دو آتشه نبودم. من هیچ دورهای نامزد اصولگرایان نبوده و در لیست آنها قرار نگرفتم. در حال حاضر هم جبهه مردمی اصلاحات تشکیل شده از کسانی که برای اصلاح امور جامعه تلاش می کنند. برای پاسخ به کاربرانتان می توان سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اصولگرای اصلاح طلب و اصلاح طلب اصولگرا را باردیگر مورد توجه قرار داد. ما به اصلاحطلب بودن خودمان افتخار کرده و حضور ما در انتخابات نمودی از اصلاح طلبی است. ضمن ادای احترام به سابقه اصلاحطلبی می خواهیم که این تفکر را در جامعه نهادینه کنیم .
 
فضای انتخابات را چگونه ارزیابی می​کنید؟
به نظر من مردم همچنانکه در دورههای قبل حضور داشتند، در انتخابات آتی نیز حضور پیدا خواهندکرد تا بدین ترتیب با تحریم​ها و تهدید ها مقابله کنند. فضای شهرهم تبلیغاتی شده است. هرچند من بر این باورم که در تهران تبلیغات چندان کارآیی ندارد . در این میان جبهه متحد اصولگایان با تشکیلات منسجم وارد عرصه شده که البته تجربه 30 ساله در این کار دارد. اما گروههای دیگراز کاستیهایی برخوردار هستند. با این وجود آنچه که مردم تصمیم گرفتند در نهایت اتفاق خواهد افتاد .
 
اقبال مردم تهران را چگونه ارزیابی می کنید؟
من با توجه به شرایط موجود احساس می کنم که اقبال مردم نسبت به ما بیشتر شده است . اقبال به اصلاح طلبان با توجه به شرایط موجود در کشور به مراتب بیشتر است. ما باید سعی کنیم تا در سایه همدلی بسیاری از ناملایمات و نامهربانی را برطرف کنیم .
شما فکر می کنید که رای آوردن شما مرهون حضور گسترده مردم است یا مشارکت محدود آنها ؟
 اقبالبه ما در گرو حضور گستردهتر مردم است. من در یک دوره سی و هفتم بودم اما در دور بعد که اقبال مردم بیشتر شده نفر سی و چهارم تهران شدم. به هرحال با وجود ارتباطات گسترده تر نسبت به گذشته من امیدوارترم و پیش بینی بهتری نسبت به حضور مردم دارم .
 
فکر می کنید چند درصد از مردم تهران در انتخابات مشارکت کنند؟
مردم حضور گستردهای در انتخابات مجلس خواهند داشت و تصور می کنم که حود 60 درصد باشد .
یعنی بالای سه میلیون نفر در تهران شرکت می کنند ؟
این پیش بینی من است امکان دارد که محقق نشود .
 
در صورت 60 درصد بودن مشارکت مردم، شما در دور اول وارد مجلس می شوید؟ چون خوشبیانهترین پیش بینیها حکایت از مشارکت 35 درصد تا 40 درصدی مردم دارد. البته نمی توان قاطعانه نظر داد زیرا هیچ چیز ثابت نیست و امکان دارد که که یک اتفاق روند را تغییر بدهد ؟
بله کلا مردم ما غیر قابل پیش بینی هستند .
 
دغدغه های شما به عنوان کاندیدای مجلس چیست ؟
دغدغه ها ما در مورد آزادی مطبوعات و آزادی احزاب است تا آنها بتوانند مشکلات مردم را منعکس نمایند. من به عنوان یک کاندیدا برنامههایی را برای زنان، جوانان و هنرمندان و ورزشکاران، کارگران و بازنشستگان و نیروهای مسلح دارم. زیرا سابقه 30 سال فعالیت در کارنامه خود دارم و براین باور هستم که این بار با دست پر وارد مجلس خواهم شد. احساس من این است که لیست جبهه مردمی اصلاحات لیست خوبی خواهد بود اگر این مجموعه به طور کامل رای بیاورد که بسیار بهتر است در غیراینصورت اگر چند نفر از این لیست نیز رای بیاورند بازهم فرصت خواهد بود .
 
فکر می کنید بین لیست شما و لیست «صدای ملت» کدامیک از اقبال بیشتری برخوردارند؟
تعدادی از اعضای آن لیست در لیست ما هم هستند، از جمله آقای مطهری و محجوب. من در این مورد برآوردی ندارم. کما اینکه تصریح دارم که نباید کاندیداهای دیگر را تخریب کرد. نباید مرتب دیگران را نفی و خودمان را اثبات کنیم. به نظر من رعایت این اصل در بین اصولگرایان موجب موفقیت آنها شده است. زیرا همدلی و همراهی لازم را باهم دارند. متاسفانه اصلاحطلبان در گذشته با هم همراهی لازم را نداشتند و در حال حاضر نیز از انسجام کافی برخوردار نیستند. من امیداورم که مردم ما حماسهای دیگر را روز جمعه خلق کنند تا مشتی محکم بر دهان یاوه گویانی زده شود که اصرار بر عدم شرکت دارند .
 
فکر می کنید که لیست صدای ملت بیشتر رای میآورد یا جبهه متحد ؟
من نظر سنجی نکردم که ببینم کدام لیست رای بیشتری می آورد هرچند من خودم کاندیدا بوده و با این دوستان رقابت می کنم .
 
