به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حکایتی به نقل از حضرت آیت الله سید موسی شبیری زنجانی: اگر زهد و تقوا و معنویت کامل وجود نداشته باشد، هیچ وقت این مطالب به ذهن خطور نمی کند.
به سعید العلماء نامه نوشتند. چند ماه طول کشید تا آن نامه از نجف به مازندران رسید. سعید العلماء در جواب نامه نوشت: بلی من در درس شریف العلماء بر شیخ مقدم بودم؛ ولی الآن با سابق فرق میکند شیخ در حوزه علمیه است و سروکارش با مجتهدین و بزرگان است و روز به روز ترقی کرده ولی من روز به روز تنزل کرده ام. بنابراین الآن باید شیخ اعلم باشد و میبایست از او تقلید کرد. سعید العلماء در این اواخر هم جزء نادره ها بود. او تنزل نکرده بود، بلکه شیخ را می شناخته و می دانسته که اکنون باید به چه مرحله ای رسیده باشد.
درباره سعید العلماء مرحوم حاج شیخ مهدی مازندرانی از حاجی اشرفی نقل کرد که میگفت: من به درس سعید العلماء رفتم درستی را نپسندیدم به سعید العلماء گفتند که این شخصی که آمده، شخص فاضلی است ولی درس شما را نپسندیده گویا سعید العلماء اشاره می کند که فردا هم بیاید حاجی اشرفی میگوید من فردا رفتم دیدم او دریایی است و من مانند یک پر کاهم که موج دریا هر طرف که میخواهد آن را پرتاب می کند. پس از تمام شدن درس خدمت ایشان رفتم فرمود درس امروز را برای تو گفتم؛ اما درس روزهای قبل را برای دیگران با آنکه حاجی اشرفی خود از مراجع بزرگ تقلید بود ولی در مقابل سعیدالعلماء چنین بود، و سعید العلماء هم مرجعیت را به شیخ انصاری ارجاع میدهد.
نظر شما