مهمترین انتقاد شما نسبت به عملکرد مجلس هشتم چیست ؟
مهمترین انتقاد من کم بودن تعداد زنان در مجلس است. کما اینکه در مجلس پنجم چهارده نماینده زن در بین 270 نفر نماینده وجود داشت. اما در حال حاضر این تعداد به 8 نفر در 290 نفر رسیده است. با وجود آنکه 20 نفر به تعداد نمایندگان اضافه شده است اما از تعداد نمایندگان زن کاسته شده. البته زنان ما هنوز به خود باوری نرسیدهاند ودر ضمن میزان تخریب زنان به مراتب بیشتر است. فارغ از تعداد زنان، بحث هدفمندی یارانه ها مساله اصلی است. هرچند این موضع اختصاص به این دولت ندارد. کما اینکه بحث هدفمندسازی یارانه ها در زمان آقای هاشمی و خاتمی هم مطرح بود. این قانون میتوانست بهتر از این اجرا شود. زیرا موجب تورم و گرانی گسترده شده و فشار زیادی را بر طبقه کم درآمد و بخصوص قشر متوسط وارد کرده است. در صورت حضور در مجلس نهم می توان تدابیری را یه کار گرفت تا میزان فشار بر مردم کاهش پیدا کند.
 
از سوی دیگر باید لایحه حمایت از خانواده که در واقع لایحه «تزلزل خانواده» است، اصلاح کرد. به محض مطرح شدن آن طرح، من و چهار نفر از زنان اصلاح طلب ادوارگذشته به مجلس رفته و با نمایندگان این دوره از جمله آقای لاریجانی در این مورد صحبت کرده و ایرادات لایحه را به نمایندگان متذکر شدیم. در نهایت لایحه بار دیگر به کمیسیون بازگردانده شد. البته برای من جای سوال دارد که خانمهای نماینده دوره هشتم بیشتر پیگیر تصویب این لایحه بودند! امید است که در عمر باقی مانده مجلس هشتم، این لایحه به تصویب نرسد و ما در مجلس نهم به آن رسیدگی کنیم .
 
برنامه های شما برای کارگران چیست ؟
کارگران باید نمایندگانی را در مجلس داشته باشند که در این مورد دغدغه آنها را داشته باشند و برای این کار باید از یک کمیسیون تخصصی برخوردار باشند .پیگیری سایر کمیسیون ها در این مورد کافی نبوده و باید از نزدیک اعضای این کمیسیون با کارگران کار کرده باشند. به هر حال باید تعداد نمایندگان کارگری زیاد شود و برای افزایش تعداد این نمایندگان باید تلاش کرد. من اگر وارد مجلس شوم به طور قطع دغدغه کارگران را مهمترین دغدغه خود قرار می دهم و طرحهایی در خصوص اقشار ضعیف و کم درآمد تدارک دیدهام تا در صورت حضور در مجلس مطرح کنم
 
شما به عنوان مدیر اشتغال زنان وزارت کار برای حل مشکل بیکاری که مهمترین مشکل پیش روی مجلس نهم است چه برنامه عملیاتی را تدارک دیده اید؟
 من با توجه به سابقه حضور در وزارت کار یک سری مطالعات شخصی با بهرهگیری از تجربه مدیریتی نگاشتم که برای کارآفرینی و اشتغال زایی بسیار کار گشا است. بخصوص اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان ما دختران جوانی هستند که هنوز نتوانسته اند کار مناسبی پیدا کنند. هرچند تدابیری برای رفع معضل بیکاری اجرا شده که جای تشکر دارد. اما به نظر میرسد که این اقدامات کافی نبوده است. امیدوارم اقبال زنان در این دوره مجلس بیش از قبل بوده و درصد زنان نماینده مجلس بالا برود.
 /29214
 
کد خبر 201350

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۱
    14 6
    این خانم قبلا نماینده ملایر بود.وقتی رای آورد رفت و دیگه بر نگشت.......... میدونم این نظر را نمایش نمیدید ولی برای شما مینویسم که دارین میخونین.من یک جوون ام که لیسانس معماری دارم و 15 نرم افزار معماری را کاملا مسلطم اما به خاطر نداشتن پارتی بیکارم................... پس حق دارم با این دولت مشکل داشته باشم.....دیدار من ومسئولین به قیامت
  • محمد IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۱
    14 7
    در سخنانتان هیچ نشانی نمیتوان یافت که تعلقی به اصلاح طلبی داشته باشد.حرفهای شما بوی رنگ عوض کردن میدهد.ای کاش کمی به بعضی مسائل ارزش قائل میشدیدو راحت از آنها عبور نمی کردید.شاید امروز مصلحت در این باشد که اینگونه حرف بزنیدو در آخر رای بیاورید ولی آیا در آینده نیز مردم و تاریخ اینگونه شما را خو اهند شناخت؟امیدوارام هرکسی همان باشد که هستو به خاطر هر چیز همه چیز را رها نکند.
    • بی نام A1 ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
      9 0
      در شهریورماه 92 این خانم به اصلاح طلبان خیانت کردند و پیش بینی شما کاملا درست بود ولی دوسال گذشته
    • بی نام IR ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۰
      7 0
      دقیقا حرفتون درست درامد.ایشون اخر نامردی رو نشون دادن .ازشون سوال بشه چرا مستقل بودید رای نیاوردید راستگو؟ شما جز حزب بادید خانم؟؟؟گو

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین